Sos rosii, vinete

Lista articolelor despre sos rosii si vinete pe AflaCum.ro

Articole despre sos rosii si vinete

Citeste cele mai noi articole despre sos rosii si vinete publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sos rosii si vinete, pe AflaCum.ro!

Pentru vinetele prajite se prepara un aluat de clatite.

Ingrediente:

- 3 vinete mijlocii,
- 2 linguri de faina,
- 150 grame branza telemea,
- un galbenus,
- untura pentru prajit vinetele.

O reteta de vara cu legume care are o aroma deosebita sunt chiftelele de vinete coapte asezonate cu sos de rosii.

Ingrediente:

- 3 vinete mijlocii,
- 2 oua,
- 2 linguri de faina,
- sare, piper,
- 3 linguri de ulei.

Pentru aceasta reteta se folosesc ardei grasi, rosii sau verzi care se umple cu vinete si se servesc cu sos.

Ingrediente:

- 12 ardei,
- 3 vinete mijlocii,
- o felie de paine,
- o ceapa,
- un ou,
- o lingura de faina,
- sare, piper,
- 2 linguri de untura.

Vrei un sos picant cu rosii in compozitie, care sa-ti rasfete papilele gustative, mai ales iarna, cand e cam penurie de legume si fructe gustoase? Avem reteta perfecta. E rapida si nici macar nu necesita fierbere!

Sos picant de rosii. Ingrediente pentru 2 litri(4 borcane de 0,5):

- un kilogram de rosii(daca se poate de gradina);

Azi, iti prezentam o reteta excelenta de sos picant pentru iarna. Are la baza binecunoscutele rosii. Se prepara foarte simplu si nu necesita sterilizare.

Sos picant de rosii cu ardei si mere. Ingrediente:

- 2,5 kilograme de rosii;

Vinetele proaspete pot fi congelate pentru a fi gatite chiar si dupa un an! Pentru a congela legumele cu succes, e necesar sa le cureti, sa le tai rondele si sa le oparesti. Iata ghidul complet pentru congelarea vinetelor.

Cum sa congelezi vinetele:

1. Alege vinete proaspete. Cu cat vinetele sunt mai proaspete, cu atat vor rezista mai bine si mai mult la congelator. Legumele alese ar trebui sa fie coapte, dar sa nu aiba seminte pe deplin mature. Cauta vinete care au o nuanta uniform intunecata. Nu folosi legume moi sau cu pete deschise la culoare. Soiurile traditionale negre sunt mai rezistente la congelator decat soiruile violet. Toate pot fi congelate, insa cele violet se vor inmuia mai repede. Asta nu te va impiedica, insa, sa le gatesti cu succes! Daca nu poti congela imediat vinetele, pastreaza-le la frigider. Nu uita, insa: cu cat le congelezi mai rapid, cu atat vor fi mai rezistente.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vinetele sunt un deliciu indiferent in ce perioada a anului le consumi. Iarna, insa, nu e sezonul...
Vinetele nu sunt neaparat pretentioase la sol, insa fara un nivel adecvat de umiditate nu se vor...
Iti plac vinetele? Ar trebui sa incerci si alte retete in afara de clasica salata de vinete...
Ai o gradina frumoasa cu sol fertil? Daca da, te sfatuim sa cultivi, pe langa legumele si...
Zacusca! O gustare pe care orice roman o adora. Cati stiu sa o prepare, insa? Multi, cel...
Iti plac vinetele? Inseamna ca le cresti si in gradina. Evident, daca ai norocul sa detii asa...