Vin rosu, vin

Lista articolelor despre vin rosu si vin pe AflaCum.ro

Articole despre vin rosu si vin

Citeste cele mai noi articole despre vin rosu si vin publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vin rosu si vin, pe AflaCum.ro!

Prepararea vinului este foarte simpla, in teorie. Drojdia se imbina cu mustul intr-un mediu care permite fermentarea. Totusi, in practica, e nevoie de multa atentie si de pricepere. Vinificarea la domiciliu necesita mai multe echipamente ieftine, curatenie serioasa si rabdare cat cuprinde.

Cum sa faci vin rosu. Ai nevoie de:

- struguri;

Diabetul nu se vindeca, insa, poate fi tinut sub control. Pe langa medicatie si o dieta potrivita, oamenii de stiinta au descoperit ca vinul rosu este un aliat puternic in lupta contra aceste afectiuni. Asta mai ales datorita resveratrolului, un puternic antioxidant.

Bautorii moderati de vin rosu au niveluri mai ridicate de colesterol bun(HDL ) , un somn mai odihnitor si un risc cardiometabolic mai scazut.

Conform unui studiu recent, consumul indicat de vin rosu este de 1 pahar/zi, seara la cina. Studiul, creat de cercetatorii de la Universitatea Ben-Gurion din Negev, Israel, a durat doi ani si a avut in vedere comportamentul a 224 bolnavi de diabet zaharat tip 2, care pana la startul experimentului nu consumasera vin.

Spritul este o combinatie de vin (alb sau rosu), apa acidulata si gheata, care, in  timpul verii, este alegerea perfecta pentru ca racoreste, are un procent de alcool diminuat si arde caloriile.

Iata cum se face spritul:

Puneti gheata intr-un pahar (cca jumatate de pahar)

Romania este o tara binecunoscuta pentru vinurile sale de inalta calitate! Daca esti un degustator la inceput de drum, trebuie sa citesti acest articol. Iti vom prezenta 5 dintre cele mai bune vinuri romanesti.

Vinuri romanesti de inalta calitate:

1. Grasa de Cotnari. Vorbim despre, probabil, cel mai cunoscut tip de vin din Romania. E consumat atat de finii cunoscatori, cat si de catre consumatori de rand. Originar din regiunea istorica a Moldovei, acest vin este recunoscut pentru aromele sale intense de flori de salcam si fructe exotice. Grasa de Cotnari este un vin alb aflat pe lista celor mai vechi soiuri autohtone de struguri. Ofera un gust complex si rafinat, cu note echilibrate de flori albe, piersici si miere.

Vinul tau nu vrea sa se opreasca din fermentatie, desi i-a cam venit vremea pentru imbuteliere? Daca da, trebuie sa actionezi! Altfel, drojdia va continua sa produca gaze, iar presiunea va creste, ceea ce va duce la explozia sticlelor cu vin. Exista doua modalitati de a opri fermentatia: 1. prin adaugarea de substante chimice in vin (sulfiti, sorbat etc.); 2. utilizarea caldurii.

Azi te vom invata cum sa folosesti caldura pentru a opri vinul din fermentatie. Bautura va deveni, astfel, sigura pentru imbuteliere: drojdia si alte bacterii periculoase, precum Salmonella, Listeria si E. Coli, vor fi distruse.

Cum sa pasteurizezi vinul. Sterilizarea sticlelor:

Vinul se face, de obicei, din struguri, dar poate fi produs si din alte fructe, cum ar fi rosiile! Vinul de tomate iese usor fructat si gustos, cu o oarecare dulceata. Procesul de obtinere este lung, insa cu grija va fi unul de succes. Iata tot ce trebuie sa stii despre crearea vinului de tomate.

Vin de tomate. Ingrediente pentru circa 4 litri:

- intre 1,8 si 2,3 kg de rosii coapte(poti alege ce soi soresti. Cu cat rosiile sunt mai dulci, cu atat vinul iese mai bun);

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti consumator de vin? Daca da, cu siguranta preferi vinurile de calitate. Stii, insa, cum sa faci...
Vinul trebuie imbuteliat cum se cuvine, indiferent daca e destinat consumului personal sau comercializarii. Recipientele ideale pentru...
Un vin bun, dupa o masa copioasa, e intotdeauna binevenit. Indiferent cat de ales ar fi vinul,...
Alegerea unui vin bun pare la indemna oricui, dar nu e chiar asa. multi se lasa pacaliti...
Sarbatorile de iarna au trecut, vremea rece se mentine! Asa ca vinul fiert ramane o optiune pentru...
Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma...