Vita, papricas

Lista articolelor despre vita si papricas pe AflaCum.ro

Articole despre vita si papricas

Citeste cele mai noi articole despre vita si papricas publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vita si papricas, pe AflaCum.ro!

O reteta cu tenta ungureasca este papricasul de vitel care se obtine din carne de manzat, legume si galuste.

Ingrediente:

- 1 kg carne,
- 3 cepe mijlocii,
- 2 ardei grasi,
- 1 lingurita de faina,
- 1 lingurita boia de ardei,
- 1/2 lingura de bulion,
- 2 linguri de untura,
- sare.

Pentru galuste:

- 1 lingura de unt sau untura,
- 1 ou,
- 2 linguri de faina,
- 1 lingura de apa,
- sare.

Mod de preparare:

Carnea de porc ramane in topul preferintelor romanilor. Sunt nenumarate retete care contin acest tip de carne, multe dedicate sarbatorilor de iarna. Nu despre una dintre acestea vom scrie astazi, ci despre o reteta care se preteaza perioadei de primavara, mai exact lunii mai. Este vorba despre papricasul de porc.

Ai nevoie de o jumatate de ora pentru a gati papricas de porc. Specialistii in bucatarie considera ca aceasta reteta este de dificultate medie.

Ingrediente:

Rasolul de vita se fierbe in apa rece impreuna cu o lingura de grasime si una de faina ca picioarele sa ramane albe la fiert.

Ingrediente:

- 3 - 4 picioare de vitel (circa 1,5 kg),
- 2 litri apa,
- o lingura de otet,
- o foaie de dafin,
- un patrunjel,
- sare.

Mod de preparare:

De origine maghiara, papricasul de pui cu galuste din faina este apreciat tot mai des si de gurmanzii din tara noastra.

Ingrediente:

- 2 pui mijlocii,
- 2 cepe,
- o lingura de untura,
- o lingurita de faina,
- o lingurita de paprica.

Daca cei mai multi dintre noi pregatesc un papricas din carne pasare, de vita sau de porc, la fel de gustos este si papricasul de iepure, cu conditia sa marinati carnea inainte de a o prepara ca sa fie frageda.

Ingrediente:

- un iepure,
- o lingura de untura,
- 3 cepe mari,
- 100 g slanina,
- 2 cesti zeama de carne,
- o lingurita de boia,
- o lingura de bulion, sare.

Folosite adeseori la rularea sarmalelor, frunzele de vita de vie pot fi conservate si intrebuintate iarna sau in alt anotimp in loc de varza.

Ingrediente:

- frunze de viata de vie

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru friganelele din creier, clasica paine este inlocuita cu o bucata creier de vita. Creierul se prajeste...
Creierul se poate praji si consuma ca atare sau se prepara un aluat in care este imbracat....
Crapul poate fi pregatit in aceleasi combinatii, ca si carnea de pasare, de vita, de porc sau...