Copii

Copiii de azi sunt adultii de maine. Pentru ca ei sa creasca armonios si sa fie responsabili, indruma-i in directia potrivita, fara a abuza de violenta. Afla cum se intretine corect relatia parinte-copii, in asa fel incat sa predomine in familie armonia!

Siguranta in apa, mai ales atunci cand vine vorba despre copii, este esentiala. Cei mici adora sa se joace in mare, in piscina sau in parcul acvatic. Ca parinte, trebuie sa fii atent la toate detaliile, in timp ce copilul tau se afla in apa. Pericolele de inec sunt mari, asa ca trebuie sa iei o serie de masuri pentru a evita o tragedie!

O proaspata mamica trebuie, adesea, sa faca fata provocarii de a-si alapta copilul in public , sperand ca nimeni nu o observa. Din pacate, inca exista aceasta preconceptie conform careia nu e de bun-simt sa alaptezi in spatii publice. Nu trebuie sa te scuzi, daca faci asta! Celui mic ii este foame. Este vorba despre un fenomen natural si inofensiv pe care cei din jur ar trebui sa il inteleaga fara sa judece!

Natalitatea e in continua scadere in zonele dezvoltate si in crestere in societatile slab dezvoltate. Se intampla, in principal, din cauza standardelor impuse de societate, care creeaza asteptari uriase in statele dezvoltate si foarte putine asteptari(sau deloc) in tarile cu un nivel de trai scazut.

Pana la 99,9% din ADN-ul uman este identic la toti oamenii. De asemenea, mostenim ADN-ul direct de la parinti, insa nu intotdeauna semanam ca doua picaturi de apa. Astazi, ne-am propus sa elucidam misterul.

Parintii moderni sunt siguri ca stiu totul despre imbracamintea copiilor. Cei mai multi aleg tesaturi naturale, precum, bumbacul, fugind de creatiile sintetice. De asemenea, au grija sa adopte stiluri la moda pentru copiii lor, neuitand de aspectul echilibrat. Totusi, chiar si cele mai calitative articole vestimentare ascund pericole la care parintii nici macar nu se gandesc!

Un mit spune ca o femeie insarcinata care sufera de arsuri stomacale va naste un copil cu o podoaba capilara bogata. In 2006, cativa cercetatori au analizat aceasta legenda. Rezultatul a fost cel putin interesant: 23 gravidute din 28 supuse testului au nascut copii cu mult par! Oamenii de stiinta au argumentat rezultatele astfel: hormonii eliberati in timpul sarcinii declanseaza cresterea parului la bebelusi!

Cand intr-o familie tanara apare un bebelus, bunica e, de obicei, dornica sa ajute la cresterea copilului. Din pacate, de multe ori, ea nu respecta instructiunile date de mama si de tatal celui mic. Astfel, se ajunge la conflicte inutile in sanul familiei respective.

Copilul incepe sa invete imediat ce ajunge pe lume. Cel putin asta inca mai cred multi dintre noi. In realitate, exista mecanisme importante pe care bebelusul le parcurge inca din pantecele mamei sale.

Esti o proaspata mamica? Nu poti alapta? Daca da, este evident ca ai nevoie de biberon pentru a-l hrani pe cel mic. Iar odata obisnuit cu biberonul, copilul se poate hrani astfel pana spre varsta de 2 ani. O componenta esentiala a biberonului este tetina( obiect de cauciuc in forma de mamelon prevazut cu un orificiu, care se ataseaza la biberon).

Botezul reprezinta un ritual prin care copilul este purificat de pacatul stramosesc si de toate pacatele de pana atunci. Multi proaspeti parinti se sperie atunci cand copilul plange in timpul slujbei de Botez. Sa vedem, insa, daca au sau nu motive de ingrijorare.

Frica de intuneric se instaleaza, de obicei, in copilarie si se poate acutiza, daca nu se iau masurile necesare. Practic, daca te-ai temut de intuneric in copilarie, te vei teme la fel si odata ce devii adult, daca nu inveti sa invingi aceasta temere.. Exista, din fericire, comportamente care-l pot ajuta pe copilul tau sa nu se mai teama de intuneric.

Daca esti parinte, trebuie sa fie precaut, deoarece chiar si produsele populare pot provoca rani si chiar decesul celui mic. Am intocmit o lista de produse pe care parintii responsabili evita sa le foloseasca.

Magazinul de accesorii evenimente SelfEvents.ro a lansat noua colectie de cutii trusou botez pentru hainute. Descopera acum cele mai noi produse decorate manual in atelierul propriu, cu deosebita grija pentru detalii.

Daca vrei sa economisesti timp si bani si sa cumperi toate accesoriile botez din acelasi loc, atunci descopera noua colectie SelfEvents.ro cutii de dar, cutii hainute, trusou si lumanare biserica si alege produsele preferate dupa tema evenimentului. In timp ce cutia de dar va fi folosita la petrecerea care va avea loc dupa crestinarea bebelusului, celelalte articole din set sunt un must have pentru biserica.

Primul eveniment din viata unui bebelus este botezul, iar pentru ceremonia religioasa SelfEvents.ro le propune parintilor si nasilor care isi crestineaza copilasii seturi tematice biserica compuse din: cutie hainute, lumanare si trusou botez.

Copiii provoaca, de multe ori, stari nervoase parintilor – un lucru, in general, firesc. Daca, insa, unele situatii se repeta prea des, parintii ar trebui sa le acorde atentie, astfel incat sa nu creeze probleme pe viitor. Expertii explica, de asemenea, care sunt caracteristicile carora parintii ar trebui sa le acorde atentie. Iata o lista de comportamente ale copiilor care nu trebuie ignorate de parinti.

Primul eveniment major din viata unui copilas care a fost botezat este taierea motului pentru baieti, respectiv ruperea turtei in cazul fetelor. In timp ce botezul este un eveniment religios care se desfasoara la biserica, iar slujba este oficiata de un preot, la taierea motului lucrurile stau altfel, acesta fiind doar un obicei care se practica prin traditie in mai toate zonele din tara noastra.

Cutia tip landou din carton este un accesoriu tot mai popular printre cei care organizeaza evenimente speciale, cum este botezul, dar numai cei care isi lasa imaginatia sa zboare sau citesc acest articol, vor afla in cate feluri poate fi folosita. Avand forma unui carucior pentru copii, aceasta cutie este disponibila la magazinele de specialitate in diferite culori si poate fi aleasa si dupa nuantele care predomina in cadrul evenimentului (roz, albastru, alb etc).

Un copil depinde de familia sa din momentul in care s-a nascut. Legatura dintre el si parinti devine mai puternica de-a lungul anilor. Pe masura, insa, ce un copil incepe sa inteleaga ideea de independenta si sa-si caute propriul loc in lume, parintii s-ar putea sa aiba dificultati in comunicarea cu acesta. Nu lasa sa se intample asta. In fond, relatiile puternice din cadrul familiei sunt fundamentul dezvoltarii unui copil.

Un nou-nascut pare o fiinta micuta si neajutorata care necesita ajutor constant din partea adultilor. Este adevarat, dar nu in totalitate. De fapt, bebelusii sunt mult mai puternici decat cred cei mari. Spre exemplu, sunt capabili sa isi manipuleze mamele cu ajutorul impulsurilor chimice, dorm cu ochii deschisi si nu se tem de inaltimi.