Hobby

Esti pasionat de travel, sport, fitness sau masini? Iti place sa petreci timpul in gradina sau sa ai un animal? Aici afli cum poti face singur lucrurile care te intereseaza!

Gradina Auto&Moto Travel Sport Animale Fitness

Pisicile persane au un par lung frumos care necesita intretinere regulata. Au nevoie de pieptanre si periere zilnica si de o baie de doua ori pe luna. De asemenea, unghiile trebuie scurtate la 10-14 zile. Azi va prezentam un articol complet despre ingrijirea corespunzatoare a pisicii persane.

Jantele masinii tale pot straluci din nou, indiferent de cata murdarie au acumulat in ultima vreme. Trebuie doar sa le acorzi atentia necesara: curatare, lustruire si ceruire. Despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Pisicile sunt animale de companie minunate, iubite de multi oameni din intreaga lume. Pot fi foarte distractive si nu au nevoie de ingrijirea speciala pe care o necesita, de exemplu, un caine de apartament. O pisica nu va trebui sa fie plimbata, dar va avea nevoie de o litiera curata, disponibila in orice moment. Daca nu pastrezi toaleta pisicii in conditii decente de igiena, animalul va evita sa isi mai faca nevoile in acel loc. Ce urmeaza? Multa mizerie prin casa...De nedorit, nu-i asa?

Irigarea prin picurare este cea mai eficienta si economica metoda de udare a plantelor din gradina/solar/sera. Prin picurare, apa atinge punctul dorit, fiind folosita o cantitate determinata. Altfel spus, nu exista pierderi masive de apa, daca folosesti un sistem de irigare prin picurare bine pus la punct.

Omida fructificatiilor, cunoscuta si ca vierme de rosii si denumita stiintific Helicoverpa armigera, este un daunator care poate distruge rapid o recolta de rosii, ardei, vinete si chiar cartofi. Din fericire , exista metode de prevenire si chiar de combatere. Despre toate acestea vom scrie in cele ce urmeaza.

Ai observat purici in casa? I se intampla, din cand in cand, oricarui proprietar de animale de companie. Daca esti impotriva substantelor chimice folosite pentru uciderea puricilor, afla ca exista metode naturale de combatere a acestor insecte. Despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Suffolk este o rasa britanica de oi domestice. A aparut la finele secolului al XVIII-lea in zona Bury St. Edmunds din Suffolk, prin incrucisarea raselor Norfolk Horn si Southdown. Este o rasa distincta, animalele avand capete si picioare negre. Suffolk se creste, in principal, pentru carnea sa.

In gradina este cam tot timpul ceva de facut; chiar si in lunile geroase. Ce sa mai vorbim despre primavara sau vara?! De exemplu, in luna mai, gradinarii au un calendar foarte aglomerat. Iata pe scurt care sunt activitatile specifice lunii mai in gradina.

Locuiesti la curte si vrei sa construiesti o gospodarie de care sa fii mandru/mandra? In acest caz, ia in considerare sa infiintezi o gradina si chiar sa cresti pasari. Iti recomandam sa iei in calcul cresterea ratelor. De ce? Nu sunt pretentioase la mai nimic. Sigur, indiferent de rasa, e obligatoriu sa le asiguri apa curata din plin.

Afidele sunt insecte homoptere, cu forme aripate si nearipate (Aphidinea). Li se mai spune si paduchi de plante mici. Pot devasta culturile, mai ales in stadiu de rasad, deoarece se inmultesc rapid si se muta de la o planta la alta. Declanseaza, de asemenea, boli virale periculoase pentru plante.

Miturile au devenit o parte integranta a cinematografiei moderne. De aceea, uneori, tindem sa credem intamplari din filme care nu au nicio legatura cu realitatea. Azi vom distruge, asadar, unele dintre cele mai persistente mituri din cinematografie. Ele sunt atat de frecvent utilizate incat au intrat in mentalul colectiv ca fiind adevaruri.

Ardeiul iute nu lipseste din gradina unui gospodar roman. Indiferent de soi, romanul adora sa consume ardei iuti, fie in stare naturala, fie la conserva, in lunile reci de iarna. SI bine face, pentru ca ardeii iuti sunt foarte sanatosi, actionand ca un antioxidant natural.

Gandacul de Colorado, stiintific denumit Leptinotarsa decemlineata, este un daunator originar din America de Nord. Oamenii l-au identificat prima oara in 1824, in timp ce pe teritoriul tarii noastre a fost observat in 1952, in comuna Sapanta de langa Baia Mare. Cum a ajuns in Romania nu se stie cu exactitate, dar circula povesti conform carora ar fi fost raspandit pe calea aerului, adica aruncat din avioane.

Fasolea, mai ales in varianta pastai, reprezinta una dintre cele mai sanatoasse leguminoase. Cele mai populare soiuri in gradinile de la noi sunt fasolea verde si cea galbena. Ambele sunt simplu de plantat si de ingrijit.

Dovlecelul este o sursa excelenta de fibre, ceea ce inseamna ca imbunatateste digestia. Contine si foarte multa apa, fiind astfel un aliment ideal pentru persoanele cu probleme digestive. Dovlecelul se poate cultiva destul de simplu in gradina.

Rosiile cresc mari si frumoase, daca folosesti un ingrasamant adecvat. Exista multe solutii pe piata de profil, insa nu toate sunt sanatoase... In plus, de ce sa nu prepari fertilizatorul la tine acasa? Ai nevoie de cateva ingrediente si de putin timp.

Utilizarea regulata a masinii produce cheltuieli semnificative cu combustibilul. In plus, exista o legatura directa intre kilometraj si frecventa serviciilor de intretinere. Iata un ghid rapid pentru soferii care vor sa reduca consumul de combustibil, fie ca vorbim de benzina, motorina sau GPL.

Ai un teren mic si nu stii ce sa faci cu el? Infiintarea unei culturi agricole este o idee excelenta, spunem noi. Inainte de a te a puca de agricultura, trebuie sa ai ce iti trebuie, de la cunostinte in domeniu pana la echipamentele necesare.

Stai intr-o zona cu sol acid, cu un pH de maximum 5,5? In acest caz, probabil stii ca e utila dezinfectarea pamantului cu var. Astfel, mineralele esentiale nu vor mai fi blocate si vor ajuta plantele sa se dezvolte armonios.

Conopida se poate planta in aer liber primavara si vara. Metoda de crestere e asemanatoare cu cea a verzii albe. Poti creste conopida de la stadiul de samanta, in rasadnite/solar/sera, sau poti cumpara direct rasaduri pe care le vei planta in gradina/camp.