Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Simti nevoia sa mananci o ciorba sau o supa de casa, dar nu prea ai chef de retetele clasice! Daca da, acest articol este pentru tine. Azi, ti-am pregatit o reteta pentru o supa traditionala din Japonia. Este vorba despre miso, o mancare ce se face simplu, dar care iti va oferi o savoare de neuitat.

Ginamay este un fel de mancare traditional din Filipine, in special din regiunea Visayas. E vorba mai exact despre un tip de tocanita din carne de porc tocata marunt si gatita cu sos de soia, rosii, mazare, plus alte ingrediente.

Giniling na Baboy este o tocanita traditional filipineza. Se face din carne tocata de porc, gatita intr-un sos de rosii cu legume si condimente. Vorbim despre una dintre cele mai populare mancaruri din Filipine.

Prazul este o ruda aromata a cepei care poate aduce un plus de gust in supe, placinte sarate, dar si in alte feluri de mancare, precum celebra limba cu praz si masline. Asadar, prazul abia cules e excelent, insa nici conservat nu e rau deloc. Exista cateva moduri pentru a-i pastra prospetimea si aroma.

Auzim, tot mai frecvent, in ultima vreme, expresia orez din plastic. Sunt multe voci care sustin ca, pe piata, exista orez fals, care ar contine plastic! Putem oare sa verificam autenticitatea orezului? Raspunsul este da. Exista cateva metode simple prin care poti testa daca orezul este natural sau daca exista suspiciuni ca ar putea contine particule de plastic.

Azi iti propunem o reteta de vin mai putina cunoscuta in Romania. Ne referim la vinul de papadie. Nu e nicio gluma! Aceasta bautura delicata este excelenta pentru sanatate! Ajuta la eliminarea toxinelor din organism, imbunatateste metabolismul si creste pofta de mancare. De asemenea este un bun diuretic si coleretic.

Caracatita este un ingredient delicios si versatil, gatit in multe bucatarii din intreaga lume. In Romania se gaseste, de obicei, in hipermarketuri si magazine de peste in stare congelata. Costa destul de mult: pe o caracatita de 2-3 kilograme vei plati intre 300 si 400 lei. Merita, insa, investitia, deoarece caracatita e plina de vitamine si minerale, avand un continut scazut de colesterol.

Caracatita este un ingredient delicios si versatil, gatit in multe bucatarii din intreaga lume. In Romania se gaseste, de obicei, in hipermarketuri si magazine de peste in stare congelata. Costa destul de mult: pe o caracatita de 2-3 kilograme vei plati intre 300 si 400 lei. Merita, insa, investitia, deoarece caracatita e plina de vitamine si minerale, avand un continut scazut de colesterol.

Caracatita este un ingredient delicios si versatil, gatit in multe bucatarii din intreaga lume. In Romania se gaseste, de obicei, in hipermarketuri si magazine de peste in stare congelata. Costa destul de mult: pe o caracatita de 2-3 kilograme vei plati intre 300 si 400 lei. Merita, insa, investitia, deoarece caracatita e plina de vitamine si minerale, avand un continut scazut de colesterol.

Ciorba de varza acra cu afumatura este un preparat traditional delicios, ideal pentru zilele reci de iarna. In cele ce urmeaza iti prezentam o reteta clasica pentru aceasta minunatie culinara.

Ai invitati de seama la masa? In acest caz, trebuie sa-i surprinzi cu preparate fabuloase. Ce-ai zice de un desert aparte, care-ti va impresiona si cel mai mofturos invitat? Daca esti de acord, sa incepem! Vei descoperi in cele ce urmeaza o reteta simpla, dar delicioasa, pentru capsuni scufundate in ciocolata!

Daca esti crescator de animale, stii foarte bine cum se sacrifica un iepure. De asemenea, credem ca stii si cum se jupoaie dupa sacrificare, astfel incat sa devina bun pentru gatit. Daca esti incepator, trebuie sa stii ca aceasta activitate necesita atentie, dexteritate si respect fata de animal.

Astepti invitati speciali la masa de Revelion de anul acesta? Alerta :) Va trebui sa-i impresionezi cu preparate care mai de care. Nu vor lipsi cele traditionale, dar te sfatuim sa pregatesti si cateva surprize. De exemplu, o reteta marocana care va dezmierda chiar si papilele gustative ale unui mofturos. Ne referim la tagine de pui.

Astepti invitati de seama la masa de Revelion de anul acesta? In acest caz va trebui sa-i impresionezi cu preparate care mai de care. Nu vor lipsi cele traditionale, insa te sfatuim sa pregatesti si cateva surprize. De exemplu, un aperitiv cu somon si crema de branza; o reteta aparte care va delecta chiar si papilele gustative ale celor mai mofturosi!

Astepti invitati speciali la masa de Revelion de anul acesta? Alerta :) Va trebui sa-i impresionezi cu preparate care mai de care. Nu vor lipsi cele traditionale, insa te sfatuim sa pregatesti si cateva surprize. De exemplu, un desert iesit din comun: parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic!

Craciunul e aproape, iar masa ta de sarbatoare trebuie sa arate impecabil! Pe langa preparatele traditionale, credem ca ar fi potrivit sa impresionezi familia si cu un preparat mai aparte. Ne referim, azi, la o reteta de Craciun in stil italian: porchetta. Iti va iesi un preparat extraordinar de gustos, cu piele crocanta si carne suculenta, plina de arome mediteraneene.

Apa alcalina este apa cu un pH mai mare de 7, ceea ce inseamna ca e mai putin acida. Beneficiile principale ale consumului de apa alcalina sunt cresterea rezistentei in fata diferitelor afectiuni, reducerea procesului de imbatranire si cresterea nivelului de energie in organism.

Vrei un paharel de tarie, dar te-ai cam saturat de clasicele tuica, palinca, coniac sau alte rachiuri clasice? Daca da, avem azi o propunere aparte. Ne referim la feni, o bautura traditionala distilata din India, specifica statului Goa.

Radacina proaspata de curcuma(turmeric) este extrem de versatila si poate fi folosita in mai multe moduri, fie in anumite preparate culinare, fie in scopuri terapeutice. Azi iti oferim cateva idei despre cum poti folosi turmericul proaspat.

Ti-am pregatit azi o reteta cu iz mediteranean: calamari murati. O delicatesa care nu iti va da mari batai de cap in procesul de preparare. Reteta de mai jos e foarte folosita, deci o putem numi de baza.