Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Conservarea telinei, atat frunzele, cat si radacina, poate fi realizata in mai multe moduri, in functie de perioada pentru care doresti sa pastrezi aceasta planta aromatica. Oricare dintre metode iti va asigura legume proaspete pe care le vei consuma cu placere.

Mararul este o planta aromatica ce iti tranforma mancarea preferata intr-un adevarat deliciu. Il folosesti verde proaspat cu mare placere, dar il si poti conserva. Exista doua metode de conservare a mararului: uscare si congelare.

Ai pofta de o supa nu foarte consistenta, dar hranitoare, care sa te racoreasca in zilele toride de vara? Daca da, aceasta reteta e pentru tine! Iti prezentam o supa de sfecla facuta dupa o reteta speciala.
Supa folositoare de sfecla rosie, pe baza de chefir (fara fierbere). Are un gust unic! Este

Ai pofta de un desert rafinat, dar nu stii pe ce sa pui mana? Iti recomandam niste mere umplute de o sa te lingi pe degete! Nu doar tu, ci si intreaga familie.

Astazi, iti prezentam o salata foarte gustoasa si deloc costisitoare in aceasta perioada a anului: salata de fasole verde cu sos de patrunjel.

Ai pofta de o supa, dar nu vrei ceva clasic? In acest caz, reteta de azi e pentru tine. Ne referim la supa de macris cu pui afumat. Vobim, in plus, de o preparare usor altfel fata de supa obisnuita: se prajesc intai legumele si carnea afumata, iar in combinatie cu macrisul, supa va avea un gust de neuitat.

Ti-e pofta de ceva dulce, dar parca nu ai manca ceva din comert? Esti, in egala masura, suficient de obosit/a incat sa pierzi timpul cu retete complicate?! Daca esti in aceasta situatie, reteta pe care urmeaza sa ti-o prezentam e pentru tine. Aceasta negresa merge in orice sezon, fie ca e cald sau frig afara.

Daca te delectezi macar din cand in cand cu somon, nu trebuie sa ratezi aceasta reteta! Vei prepara mancarea rapid si vei avea parte de un gust pe care il vei tine minte; singur sau alaturi de cei dragi!

Supa de galuste este prezenta pe masa multor romani. Se face dupa multe retete si e foarte populara. Azi, ti-am pregatit o reteta aparte de supa de galuste. E supergustoasa si se face rapid. Ia un pix si o foaie si noteaza!

Salata de castraveti e potrivita in orice moment al zilei si al anului; merge bine iarna, alaturi de piureul cald si gustos, de exemplu, dar si vara, cand ofera o binevenita senzatie de racorire . Azi, ti-am pregatit o reteta oarecum aparte, care, pe langa castraveti, mai contine ceapa alba si marar.

Ceaiul tine de traditie in Marea Britanie. Reteta e respectata cu sfintenie in fiecare casa. Ceaiul negru este folosit, in cele mai multe cazuri. Se foloseste si ceaiul verde, insa mai rar. Despre celebrul ceai englezesc, in materialul urmator.

Laptele de soia este o alternativa delicioasa la clasicul lapte. Il poti consuma in anumite retete sau de sine statator. Te sfatuim, insa, sa faci lapte de soia in propria bucatarie. E mult mai gustos si mai sanatos decat cel din comert.

Laptele de pasare este denumirea generica data unui tort foarte popular in Romania. Exista diferite retete pentru aceasta prajitura fantastica. Niciuna, insa, mai tare decat cea pe care v-o propunem azi.

Ceaiul de menta este o bautura delicioasa si relaxanta, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Indiferent daca il prepari din frunze proaspete sau din pliculete, ceaiul de menta va fi gata in cateva minute. Ceaiul de menta este excelent atat in sezonul rece, cand il vei consuma fierbinte, cat si in sezonul cald, cand menta din ceaiul racit va oferi o binevenita senzatie de racorire.

Carnitas este un tip de mancare traditionala din Mexic. Are la baza carnea de porc si se poate consuma ca fel principal sau ca umplutura pentru tacos si alte mancaruri cu specific. Azi, iti vom prezenta o reteta de carnitas la cuptor!

Baclavaua isi are originea in Orientul Mijlociu, dar a cucerit rapid intreaga lume, devenind extrem de populara pe intreg Mapamondul. Indiferent daca o cumperi deja preparata sau congelata pentru a o pregati acasa, baclavaua se poate altera rapid, daca nu stii cum sa o pastrezi. Exista 3 metode foarte simple si eficiente de a pastra cateva luni bune aceasta prajitura minunata, preparata din foi de placinta, nuci/migdale si miere/sirop de zahar.

Caramelele reprezinta un deliciu cremos si gustos pe care atat copiii, cat si adultii il iubesc. In varianta de casa, caramelele sunt si mai delicioase, fiind, in egala masura, distractiv de preparat. Azi, ti-am pregatit o reteta aparte: caramelele astea nu-ti vor provoca niciun lesin, deoarece nu vor iesi atat de dulci :)

Azi ti-am pregatit o reteta speciala din categoria deserturilor. Este vorba despre tortul Medovik cu crema fiarta de oua. Va iesi o minunatie in care vei recunoaste inclusiv gustul aparte de miere.

Azi ti-am pregatit o reteta de supa simpla, hranitoare si foarte sanatoasa. Este vorba despre supa de telina. Dureaza cam o jumatate de ora sa o prepari, iar gustul sau unic ii va da pe spate chiar si pe cei mai mofturosi.

Romania este o tara binecunoscuta pentru vinurile sale de inalta calitate! Daca esti un degustator la inceput de drum, trebuie sa citesti acest articol. Iti vom prezenta 5 dintre cele mai bune vinuri romanesti.