Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Azi iti prezentam o reteta ideala pentru mesele de Craciun si de Revelion! Este vorba despre atipica, dar delicioasa salata Cusma lui Mos Craciun! Se face repede si incanta papilele gustative; chiar si pe cele ale mofturosilor.

Colacul nu lipseste de pe mesele de Craciun ale credinciosilor din Romania. E o traditie de mult pastrata care ofera insemnatate acestei mari sarbatori crestine. Daca obisnuiai sa cumperi colac pentru masa de sarbatoare, te sfatuim sa schimbi obiceiul. Fa colacul in caldurica propriei bucatarii. Nu e chiar atat de dificil. Trebuie sa ai rabdare si bineinteles suficient timp.

Romanii sunt, in genere, mari consumatori de cartofi. Te afli printre ei? Si daca da, cum ii preferi? Prajiti, fierti, copti sau in alte retete? Indiferent de preferinte, insa, credem ca nu vei trata cu indiferenta reteta de mai jos. E ideala pentru cina!

Vrei o gustare delicioasa si usoara de seara? Avem reteta ideala. Ne referim la gogoselele cu legume. Se fac destul de usor si garanteaza desfatarea papilelor gustative in fata tv-ului, vizionand filmul preferat sau emisiunea mult asteptata!

Vrei sa prepari ceva dulce rapid, delicios si crocant? Daca da, acest desert de origine orientala este ideal. Ne referim la desertul Cuiubul pasarilor.

Negresele sunt unele dintre cele mai populare prajituri din Romania. Se fac destul de repede si nu dezamagesc niciodata. Azi, iti prezentam o reteta de negrese cu nuca. Te vei indragosti iremediabil de aceasta prajitura gustoasa si pufoasa!

Otetul de mere este un ingredient nelipsit din casele gospodinelor, mai ales cand acestea pregatesc conserve pentru iarna, marinade sau salate. De obicei, preferam otetul din comert, fiind varianta mai comoda. Mai sanatos, insa, ar fi sa prepari un otet de mere chiar in bucataria ta. Iata o reteta pe care cu siguranta o vei incerca.

Zacusca este un aperitiv aproape nelipsit de pe mesele romanilor. Se consuma pe tot timpul anului, cu predilectie in sezonul rece. Cu totii am auzit de celebrele retete de zacusca cu vinete, cu fasole sau cu ciuperci. Nu suntem siguri insa ca ai facut vreodata fasole de...sfecla rosie. Da. Nu e o gluma. Aceasta reteta te va da pe spate!

Sarmale lenese! Cu siguranta orice roman a auzit de aceasta reteta minunata. Azi ne vom concentra, insa, pe sarmalele lenese un pic diferite fata de cele clasice. Nu am facut decat sa schimbam anumite ingrediente, astfel incat sa obtinem o reteta mai de toamna. De exemplu, am inlocuit morcovul cu dovleacul.

Plov este un fel de mancare traditional uzbec. Denumit si pilaf sau palov, plovul are la baza orezul cu bob lung si carnea de oaie. Acest fel de mancare reprezinta pentru uzbeci cam ce reprezinta pastele pentru italieni.

Vrei o gustare rapida si delicioasa, dar esti in pana de idei? Te ajutam cu aceste cornulete excelente, care au la baza ouale(daca ai oua de tara, cu atat vor iesi niste cornulete mai gustoase).

Prazul cu masline reprezinta o reteta pe care multi credinciosi romani o asimileaza postului dinainte de Craciun. In realitate, aceasta minunatie culinara este potrivita pentru oricine doreste sa se hraneasca sanatos, dar fara carne, indiferent de motiv(esti vegetarian sau doar vrei sa faci o pauza de la consumul de carne). Sunt multe retete de praz cu masline. Noi credem ca ti-o vom prezenta azi pe cea mai tare dintre ele!

Zurek sau ciorba poloneza! O combinatie de arome care nu poate lasa pe nimeni indiferent. Asta chiar daca ingredientele sunt obisnuite, la indemana oricui. Pentru a obtine gustul unic de zurek, pune in practica reteta de mai jos.

Pizza Pepperoni! Probabil ca ai auzit de ea sau, poate, chiar ai mancat-o in vreun restaurant cu specific. Nu stim, insa, daca ai preparat-o vreodata in propria bucatarie. Daca nu ai facut-o, aceasta reteta este pentru tine.

Dovleacul poate fi folosit in placinta si alte retete , consumat fiert cu putin zahar sau fara, dar si confiat. Pentru cel din urma, ti-am pregatit o reteta care nu da niciodata gres. Ia un pix si o foaie si noteaza!

Muraturile, in special varza murata, trebuie pregatite si pastrate cu atentie! Altfel, se va produce o zeama ingrosata, vascoasa, numita in popor floare, zeama intinsa sau muraturi baloase. Se modifica in rau si gustul muraturilor. Pentru a evita aceasta neplacere trebuie sa urmezi cativa pasi simpli, dar importanti.

Dalia este o mancare gustoasa din grau spart, care este bogat in proteine, fibre si fier. Aceste tipuri de preparate sunt populare mai ales in India, unde sunt consumate la toate mesele principale. Exista multe moduri in care poti pregati Dalia. Varianta dulce este una dintre cele mai populare.

Dalia este o mancare gustoasa din grau spart, care este bogat in proteine, fibre si fier. Aceste tipuri de preparate sunt populare mai ales in India, unde sunt consumate la toate mesele principale. Exista multe moduri in care poti pregati Dalia. Varianta cu legume este una dintre cele mai populare.

Daca ai mancat in ultima vreme la un restaurant de lux, este posibil sa fi vazut usturoi negru in meniu. Acest tip de usturoi nu este altceva decat usturoiul clasic, invechit si fermentat dupa o metoda simpla.

Otetul de mere este un ingredient nelipsit din casele gospodinelor, mai ales cand acestea pregatesc conserve pentru iarna, marinade sau salate. De obicei, preferam otetul din comert, fiind varianta mai comoda. Mai sanatos, insa, ar fi sa prepari un otet de mere chiar in bucataria ta. Iata o reteta de otet de mere asa cum se facea pe timpuri. Enjoy!