Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Un desert plin de savoare e binevenit, in orice sezon. E cazul spumei de capsuni. Are un gust de neuitat si se prepara cat ai zice peste!

Mancarea estivala presupune o alimentatie mai usoara, care sa includa si o multitudine de preparate pe baza de peste si fructe de mare. Din ultima categorie, iti prezentam, astazi, reteta pentru midii in sos de vin si sofran. Iti garantam ca o sa iasa o delicatese!

Shakshuka cu vinete este o mancare pe baza de oua si legume, ideala pentru micul dejun. Se face usor si intr-un timp relativ scurt: cam o jumatate de ora.

Canicula poate fi combatuta pe multe cai. In primul rand, fereste-te pe cat posibil de ea. In al doilea rand, bea multa apa si instaleaza in casa un aparat de aer conditionat. Daca nu ai posibilitati financiare, cumpara macar un ventilator. In al treilea rand si la fel de important, ai grija la alimentatie: mananca racoritor!

Supa de mazare si menta are un gust aparte si se prepara relativ repede: cam intr-o jumatate de ora. Poate fi consumata oricand, insa e indicata mai ales in sezonul cald, cand canicula ne da atatea batai de cap.

Dulceata de smochine este foarte gustoasa si destul de simplu de preparat. Urmeaza reteta de mai jos.

Humus cu mugur de pin - o reteta pe cat de speciala, pe atat de simplu de facut. Iti ia cam 15-20 minute sa prepari minunatia.

Invartita se poate prepara cu mac, mere, nuca, branza sau dulceata. Reteta nu difera prea mult. Iata cum arata o invartita cu mac, asa cum se facea pe vremea bunicii.

Placinta de prune reprezinta un desert minunat, indiferent de sezonul in care o consumi. Sigur, e mai putin costisitor sa prepari asa ceva pe timp de vara, cand prunele sunt mai ieftine pe taraba sau chiar le ai in gradina, daca locuiesti la curte!

Dulceata este o minunatie culinara, indiferent in ce sezon o servesti. Astazi, iti prezentam o reteta speciala si simplu de pus in practica. Ne referim la dulceata de pere, caise si alune.

Conopida si afumatura, in aceeasi mancare - o combinatie pe care, probabil, unii dintre voi n-o credeau posibila. EI bine, nu numai ca e posibila, dar iese o mancare de te lingi pe degete! Vorbim despre ciorba de conopida cu afumatura.

Varza se pune la murat, in mod traditional, incepand cu Sfantul Dumitru(26 octombrie). Pentru a obtine o varza murata gustoasa si rezistenta, e nevoie sa respecti cu strictete reteta clasica.

Supa de rosii este minunata, indiferent in ce sezon o consumi. Sigur, ca sa o poti prepara iarna, e nevoie sa conservi rosiile. Oricand ai face-o, insa, aceasta supa iti va incanta papilele gustative, fiind usoara si in acelasi timp consistenta.

Micul dejun este foarte important! In functie de modul in care te hranesti de dimineata, iti poti asigura o zi plina de energie sau una de cosmar. Asadar, mananca bine si sanatos! Te ajutam cu o reteta la care nu vei mai renunta dupa prima incercare!

Iti place sa mananci carne? Daca nu consumi un preparat pe baza de carne intr-o zi, te simti, parca, nesatul? Nu e chiar un comportament sanatos, mai ales in perioadele de canicula. Daca nu poti si nu poti altfel, macar incearca sa mananci proteinele dintr-o carne mai putin grea. Iata o idee.

Ghiveci calugaresc - o mancare ce va bucura, in primul rand, papipelele gustative ale vegetarienilor. Noi am putea paria, insa, ca si cei care prefera, de obicei, preparatele din carne vor aprecia aceasta mancare sanatoasa si foarte gustoasa.

Vara, soare, caldura! Ingrediente de care parca nu se mai saturam. Cand n-avem, insa, cum sa ne racorim, nu ne simti deloc bine. Hidratarea este esentiala in perioadele de canicula. Pe langa apa ce trebuie consumata in mod obligatoriu, e bine sa iti alinti papilele gustative si cu o bautura dulce, naturala si hidratanta. Exact asa este nectarul de piersici.

Iti prezentam, astazi, o reteta de crema foarte fina, pe baza de gris, fulgi de cocos si banana.

Fasolea verde reprezinta o minunatie culinara in sezon si nu numai. Daca vrei sa te bucuri de gustul unic al pastailor si in timpul iernii, trebuie sa le congelezi. Astazi, te invatam cum sa faci acest lucru.

Astazi, iti prezentam o reteta speciala de limonada, de care sa te bucuri in zilele caniculare. Este vorba despre limonada de pepene verde cu ardei iute.