Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Gogonelele sunt rosiile verzi sau usor parguite pe care romanii le pun la murat in fiecare an, mai ales in perioada toamnei, pentru a le savura cu placere pe tot parcursul sezonului rece. Daca nu ai experienta la asa ceva, iti dam o mana de ajutor, cu o reteta simpla, dar pe care o vei repeta cu siguranta. Gogonele astea murate sunt delicioase!

Morcovul si celelalte radacinoase sunt legume rezistente in timp. Totusi, chiar si acestea se strica, daca nu sunt pastrate in conditii cat de cat optime. Pivnita(beciul) este solutia ideala pentru pastrarea morcovului peste iarna. Temperatura e constanta, lumina naturala nu isi face de cap, iar de ger nici nu poate fi vorba.

Berea este o bautura alcoolica considerata aliment cu o popularitate ridicata mai ales printre barbati. E consumata pe intreg Mapamondul cu mare placere, cu exceptia unei mari parti a lumii musulmane, acolo unde consumul de alcool este interzis de religie.

Prepararea vinului este foarte simpla, in teorie. Drojdia se imbina cu mustul intr-un mediu care permite fermentarea. Totusi, in practica, e nevoie de multa atentie si de pricepere. Vinificarea la domiciliu necesita mai multe echipamente ieftine, curatenie serioasa si rabdare cat cuprinde.

Iti prezentam, astazi, o salata speciala, care merge in orice sezon, desi este o traditie pe masa de Revelion a romanilor. Ne referim la salata Perla Neagra.

Limonada este licoarea ideala in zilele toride, dar face deliciul multora dintre noi si in alte situatii, cum ar fi petrecerile in club sau la terasa. Exista o multime de retete pentru aceasta bautura, care mai de care mai ofertante. Ideea de baza e sa incerci variantele cat mai naturale! Astazi, iti prezentam ceea ce noi consideram a fi cea mai tare limonada ever.

Esti consumator de vin? Daca da, cu siguranta preferi vinurile de calitate. Stii, insa, cum sa faci diferenta dintre un vin autentic si unul contrafacut? Daca nu, te ajutam prin intermediul acestui articol.

Usturoiul e nelipsit din casele gospodinelor. Ofera intotdeauna un gust unic si o aroma de neuitat. Cum facem sa-l pastram pe termen lung, insa? Exista cateva metode de succes.

Iti place combinatia de carne cu cartofi? Daca da, nu trebuie sa ratezi aceasta reteta. Seamana cu o musaca , dar e usor diferita. Vorbim despre cartofii in stil regal. O minunatie culinara pur si simplu!

Folosesti multa verdeata in mancarurile tale preferate? Daca da, atunci, probabil, iti faci adevarate stocuri de marar , patrunjel si alte plante cu arome unice. Ce te faci, insa, cand acestea se ofilesc si isi pierd mirosul? Probabil, le arunci....Exista, insa, din fericire, o metoda prin care sa pastrezi in stare proaspata, cel putin doua saptamani, verdeturile tale preferate.

Cartofii dauphinois s-au pregatit pentru prima oara in regiunea Dauphine, din sud-estul Franței. Exista o multime de retete pentru acest preparat minunat. Noi am ales cea mai simpla reteta, cea pusa la punct, in premiera, de catre renumitul chef Jamie Oliver. Dureaza circa 50 minute!

Bujenita este o pastrama obtinuta, de obicei, din carne de vanat. Preparatul, insa, se poate face si din carnea porcului domestic. Asta in cazul in care nu ai la indemana ceva muschi sau ceafa de porc mistret...

Inghetata reprezinta unul dintre cele mai populare preparate de cofetarie din lume! Racoritoare, colorata si gustoasa, cunoscuta inghetata se gaseste intr-o multime de arome, mai putin cea de...struguri. De ce? Iti explicam in articolul de mai jos.

Cei mai multi dintre noi cumparam oua, fara sa stim daca sunt sau nu de calitate. Cele mai sanatoase oua sunt cele de tara, deoarece gainile din gospodarii nu sunt expuse la stres precum cele din crescatorii. Astazi, vom vorbi despre un alt detaliu caruia putine persoane ii dau atentie: diferenta dintre oul alb si cel maroniu.

Inghetata este un desert delicios in orice moment al anului, in special in zilele toride de vara. Daca vrei sa savurezi o inghetata asa cum o faceai in copilarie, tine cont de reteta asta! E simpla si iti va delecta papilele cu acel gust unic, pe care aproape ca l-ai uitat…

Iti place budinca? Daca da, trebuie sa incerci reteta pe care ti-am pregatit-o astazi! Se prepara rapid, e sanatoasa, iar gustul va fi unul de neuitat, pe care vei dori, negresit, sa-l mai incerci. Ne referim la budinca de ciocolata cu avocado!

Cafeaua este o bautura savurata pe intreg Mapamondul. Consumata in mod corect, e sanatoasa si ne trezeste in diminetile dificile, cand somnul nu se lasa usor alungat. Daca preferi o cafea clasica, la ibric, trebuie sa stii cum s-o prepari!

Iti plac supele cu taitei? Daca da, atunci supa pho bo este potrivita pentru tine. Este una dintre mancarurile preferate in Vietnam. Nu se prepara greu si este foarte sanatoasa!

Mierea este un aliment gustos si sanatos, care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie! Te sfatuim sa cauti doar miere naturala, cea care are cu adevarat proprietati uimitoare pentru organism. Mai trebui sa stii ca, cu cat mierea e mai naturala, cu atat se zahariseste(cristalizeaza) mai repede.

Ceaiul de mere este o bautura mai putin populara in Romania. Nu stim de ce, daca ne gandim ca aduce o multime de beneficii pentru organism. Speram ca e suficient sa spunem ca lupta impotriva cancerului, ajuta la buna functionare a inimii, e antiinflamator si te ajuta sa-ti pastrezi vederea, pentru a te convinge sa il consumi sistematic.