Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Salata de vinete este o specialitate culinara romaneasca preparata din vinete coapte si tocate marunt, impreuna cu ulei, sare si ceapa tocata.
Salata de vinete este o specialitate culinara romaneasca preparata din vinete coapte si tocate marunt, impreuna cu ulei, sare si ceapa tocata.
Ingrediente:
- 3 vinete mijlocii
- 150 g ulei
- ceapa
- rosii coapte (optional)
- sare.
Mod de preparare:
Vinetele se coc pe jaratic sau pe flacara de aragaz. Se tin pe foc iute pana incep sa se moaie si se inegreste coaja.
Cat sunt inca fierbinti, se curata cu grija de coaja, se spala bine in apa rece, ca sa nu ramana nici cea mai mica faramitura de coaja inegrita si se pun pe un fund de lemn.
Se apasa cu mana ca sa se scurga apa din ele si se toaca cu un cutit de lemn.
Se pun intr-un castron, se sareaza si se bat bine cu furculita sau cu o lingura de lemn, punand ulei indeajuns.
Se adauga ceapa taiata marunt, iar cei care doresc pot imbogati gustul salatei de vinete adaugand in compozitie 1-2 rosii coapte maruntite.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.