Salata de vinete

Salata de vinete

Salata de vinete este o specialitate culinara romaneasca preparata din vinete coapte si tocate marunt, impreuna cu ulei, sare si ceapa tocata.

Ingrediente:

- 3 vinete mijlocii

- 150 g ulei

- ceapa

- rosii coapte (optional)

- sare.

Mod de preparare:

1

Vinetele se coc pe jaratic sau pe flacara de aragaz. Se tin pe foc iute pana incep sa se moaie si se inegreste coaja.

2

Cat sunt inca fierbinti, se curata cu grija de coaja, se spala bine in apa rece, ca sa nu ramana nici cea mai  mica faramitura de coaja inegrita si se pun pe un fund de lemn.

3

Se apasa cu mana ca sa se scurga apa din ele si se toaca cu un cutit de lemn.

4

Se pun intr-un castron, se sareaza si se bat bine cu furculita sau cu o lingura de lemn, punand ulei indeajuns.

5

Se adauga ceapa taiata marunt, iar cei care doresc pot imbogati gustul salatei de vinete adaugand in compozitie 1-2 rosii coapte maruntite.

Etichete: salata, vinete, rosii

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ideala pentru persoanele cu stomacul sensibil, salata de ardei copti este un fel de mancare apreciat in...
Rosiile, numite si patlagele rosii au fost prima data cultivate in Peru, acum 3000 de ani. Ele...
Iti prezentam, astazi, o reteta aparte. Vorbim despre salata cu pui, smochine si mozzarella; o salata gourmet...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare