Alimente modificate genetic, fructe

Lista articolelor despre alimente modificate genetic si fructe pe AflaCum.ro

Articole despre alimente modificate genetic si fructe

Citeste cele mai noi articole despre alimente modificate genetic si fructe publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre alimente modificate genetic si fructe, pe AflaCum.ro!

Alimentele sunt modificate genetic pentru a deveni mai rezistente la virusi, pentru a li se imbunatati valoarea nutritiva sau pentru a putea fi cultivate in diferite conditii climatice, insa pot fi foarte daunatoarea consumatorilor.

Iata cum puteti evita acest tip de alimente:

Consumati alimente 100% organice, etichetate ca atare.

Oamenii de stiinta inca mai dezbat cu privire la impactul alimentelor modificate genetic asupra sanatatii. Statele Unite, Canada si China cultiva porumb, boabe de soia si cartofi, toate modificate, in timp ce Austria, Grecia si Ungaria nu mai accepta, oficial, hrana modificata genetic.

Organismele sunt modificate genetic(plante, animale, microorganisme) prin intermediul genelor transplantate din alte organisme.

Raul provocat de alimentele modificate genetic nu a fost dovedit din punct de vedere stiintific. Cu toate, astea multe organizatii militeaza impotriva acestui tip de hrana

Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor alimente pline de vitamine sunt la indemana oricui. In sezonul rece, se gasesc mai rar si sunt mai scumpe. Exista, insa, o metoda, prin care poti avea fructe si legume pe timp de iarna, fara sa cheltuiesti sume mari. Vorbim despre congelare.

Mai jos iti prezentam o lista cu legumele si fructele care rezista cel mai bine procesului de congelare:

1. Morcov. Da morcovii pe razatoarea mare, pune-i intr-o punga ermetica si introdu-i in congelator. In cazul in care vrei sa faci un amestec de legume, toaca morcovii cubulete, opareste-i si dupa ce se racesc baga amestecul la congelator.

Smoothie-urile cu iaurt si fructe sunt delicioase si sanatoase, putand fi consumate la micul dejun sau ca gustare in timpul zilei.

Iata 4 retete de smoothie de iaurt cu fructe:

1. Smoothie de iaurt cu capsuni si banane:

Bananele isi schimba culoarea in maro din diferite motive.

Atunci cand taiem o banana, oxigenul afecteaza enzimele din aceasta, descompunand pigmentul galben al bananei si colorand-o in maro.

Iata cum poate fi impiedicata coacerea rapida a bananelor:

Despre portocalele rosii sicilienii spun ca este important sa le includem in meniul zilnic daca vrem sa tinem doctorul la distanta.

Portocalele rosii din Sicilia sunt cele mai recomandate din trei motive: contin o substanta numita antocian care da culoarea rosie a citricelor, sunt bogate in vitamina C si contin multe fibre benefice pentru organism. In timp ce antocianul din portocale distruge radicalii liberi, dozele ridicate de vitamina C scad riscul de a contacta cancer.

Pentru a demonstra eficienta consumului de portocale rosii, cercetatorii italieni au facut un experiment pe oamenii de varsta a treia pe parcursul a doua luni. De-a lungul proiectului, voluntarilor li s-a dat sa bea zilnic cate o cana de suc stors de portocale rosii. La finalul experimentului s-a constatat o imbunatatire a starii de sanatate in randul persoanelor care au luat parte la experiment.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vitamina C ne intareste sistemul imunitar, fiind cunoscuta si sub numele de acid ascorbic si reprezentand un...
Armurariul sustine sanatatea ficatului si vezicii biliare, este uport pentru buna functionare a ficatului si pentru eliminarea...
Ceaiul din fructe de macese contribuie la intarirea organismului si sustine sistemul imunitar. Fructele de macese sunt...
Taierea / tunderea copacilor sau emondarea stimuleaza cresterea, imbunatateste productia de fructe si da pomului forma unui...
Sa-ti cresti propriul mar iti poate aduce mai multe beneficii: vei avea frumusete in gradina, fructe proaspete...
Buzele tale au deseori nevoie de un pic mai multa culoare pentru a le defini forma. Rujul...