Aragaz, mamaliga

Lista articolelor despre aragaz si mamaliga pe AflaCum.ro

Articole despre aragaz si mamaliga

Citeste cele mai noi articole despre aragaz si mamaliga publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre aragaz si mamaliga, pe AflaCum.ro!

Mamaliga este un produs traditional taranesc, dar cand sunt atatea manacaruri care nu pot sa fie savurate la adevarata valoare fara celebra fiertura de malai de porumb, trebuie neaparat sa stim sa o pregatim si in bucatariile moderne. Si nici nu e greu deloc.

Ca ingrediente avem nevoie de malai de porumb, apa, putin ulei si sare (intre 300 si 500 de grame de faina de porumb la un 1 litru de apa, in functie de consistenta pe care dorim sa o aiba mamaliga, si sare dupa gust).

Mod de preparare:

– Se pune apa cu sarea si uleiul intr-un vas la fiert

Oricata atentie ai oferi gatitului, aragazul se va murdari. Se intampla, mai ales, prin acumulare de grasime. Evident ca nu poti sta sa cureti aragazul, dupa fiecare sesiune de gatit. Murdaria si grasimile se intind peste tot, inclusiv pe butoanele de pornire. Si da! Ai ghicit! E o zona deloc usor de curatat!

Grasimea si murdaria de pe butoanele aragazului se aduna in timp. Nici nu observi, de multe ori! Iar cand o faci, te iei cu mainile de cap. Nu mai e nevoie de stres suplimentar! Exista metode simple de curatare a butoanelor de la aragaz.

Cu lamaie:

Pizza, stim cu totii, isi are originea in Italia. Retetele de la mama lor s-au raspandit cu repeziciune in intreaga lume, iar pizza a devenit un brand international. Astazi, n-o sa iti vorbim despre clasicele quattro stagioni sau margherita, ci despre o reteta cu puternic iz romanesc: pizza cu blat de mamaliga!

Ingrediente:

- 100 g de faina de malai;

Iarna, cand  se pune varza la murat, gospodinele obisnuiesc sa prepare mai des varza acra calita.

Iata o reteta de varza pe care o poti incerca si tu:

Ingrediente:

Unii spun despre ciulamaua de ciuperci ca este mai gustoasa decat cea pregatita cu carne.

Daca vrei sa testezi si tu aceasta reteta apreciata in bucataria romaneasca, vezi cum se prepara.

Ingrediente:

- 1 kg ciuperci,
- 2 linguri unt,
- 2 linguri faina,
- sare, piper.

Mamaliga la cuptor este o mancare in straturi la care se adauga o serie de ingrediente pentru a imbogati gustul preparatului final.

Ingrediente:

- 400 g malai,
- 1 ¼ l apa,
- o lingurita de sare,
- 200 g branza,
- 100 g unt,
- 2 oua,
- 2 linguri lapte.

Mod de preparare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mamaliga cu ochiuri este o reteta simpla si rapida, foarte apreciata de catre romani. Ingrediente: - 400...
Mamaliga fiarta se poate combina cu diverse ingrediente pentru a-i imbogati gustul. Mamaliga cu lapte preparata la...
Pentru mamaliga prajita ai nevoie de aceleasi ingrediente ca la mamaliga fiarta in ceaun. Ingrediente: - 500...
Mancarea de porumbei cu sos este foarte buna cu mamaliga. Ingrediente: - 3 porumbei, - o ceapa...
Aceasta reteta de mamaliga se prepara cu branza iute de burduf, iar dupa fierberea propriu-zisa, mamaliga fiarta...
Mamaliga pripita este mai moale decat mamaliga fiarta, dar se obtine din aceleasi ingrediente. Ingrediente: - 500...