Bacterii, alimente periculoase

Lista articolelor despre bacterii si alimente periculoase pe AflaCum.ro

Articole despre bacterii si alimente periculoase

Citeste cele mai noi articole despre bacterii si alimente periculoase publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bacterii si alimente periculoase, pe AflaCum.ro!

Cumparaturile din hipermarket au devenit un mod de viata pentru cetateanul modern. E mai rapid si mai comod sa faci aprovizionarea dintr-un astfel de loc. Te gandesti, insa, vreodata la ceea ce cumperi, la riscurile la care te expui consumand anumite produse?

Daca n-ai facut-o pana acum, e cazul sa deschizi ochii! Iti aratam o lista de produse pe care nu ar trebui sa le cumperi niciodata:

1. Salata ambalata. Bacteriologii avertizeaza ca unul dintre cele mai periculoase alimente sin hipermarket este salata gata curatata si ambalata. Chiar daca pe pachet scrie ca e buna pentru a fi consumata, salata este, in realitate, plina de bacterii daunatoare care provoaca boli intestinale. Aceste bacterii nu sunt omorate, deoarece salata nu este prelucrata termic. Pentru a fi sigur ca nu te imbolnavesti, spala bine, intotdeauna, orice tip de verdeata ai cumpara.

Pseudomonas este un gen de bacili(bacterii) gram-negativi cu larga raspandire in natura (in sol, apa, pe plante). Unele specii pot provoca infectii. De exemplu P. aeruginosa (bacilul piocianic). Astazi, iti spunem tot ce trebuie sa stii despre pseudomonas, de la simptomele pe care le poate provoca pana la remedii.

Infectie cu pseudomonas. Cum sa recunosti un caz usor - simptome. Pseudomonas produce de obicei simptome usoare la persoanele sanatoase cu un sistem imunitar puternic. Aceste infectii pot fi transmise prin apa. Printre cele mai comune infectii se afla:

- infectiile oculare la persoanele care folosesc lentile de contact pe termen lung. Pentru a evita infectarea, schimba solutia pentru lentile de contact, nu o completa! De asemenea, nu purta lentilele de contact mai mult decat recomanda medicul sau producatorul lentilelor;

Cand intri intr-un magazin, dupa o lunga zi de lucru, ultimul lucru pe care il doresti este sa citesti ingredientele de pe ambalaj. E valabil pentru cei mai multi dintre noi! Din pacate, nu procedam bine! Ar trebui sa citim eticheta; sa o citim chiar cu mare atentie! In multe dintre produse, se ascund pericole pe care ar fi bine sa le evitam.

Studiile arata ca doar 15% dintre oameni acorda suficienta atentie informatiilor nutritionale de pe produsele pe care le cumpara. Acest comportament le permite anumitor producatori sa foloseasca strategii de marketing inselatoare, pentru a creste vanzarea. Iata cateva exemple de tactici prin care se incearca ascunderea adevarului cu privire la anumite produse alimentare:

1. Mancarea pentru bebelusi poate avea mai mult zahar decat scrie pe eticheta! Cand vine vorba de alimente pentru copii, produsele promovate sunt cele pe care scrie mai sanatos. In realitate, nu prea avem de-a face cu un aliment sanatos. Mancarea respectiva poate avea un continut ridicat de zahar, deoarece care printre ingrediente si fructe, nu doar legume! Cum pe eticheta scrie clar gust de legume, tindem sa credem ca am pus mana pe varianta mai sanatoasa! Astfel de produse sunt, de asemenea, inscriptionate si cu expresia fara zahar, una departe de adevar, pentru ca fructele adaugate inseamna suficient zahar!

Creierul este un organ esential pentru sustinerea vietii! Un creier sanatos inseamna o viata sanatoasa, cu activitati cotidiene eficiente si o viata sociala implinita. Din pacate, stresul cotidian si alimentatia nepotrivita afecteaza organul care ne ajuta sa actionam in fiecare moment. Exista anumite substante alimentare/nonalimentare care pot, pur si simplu, intoxica creierul.

Cei mai mari dusmani alimentari si nonalimentari ai creierului:

Monoglutamatul de sodiu este un potentiator de aroma. Gustul bun e singurul aspect pozitiv in cazul acestui aditiv. In rest, provoaca pagube. Mai ales , pe termen lung! Alzheimer, Parkinson, scleroza multipla, autism si tulburare de deficit de atentie sunt bolile pe care le poate declansa.

Helicobacter Pylori este o bacterie specifica oamenilor, localizata la nivelul mucoasei stomacului, ce provoaca o serie de simptome, cum ar fi: balonarea, refluxul esofagian, constipatia, diarea, flatulenta si dureri abdominale acute.

Aceasta bacterie este cauza principala a gastritei, dar poate produce in timp ulcer, migrene, anxietate, depresie si boli cardiovasculare.

Persoanele afectate de Helicobacter Pylori pot fi tratate cu ajutorul antibioticelor, prescrise de un medic specialist. Nu este indicat sa va tratati de unii singuri, daca suferiti de aceasta afectiune.

Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului.

Folosita la sarmale, varza calita sau consumata ca atare alaturi de alte muraturi, varza acra contine bacterii bune, de aceea acest aliment este considerat un probiotic natural.

Acidul lactic furnizat de bacteriile din varza murata prezinte o multime de beneficii pentru sanatate, ele ajutand organismul sa absoarba mai usor substantele nutritive.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Linex, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. LINEX este...
Iata ce greseli trebuie sa evitati atunci cand faceti compost: Evitati sa puneti in compost produse de...
ITU sau infectia de tract urinar este o infectie bacteriana. Este cauzata de bacterii care ajung in...
Majoritatea oamenilor care au psoriazis evita sa recunoasca acest lucru, in public, desi exista multi altii in...
Ni se intampla tuturor sa venim acasa insetati si sa dorim sa bem apa proaspata, din flaconul...
Aparitia cosurilor poate fi adesea inopinata, acestea ivindu-se tocmai cand avem un eveniment foarte important. Cauza lor...