Branzeturi, sarmale

Lista articolelor despre branzeturi si sarmale pe AflaCum.ro

Articole despre branzeturi si sarmale

Citeste cele mai noi articole despre branzeturi si sarmale publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre branzeturi si sarmale, pe AflaCum.ro!

De Craciun masa festiva este umpluta cu o multime de preparate apetisante, incat este greu sa le refuzi.

Si totusi, ca sa nu suferi de indigestie dupa o masa copioasa, sunt cateva combinatii alimentare de care trebuie sa te feresti. Mananca cu prudenta din toate preparatele, fara sa abuzezi de tocaturi, carne grasa si alte bombe hipercalorica, periculoase pentru silueta si devastatoare pentru sanatate.

Stii care sunt combinatiile alimentare interzise de sarbatori? Ei bine, iata cateva ingrediente care nu trebuie amestecate la masa de Craciun, mai ales daca suferi cu stomacul, ai probleme cu fierea sau cu ficatul.

Sarmale lenese! Cu siguranta orice roman a auzit de aceasta reteta minunata. Azi ne vom concentra, insa, pe sarmalele lenese un pic diferite fata de cele clasice. Nu am facut decat sa schimbam anumite ingrediente, astfel incat sa obtinem o reteta mai de toamna. De exemplu, am inlocuit morcovul cu dovleacul.

Sarmale lenese de toamna. Ingrediente pentru bulgur:

- un pahar de bulgur;

Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului.

Folosita la sarmale, varza calita sau consumata ca atare alaturi de alte muraturi, varza acra contine bacterii bune, de aceea acest aliment este considerat un probiotic natural.

Acidul lactic furnizat de bacteriile din varza murata prezinte o multime de beneficii pentru sanatate, ele ajutand organismul sa absoarba mai usor substantele nutritive.

Pentru aceasta reteta se aleg ciuperci, hribi sau manatarci.

Sarmalele cu orez se pot face din varza acra sau din varza dulce.

Ingrediente:

Daca sarmalele cu carne sunt pe masa traditionala a oricarui roman de Craciun, sarmalele cu orez sunt mult mai usor de digerat.

Ingrediente:

- o varza mare,
- 2 cepe,
- o ceasca orez,
- sare, piper,
- o lingurita de verdeata tocata marunt,
- o lingurita de boia,
- bulion,
- 3 linguri de ulei.

Crupele de porumb nu sunt altceva decat porumb macinat, insa mult mai mare decat malaiul obisnuit.

Ingrediente pentru 6 persoane:

- o varza mare murata,
- o ceasca de crupe (pasat),
- 2 cepe,
- 2 linguri de jumari (ramase de la topitul unturii),
- 3 linguri de untura,
- sare, piper,
- o lingurita boia de ardei,
- 2 - 3 bucati de sorici afumat.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta reteta se poate prepara toamna cand apare varza dulce, dar inainte de a o pune la...
Sarmalele se pot impacheta in varza dulce, in foi de vita de vie, dar si in foi...
Pentru invelirea sarmalelor se poate folosi varza acra sau dulce. Noi va propunem o reteta de sarmale...
Daca nu sunteti mari consumatori de varza acra sau nu detineti suficient loc pentru depozitarea muraturilor in...
Pentru amatorii de supa, se conserva pentru iarna legume combinate: rosii, radacinoase, dar si alte legume dupa...