Bulion, legume

Lista articolelor despre bulion si legume pe AflaCum.ro

Articole despre bulion si legume

Citeste cele mai noi articole despre bulion si legume publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bulion si legume, pe AflaCum.ro!

In categoria legumelor umplute cu radacinoase prajite in bulion intra rosiile, ardeii si vinetele.

Acestea se pot umple cu tocatura de legume – morcovi, radacinoase albe, ceapa – prajite in ulei si acoperite cu sos de rosii sau bulion.

Pentru legumele umplute, mai intai se prepara tocatura de radacinoase si sosul de rosii in bulion.

Bulionul de ardei rosii se obtine similar celui din rosii uscate, doar ca la aceasta reteta se adauga si cateva tomate.

Ingrediente:

- ardei rosii

Daca nu aveti prea multa rabdare in gradina sau doriti sa dati o ocupatie copiilor fara a-i plictisi este bine sa stiti ce legume cresc repede, pentru a va bucura de roade muncii in doar cateva saptamani.

Iata cateva exemple in acest sens:

Ridichile sunt cele mai rapide legume de crescut in gradina, deoarece va puteti bucura de rezultate in numai 30 de zile, putand fi semanate cu usurinta de catre adulti si copii, primavara devreme, cand vremea este inca racoroasa, deoarece nu au nevoie de prea multa caldura pentru a creste.

Astazi, iti prezentam o reteta care se prepara din batrani, mai ales in zona Ardealului. Ne referim la ciorba de burechite, o mancare traditionala care va fi gata cam in doua ore. Gospodinele sa ramana, asadar, pe receptie.

Ingrediente:

- 300 grame de carne de vita macinata de 2 ori prin sita fina;

O gospodina veritabila nu concepe sa nu prepare bulion in sezonul cald. Pare o munca migaloasa, care necesita mult timp, insa nu e deloc asa, daca esti o persoana organizata. Exista o metoda prin care, in jumatate de ora, poti obtine cel mai bun bulion!

Ai nevoie de:

- rosii bine coapte si sanatoase(daca ai posibilitati, foloseste rosii de gradina).

Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor alimente pline de vitamine sunt la indemana oricui. In sezonul rece, se gasesc mai rar si sunt mai scumpe. Exista, insa, o metoda, prin care poti avea fructe si legume pe timp de iarna, fara sa cheltuiesti sume mari. Vorbim despre congelare.

Mai jos iti prezentam o lista cu legumele si fructele care rezista cel mai bine procesului de congelare:

1. Morcov. Da morcovii pe razatoarea mare, pune-i intr-o punga ermetica si introdu-i in congelator. In cazul in care vrei sa faci un amestec de legume, toaca morcovii cubulete, opareste-i si dupa ce se racesc baga amestecul la congelator.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele...
Cultivarea legumelor cu capul in jos este o tehnica destinata gradinarilor care doresc sa scape de grija...
In perioadele de post, trebuie sa acorzi o atentie sporita alimentatiei, deoarece consumul deficitar al unor substante...
Pastravul pe pat de legume cu vin alb reprezinta o reteta potrivita pentru o cina de neuitat...
Pastrarea indelungata a alimentelor reprezinta o problema de care se loveste orice gospodina, la un moment dat....
Broccoli este o leguma foarte sensibila, care se ofileste destul de repede, daca nu este pastrat in...