Ciocolata, oua

Lista articolelor despre ciocolata si oua pe AflaCum.ro

Articole despre ciocolata si oua

Citeste cele mai noi articole despre ciocolata si oua publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ciocolata si oua, pe AflaCum.ro!

Iti vine sa crezi ca o prajitura poate avea doar doua ingrediente si se poate prepara in numai o jumatate de ora? Ei bine nu e o gluma. Aceasta delicatesa exista. Iti prezentam reteta in cele ce urmeaza.

Ingrediente:

- 4 oua mari;

Aceasta reteta se pregateste asemanator cu laptele de pasare, doar ca se adauga in plus cacao si migdale prajite.

Ingrediente:

4 albusuri,
100 grame zahar.

Un ou poate avea doua galbenusuri din mai multe motive. Oul dublu, asa cum i se mai spune in popor, se formeaza, adesea, ca un mic accident in corpul gainii ouatoare. Acest accident este provocat de unul sau mai multi factori.

Ce favorizeaza aparitia oului dublu/cu doua galbenusuri:

- tineretea sau varsta gainii. Gainile tinere care abia incep sa oua au un sistem reproducator inca nesincronizat. Uneori, elibereaza doua ovule in loc de unul, iar acestea ajung in acelasi ou.

Ai invitati de seama la masa? In acest caz, trebuie sa-i surprinzi cu preparate fabuloase. Ce-ai zice de un desert aparte, care-ti va impresiona si cel mai mofturos invitat? Daca esti de acord, sa incepem! Vei descoperi in cele ce urmeaza o reteta simpla, dar delicioasa, pentru capsuni scufundate in ciocolata!

Capsuni scufundate in ciocolata. Ingrediente:

- 500 g de capsuni proaspete (spalate si uscate bine);

Cozonacul nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Sarbatoare! Suntem de altfel convinsi ca nu vei neglija acest aspect. Te intrebam, insa: il vei cumpara sau vei avea curajul sa-l prepari in bucataria proprie? Pentru cea de-a doua varianta, avem o reteta aparte, care nu da gres: cozonacul cu ciocolata!

Cozonac cu ciocolata. Ingrediente:

- 300 grame de faina alba;

Cei mai multi dintre noi cumparam oua, fara sa stim daca sunt sau nu de calitate. Cele mai sanatoase oua sunt cele de tara, deoarece gainile din gospodarii nu sunt expuse la stres precum cele din crescatorii. Astazi, vom vorbi despre un alt detaliu caruia putine persoane ii dau atentie: diferenta dintre oul alb si cel maroniu.

Oul alb este facut de gainile albe. Daca oul respectiv are o coaja dura, inseamna ca e facut de o gaina tanara.

Oul maroniu este facut de gaina bruna/roscata, care , din cand in cand, poate face si oua cu coaja alba. Oul cu coaja maronie este, conform specialistilor, mai bogat in acizi omega-3 decat cel alb.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cornuletele cu crema de ciocolata sunt ideale pe masa de sarbatoare! Nu sunt dificil de facut, desi...
Merele invelite in ciocolata au devenit un desert foarte popular in multe tari ale lumii. Magazinele de...
Vrei un aperitiv grozav pe masa de sarbatoare? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. Ne...
Vopsirea oualor inaintea Pastelui este un obicei care nu lipseste din casele credinciosilor romani! Pentru anul acesta,...
Gainile, chiar si cele ouatoare, adica rachetele, cum li se mai spune in termen popular, au perioade...
Iti place sa prepari prajituri? Daca da, aceasta crema de ciocolata este pentru tine! O poti pregati...