Conopida, alimente

Lista articolelor despre conopida si alimente pe AflaCum.ro

Articole despre conopida si alimente

Citeste cele mai noi articole despre conopida si alimente publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre conopida si alimente, pe AflaCum.ro!

Exista o serie de alimente, benefice pentru sanatate si in curele de slabire, datorita continutului de nutrienti si minerale si deoarece ajuta la arderea unui numar mai mare de calorii, decat continutul lor caloric.

Iata 10 dintre acestea:

1. Grapefruitul este un fruct sarac in calorii, care va ajuta sa va abtineti de la dulciuri si sa ardeti multe calorii in timpul digestiei.

Conopida se poate planta in aer liber primavara si vara. Metoda de crestere e asemanatoare cu cea a verzii albe. Poti creste conopida de la stadiul de samanta, in rasadnite/solar/sera, sau poti cumpara direct rasaduri pe care le vei planta in gradina/camp.

Conopida. Cand se seamana? Semanarea se poate face in doua perioade: iarna )ianuarie si februarie) si vara(iunie). In sezonul cald, semintele pot fi puse direct in gradina/camp, insa productia nu va fi la fel de buna ca atunci cand folosesti rasaduri crescute in rasadnite! Semanarea de iarna se face doar in rasadnite/sere incalzite! Samanta de conopida se transforma in rasad doar daca are o temperatura constanta cuprinsa intre 17 si 20 grade Celsius. Odata iesita din pamant, conopida rezista bine si la 18 grade ziua, 12 grade noaptea! Odata ce rasadul are deja 4-5 frunze si a atins aproximativ 15-20 cm lungime, acesta poate fi mutat in gradina.

Conopida. Cand se planteaza primavara? Rasadurile de primavara se planteaza la finele lunii martie, pana spre jumatatea lunii aprilie(mai ales in anii in care temperaturile cresc greu). Plante se vor pune dupa chema 70 X 40-45 cm, la o adancime de circa 7-10 cm. Nu acoperi punctul de crestere cu solul, deoarece plantele nu se vor dezvolta.

Cand intri intr-un magazin, dupa o lunga zi de lucru, ultimul lucru pe care il doresti este sa citesti ingredientele de pe ambalaj. E valabil pentru cei mai multi dintre noi! Din pacate, nu procedam bine! Ar trebui sa citim eticheta; sa o citim chiar cu mare atentie! In multe dintre produse, se ascund pericole pe care ar fi bine sa le evitam.

Studiile arata ca doar 15% dintre oameni acorda suficienta atentie informatiilor nutritionale de pe produsele pe care le cumpara. Acest comportament le permite anumitor producatori sa foloseasca strategii de marketing inselatoare, pentru a creste vanzarea. Iata cateva exemple de tactici prin care se incearca ascunderea adevarului cu privire la anumite produse alimentare:

1. Mancarea pentru bebelusi poate avea mai mult zahar decat scrie pe eticheta! Cand vine vorba de alimente pentru copii, produsele promovate sunt cele pe care scrie mai sanatos. In realitate, nu prea avem de-a face cu un aliment sanatos. Mancarea respectiva poate avea un continut ridicat de zahar, deoarece care printre ingrediente si fructe, nu doar legume! Cum pe eticheta scrie clar gust de legume, tindem sa credem ca am pus mana pe varianta mai sanatoasa! Astfel de produse sunt, de asemenea, inscriptionate si cu expresia fara zahar, una departe de adevar, pentru ca fructele adaugate inseamna suficient zahar!

Iti place conopida? Daca da, ti-am pregatit o reteta speciala. S-ar putea sa te indragostesti de mancarea asta chiar daca nu te omori cu conopida. Ne referim la conopida pane preparata la cuptor.

Conopida pane la cuptor. Ingrediente:

- un kilogram si jumatate de conopida;

Magazinele alimentare se afla aproape la fiecare colt, in societatea moderna. Varietatea de produse de pe piata ar trebui sa ne usureze situatia, atunci cand facem cumparaturi. In realitate, ne-o ingreuneaza, deoarece nu suntem mereu capabili sa alegem produsele cele mai proaspete.

Cand vine vorba despre produsele alimentare, trebuie sa fii foarte atent/a si sa le verifici, pe cat posibil. Cele mai multe iti ofera semne destul de clare de invechire si chiar alterare(mai ales carnea, fructele si legumele). Iata o lista de produse alimentare si modurile in care acestea trebuie verificate:

Masline. Opteaza pentru maslinele cu samburi. Cele fara samburi sunt , de obicei, umplute cu alte muraturi, schimbandu-si gustul. De asemenea, fara samburi, maslinele se vor inmuia foarte repede, pierzandu-si astfel gustul si aspectul.

Nu doar calitatea alimentelor este importanta pentru o sanatate de fier, ci si momentul cand alegi sa mananci. Mesele regulate si gustarile bine echilibrate sunt cheia pentru o buna functionare a aparatului digestiv. Si mai exista un aspect important de care putini tinem cont: consumarea alimentelor in momentele potrivite!

Alimente pe care le consumam in momente nepotrivite:

Branza e este un aliment foarte consumat. O facem insa cand trebuie? Specialistii ne transmit ca branza nu ar trebui consumata seara, deoarece a re darul de a ingrasa, iar pe termene lung poate chiar infunda arterele, pentru ca e plina de lipide. De dimineata, nu e rau sa mananci acest aliment, insa in cantitati decente. Daca mananci prea multa branza la micul dejun, cresti peste masura numarul de calorii de care ai nevoie. Asadar, consuma branza la masa de pranz, cu predilectie!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rafturile hipermarketurilor si nu numai sunt pline cu diferite produse care pot satisface orice gust. De multe...
Nutritionistii recomanda ca o femeie sa consume maximum 24 grame de zahar pe zi, in timp ce...
Oamenii arunca multa mancare pe aproape intreg Mapamondul. Se intampla in zonele cu un nivel de trai...
Te simti inconfortabil din cauza felului in care mirosi? Daca da, afla ca poti lua masuri. Este...
Alimentatia este importanta cand vine vorba despre somnul de peste noapte. Daca mananci mult si greu, s-ar...
Fierul este esential pentru buna functionare a organismului. El trebuie asimilat din alimente. Din pacate, multe persoane...