Diagnostic, oase

Lista articolelor despre diagnostic si oase pe AflaCum.ro

Articole despre diagnostic si oase

Citeste cele mai noi articole despre diagnostic si oase publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre diagnostic si oase, pe AflaCum.ro!

Oasele rupte sau fracturate necesita ingrijiri medicale imediate, fiind insotite de anumite simptome, ce depind de severitatea fracturii si de modul in care s-a produs.

Iata cateva metode de prim ajutor, prin care puteti sa creati confortul victimei unei fracturi de oase, pana la primirea autorului specializat:

Diagnostic timpuriu si tratament:

Coada– calului(Equisetum arvense) era folosita, in trecut, ca abraziv pentru curatarea oalelor sau pentru lustruirea lemnului. Partile aeriene ale plantei se utilizeaza in scop terapeutic. Odata uscate, tulpinile se pot folosi numai daca isi pastreaza culoarea verde.

Coada-calului este bogata in minerale. Cel mai important e siliciul, despre care se crede ca are efecte antiartritice si de tonifiere a tesutului conjunctiv. Tulpina contine si flavonoide – cu efect antioxidant si diuretic – acizi organici si nicotina, oxid salicilic (sursa de acid salicilic, aspirina naturala), gluteolina, palustrina, fitosterina, beta-sitosterol, acid oxalic, acid malic, gliceride ale acidului stearic, linoleic, linolic, oleic, dimetil sulfone, vitamina C, uleiuri volatile, saruri de potasiu.

Din coada-calului se prepara o pulbere, in mod normal. De asemenea, planta poate fi folosita proaspata sau ca extract lichid sau tinctura.

Osteoporoza este o leziune osoasa caracterizata prin subtierea si rarefierea oaselor, cu formarea unor cavitati de diverse dimensiuni. Boala apare apare ca urmare a demineralizarii oaselor si, mai ales, din cauza lipsei de vitamina D.

Osteoporoza apare, cu predilectie, la varsta a treia si este o boala specifica sexului feminin(peste 80% dintre cazuri sunt intalnite la femei). Boala se caracterizeaza printr-o reducere a masei osoase ce duce la modificarea arhitecturii oaselor, astfel incat acestea devin din ce in ce mai subtiri, cu interiorul moale si poros. Din pacate, pot aparea fracturi chiar si atunci cand osul este supus unei presiuni minore. Cele mai periculoase sunt fracturile de bazin, de coloana vertebrala sau de sold.

Pentru prevenirea unor probleme mai grave, este foarte important ca persoanele trecute de 50 de ani sa consulte medicul cu privire la riscul de osteoporoza.

Cojile de ou sunt aruncate de oameni deoarece nu le cunosc beneficiile uimitoare pe care le au asupra sanatatii.

In realitate, cojile de ou constituie un aliment minune pentru dantura si oase, daca stii cum sa le folosesti.

Proprietatile si beneficiilei cojilor de ou:

Citeste prospectul medicamentului Rapiscan si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Rapiscan este utilizat numai în scop de diagnostic.

Rapiscan este o solutie injectabila care contine substanta activa regadenoson.

Citeste prospectul medicamentului Optison si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Optison este o suspensie injectabila, continand microsfere (granule foarte mici) de albumina umana tratata la cald, care au ca substanta activa perflutren gaz.

Pentru ce se foloseste Optison?

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Cyclogyl si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza: obtinerea midriazei si...
Leucemia este o boala foarte grava, care poate afecta pe oricine. Este cauzata de un tip de...
Diabetul este numit „criminalul tacut”, deoarece cei care sufera de aceasta boala, in general, trec cu vedere...
Invata care sunt semnele diabetului, ce teste se fac si cand trebuie sa mergi la doctor. Simptomele...
Prostata este o parte a sistemului reproducator masculin, care inmagazineaza 25-30% din sperma si ajuta la ejaculare. ...
Dislocarea unui umar poate fi foarte dureroasa si se recomanda punerea imediata la loc a acestuia, pentru...