Fasole boabe, slanina

Lista articolelor despre fasole boabe si slanina pe AflaCum.ro

Articole despre fasole boabe si slanina

Citeste cele mai noi articole despre fasole boabe si slanina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fasole boabe si slanina, pe AflaCum.ro!

O reteta de sezon foarte apreciata de gurmanzi este fasolea boabe cu slanina.

Fasolea uscata se poate pregati cu ciolan afumat, dar si cu alt tip de carne, cum ar fi slanina.

Ingrediente:

- 500 grame fasole uscata,
- un paharel vin rosu,
- o ceapa,
- 2 linguri de untura,
- 100 grame slanina afumata,
- o lingura de bulion,
- o frunza de dafin.

Gospodinele din Romania sunt artiste in prepararea fasolei. Iahnia si cea batuta sunt printre preferate. Pentru un gust de succes, modul in care gatesti fasolea este esential. Dar sa trecem la reteta zilei, una usor diferita de cele clasice. Vorbim despre fasolea scazuta cu muschi de porc.

Ingrediente:

- un castron de fasole boabe verzi;

Fasolea boabe este foarte hranitoare si te ajuta sa lupti cu o multime de boli. Ca sa nu mai spunem ca o gasesti in magazine, cu usurinta, pe intreaga perioada a anului. Asa ca lasa preconceptiile legate de posibila balonare la care te-ar putea supune fasolea si consum-o cu incredere! Mai jos, iti prezentam o lista de beneficii uimitoare pe care aceasta leguminoasa le aduce in organismul tau.

1. Combate cancerul. Fibrele dietetice din fasole controleaza cresterea in greutate; bacteriile intestinale se hranesc cu fibrele, eventual, protejand celulele colonului; si acidul folic ajuta la controlul cresterii celulare – toate acestea contribuie la reducerea riscului de cancer. Antioxidantii din boabele de fasole, de asemenea, contribuie la combaterea cancerului, in special in stadiile incipiente.

2. Lupta cu obezitatea. Extractul de boabe de fasole, in special al boabelor albe, ajuta cu pierderea in greutate fara nici un efect negativ asupra masei corporale prin inhibarea alfa-amilazei, care este importanta pentru digestie. Boabele contin, de asemenea, fibre si proteine, ce ofera o senzatie rapida de satietate, protejandu-te, astfel, de supraalimentare. Ele sunt, practic, alternativa vegetariana ideala pentru construirea masei musculare in ceea ce priveste continutul de proteine.

Preparatele din porc se afla printre preferatele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca servesti o friptura proaspata la gratar, un muschi afumat sau o ciorba de picioruse nu vei fi dezamagit niciodata. Gustul inconfundabil al carnii de porc te va cuceri iremediabil.

Astazi, iti prezentam o reteta pe care gospodinele cu experienta, cu siguranta, au incercat-o: slanina la saramura.

Ingrediente:

Pentru aceasta reteta carnea este inlocuita cu slanina fiarta.

Ingrediente:

- 1 kg mazare verde boabe,
- 200 grame arpagic,
- 150 grame slanina fiarta,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de unt.

Lintea este asemanatoare cu fasolea boabe si se prepara similar cu aceasta.

Iata o reteta de linte fiarta cu radacinoase:

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Porumbeii fripti se prepara la cuptor cu grasime si boia dulce. Ingrediente: - 3 porumbei, -...
Pentru cei care au carne de porc impanata si le place sa consume slanina, iata o reteta...
Supa crema, numita si consomme se obtine din zarzavat, dar si din alte legume, cum ar fi...
Carnea de gasca se poate asezona atat cu fasole verde, cat si cu fasole uscata. Iata o...
Daca va plac mancarurile grase, mancarea de cartofi cu slanina de porc si smantana sigur nu va...
Fazanii inabusiti se pun la cuptor pe un pat de slanina cu ceapa si se lasa la...