Fructe congelate, prune

Lista articolelor despre fructe congelate si prune pe AflaCum.ro

Articole despre fructe congelate si prune

Citeste cele mai noi articole despre fructe congelate si prune publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fructe congelate si prune, pe AflaCum.ro!

Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor alimente pline de vitamine sunt la indemana oricui. In sezonul rece, se gasesc mai rar si sunt mai scumpe. Exista, insa, o metoda, prin care poti avea fructe si legume pe timp de iarna, fara sa cheltuiesti sume mari. Vorbim despre congelare.

Mai jos iti prezentam o lista cu legumele si fructele care rezista cel mai bine procesului de congelare:

1. Morcov. Da morcovii pe razatoarea mare, pune-i intr-o punga ermetica si introdu-i in congelator. In cazul in care vrei sa faci un amestec de legume, toaca morcovii cubulete, opareste-i si dupa ce se racesc baga amestecul la congelator.

Dulceata preferata te imbie, mai ales in sezonul rece, cand fructele cam lipsesc de pe tarabe. Spre exemplu, daca iti plac prunele in mod deosebit, le poti conserva excelent intr-o dulceata minunata. Mai jos iti prezentam reteta!

Dulceata de prune cu nuci. Ingrediente:

- 2 kilograme de prune(iti recomandam vinete, grase sau anaspet, dar poti folosi orice soi doresti);

Vrei sa dai orice musafir pe spate, dar nu prea ai timp sa prepari cine-stie-ce desert? In acest caz, reteta pe care ti-am pregatit-o astazi e pentru tine! Ne referim la checul cu prune. Se face destul de repede, dar arata excelent, are o textura pufoasa si, la fel de important, ofera un gust complex. Ia un pix, o foaie si noteaza!

Chec cu prune. Ingrediente:

- 750 grame de prune(la alegere, insa de preferat ar fi prunele cu pulpa mai densa, care nu lasa zeama multa);

Fructele si legumele se afla, cu mici exceptii(soiurile exotice), in extrasezon pe timp de iarna. Tocmai de aceea, romanii si nu numai conserva diverse fructe si legume pentru perioada rece a anului. Azi, iti prezentam o reteta aparte din aceasta categorie: prune marinate. Le vei servi cu pofta ca pe o gustare aromata si usor picanta.

Prune marinate. Ingrediente:

- 20 prune mari(anna spath sau anaspet , spre exemplu);

Daca esti dintr-o zona rurala sau daca ai fost in vizita la bunici, imposibil sa nu fi vazut macar o data in viata un prun. Este firesc sa fie asa, deoarece acest pom fructifer este cel mai raspandit din tara noastra. Anumite soiuri se dezvolta bine in toate zonele geografice. Altele sunt specifice unei anumite zone, cum ar fi pruna grasa, careia ii prieste in zonele de deal si subcarpatice, dar nu se simte la fel de bine in zonele de campie.

Unde si in ce conditii creste prunul:

- temperaturi. Temperaturile moderate ii sunt cele mai potrivite. Rezista si la -31 grade Celsius. In schimb, in timpul verii, cand se inregistreaza temperaturi de peste 35 grade, frunzele tinere sufera arsuri. Florile nu rezista sub o jumatate de grad cu minus, iar bobocii intampina probleme cand sunt temeperaturi de sub - 4 grade Celsius!

Tuica de prune este un adevarat medicament! Conditia: sa fie consumata moderat. Mai jos, va oferim lista de beneficii pentru sanatate pe care aceasta licoare atat de iubita in Romania le ofera.

Tuica de prune. Beneficii:

- raceli, circulatie deficitara a sangelui(fluidizeaza sangele), reumatism. Tuica e folosita din vechi timpuri pentru frectii.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prunele sunt fructe foarte cunoscute in Romania pentru proprietatile lor minunate(amintim doar ca stimuleaza memoria si previn...
Placinta de prune reprezinta un desert minunat, indiferent de sezonul in care o consumi. Sigur, e mai...
Oamenii de stiinta din Berlin au descoperit ca oamenii care consuma zilnic cel putin sase prune proaspete...
Orezul cu prune uscate este un preparat dulce care se poate servi ca desert la masa de...
O reteta foarte apreciata in sezonul rece este dulceata de prune brumarii. Ingrediente: -1 kg prune,...
Prunele verzi sunt uneori folosite la acrirea ciorbelor, dar pot constitui ingredientul principal si in cazul dulcetii. ...