Galuste, prune

Lista articolelor despre galuste si prune pe AflaCum.ro

Articole despre galuste si prune

Citeste cele mai noi articole despre galuste si prune publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre galuste si prune, pe AflaCum.ro!

Galuste sau gomboti cu prune – o reteta despre care sigur ai auzit si speram chiar ca ai avut parte de ea in copilarie. Imposibil ca bunica ta sa nu fi pregatit aceasta minunatie! Daca ti-e deja pofta, iti spunem ca reteta este simpla, la indemana oricui.

Ingrediente:

- prune bistrite(de Bistrita) medii;

Prunele sunt grozave, indiferent daca sunt consumate in stare naturala, uscate sau fosolite in gemuri si compoturi. Azi, iti vom prezenta o reteta de uscare a prunelor. E foarte simpla si nu implica folosirea zaharului.

Cum sa usuci prunele. Ingrediente:

- prune dulci, mari, dar nu moi in totalitate(dintr-un kilogram de prune fresh vei obtine circa 300 grame de prune uscate);

Iti plac foarte mult supele de pui? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala. Este vorba despre supa de pui cu galuste de usturoi. Garantam un gust desavarsit care-l va multumi chiar si pe cel mai mofturos membru al familiei/ prieten. In plus, nici nu dureaza mult s-o prepari. In circa trei sferturi de ceas aceasta supa va fi gata!

Supa de pui cu galuste de usturoi. Ingrediente:

- 700-800 grame de aripioare de pui;

Dulceata preferata te imbie, mai ales in sezonul rece, cand fructele cam lipsesc de pe tarabe. Spre exemplu, daca iti plac prunele in mod deosebit, le poti conserva excelent intr-o dulceata minunata. Mai jos iti prezentam reteta!

Dulceata de prune cu nuci. Ingrediente:

- 2 kilograme de prune(iti recomandam vinete, grase sau anaspet, dar poti folosi orice soi doresti);

Vrei sa dai orice musafir pe spate, dar nu prea ai timp sa prepari cine-stie-ce desert? In acest caz, reteta pe care ti-am pregatit-o astazi e pentru tine! Ne referim la checul cu prune. Se face destul de repede, dar arata excelent, are o textura pufoasa si, la fel de important, ofera un gust complex. Ia un pix, o foaie si noteaza!

Chec cu prune. Ingrediente:

- 750 grame de prune(la alegere, insa de preferat ar fi prunele cu pulpa mai densa, care nu lasa zeama multa);

Fructele si legumele se afla, cu mici exceptii(soiurile exotice), in extrasezon pe timp de iarna. Tocmai de aceea, romanii si nu numai conserva diverse fructe si legume pentru perioada rece a anului. Azi, iti prezentam o reteta aparte din aceasta categorie: prune marinate. Le vei servi cu pofta ca pe o gustare aromata si usor picanta.

Prune marinate. Ingrediente:

- 20 prune mari(anna spath sau anaspet , spre exemplu);

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tuica de prune este un adevarat medicament! Conditia: sa fie consumata moderat. Mai jos, va oferim lista...
Prunele sunt fructe foarte cunoscute in Romania pentru proprietatile lor minunate(amintim doar ca stimuleaza memoria si previn...
Placinta de prune reprezinta un desert minunat, indiferent de sezonul in care o consumi. Sigur, e mai...
Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor...
Oamenii de stiinta din Berlin au descoperit ca oamenii care consuma zilnic cel putin sase prune proaspete...
Aceste galuste sunt o combinatie inedita de gris cu varza tocata, mai putin cunoscuta de gospodinele din...