Jumari, mamaliga

Lista articolelor despre jumari si mamaliga pe AflaCum.ro

Articole despre jumari si mamaliga

Citeste cele mai noi articole despre jumari si mamaliga publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre jumari si mamaliga, pe AflaCum.ro!

Pentru jumari se alege intotdeauna carne mai impanata care se sareaza si se pune la prajit dupa ce a fost taiata in bucatele.

Ingrediente:

- 1 kg de carne de porc grasa,
- sare
- usturoi pentru mujdei (optional).

Jumarile de porc sunt delicii cunlinare mai ales in preajma sarbatorilor de iarna. Se consuma calde, reci, simple sau in diverse mancaruri. Azi iti prezentam o reteta minunata de pasta de jumari. Se face repede si e foarte satioasa. Te sfatuim chiar sa mananci cate putin in fiecare zi, pentru ca altfel pica destul de greu la stomac.

Pasta de jumari. Ingrediente:

- 250 grame de jumari(te sfatuim sa folosesti jumari de casa);

Pizza, stim cu totii, isi are originea in Italia. Retetele de la mama lor s-au raspandit cu repeziciune in intreaga lume, iar pizza a devenit un brand international. Astazi, n-o sa iti vorbim despre clasicele quattro stagioni sau margherita, ci despre o reteta cu puternic iz romanesc: pizza cu blat de mamaliga!

Ingrediente:

- 100 g de faina de malai;

Iarna, cand  se pune varza la murat, gospodinele obisnuiesc sa prepare mai des varza acra calita.

Iata o reteta de varza pe care o poti incerca si tu:

Ingrediente:

Pentru aceasta reteta se prepara un aluat dospit cu drojdie.

Ingrediente:

- 500 grame faina,
- ¼ litru lapte,
- 15 grame drojdie,
- o lingura de zahar,
- 2 oua,
- 60 grame unt sau untura,
- 250 grame jumari,
- o lingurita rasa sare,
- piper si putin chimen.

Unii spun despre ciulamaua de ciuperci ca este mai gustoasa decat cea pregatita cu carne.

Daca vrei sa testezi si tu aceasta reteta apreciata in bucataria romaneasca, vezi cum se prepara.

Ingrediente:

- 1 kg ciuperci,
- 2 linguri unt,
- 2 linguri faina,
- sare, piper.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Balmusul este o reteta de mamaliga moale cu branza iute. Ingrediente: - 400 grame malai, - 11/2...
Mamaliga cu ochiuri este o reteta simpla si rapida, foarte apreciata de catre romani. Ingrediente: - 400...
Mamaliga fiarta se poate combina cu diverse ingrediente pentru a-i imbogati gustul. Mamaliga cu lapte preparata la...
Pentru mamaliga prajita ai nevoie de aceleasi ingrediente ca la mamaliga fiarta in ceaun. Ingrediente: - 500...
Mancarea de porumbei cu sos este foarte buna cu mamaliga. Ingrediente: - 3 porumbei, - o ceapa...
Aceasta reteta de mamaliga se prepara cu branza iute de burduf, iar dupa fierberea propriu-zisa, mamaliga fiarta...