Patrunjel, morcov

Lista articolelor despre patrunjel si morcov pe AflaCum.ro

Articole despre patrunjel si morcov

Citeste cele mai noi articole despre patrunjel si morcov publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre patrunjel si morcov, pe AflaCum.ro!

Vrei o garnitura gustoasa, usor de preparat si cu o culoare atragatoare? Iti recomandam piureul de morcovi cu praz si cu patrunjel. 

Ingrediente:

- 7- 8 morcovi mari(circa 1,5 kg);

Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele sunt ieftine si se gasesc pe tarabe din plin.

Ingrediente:

- 1 kilogram de salau;

Astazi, iti prezentam o salata foarte gustoasa si deloc costisitoare in aceasta perioada a anului: salata de fasole verde cu sos de patrunjel.

Fasole verde cu sos de patrunjel. Ingrediente:

- 700g fasole verde

Patrunjelul este o planta legumicola foarte folosita in bucataria romaneasca, atat pentru frunzele sale, cat si pentru radacina. Dupa umila noastra parere, orice gospodar care are si o palma de pamant ar trebui sa puna macar 2-3 randulete de patrunjel. Recomandam plantarea patrunjelului in cele doua variante ale sale: de frunze si de radacina.

Cum sa cultivi patrunjel in gradina. Patrunjel de radacina:

- seamana patrunjelul in luna martie, intr-o zi placuta, fara precipitatii;

Patrunjelul se poate pastra si cateva luni bune la congelator. Din pacate, aceasta metoda diminueaza proprietatile patrunjelului cu 15-20%. Exista, insa, o metoda mai eficienta de pastrare a patrunjelului! Timp de o luna il vei putea folosi fara sa fii nevoit/a sa-l ingheti! Lesne de inteles ca verdeata nu isi va pierde mai deloc din beneficii!

Cum sa pastrezi patrunjelul verde timp de o luna. Ai nevoie de:

- o lingura de bicarbonat de sodiu;

Patrunjelul este una dintre cele mai folosite plante in bucataria romaneasca si nu numai. Pe langa aroma si gustul pe care frunzele/radacina le ofera mancarii, patrunjelul aduce si foarte multe beneficii in organism. Despre patrunjel in raport cu sanatatea umana, in materialul de mai jos.

Beneficiile consumului de patrunjel:

- antioxidant. Patrunjelul e plin de flavonoide si vitamine(A, C), avand astfel un rol de curatare a sangelui si de luptator impotriva radicalilor liberi

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Folosesti multa verdeata in mancarurile tale preferate? Daca da, atunci, probabil, iti faci adevarate stocuri de marar...
Cele mai multe gospodine din Romania obisnuiesc sa congeleze verdeata pentru a o putea folosi peste iarna....
Rinichii au rolul de a elimina substantele toxice si fluidele in exces din organism. Uneori, din cauza...
Supa crema de morcov cu turta poate suna prea putin atractiv pentru multi dintre romani. In realitate,...
O salata care are la baza varza si morcov n-ar trebui sa fie cine-stie-ce, ai fi tentat...
Iti place sa mananci carne? Daca nu consumi un preparat pe baza de carne intr-o zi, te...