Perusi, animale companie

Lista articolelor despre perusi si animale companie pe AflaCum.ro

Articole despre perusi si animale companie

Citeste cele mai noi articole despre perusi si animale companie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre perusi si animale companie, pe AflaCum.ro!

Perusii sunt animale de companie pline de viata, datorita penajului colorat si a ciripitului vioi.

Cea mai comuna specie de perusi face parte din specia Melopsittacus undulatus, fiind un papagal mic, cu coada lunga, care mananca seminte. Desi aceste pasari sunt aparent usor de ingrijit, ele necesita un ambient curat, o alimentatie corepunzatoare, interactiune sociala si stimulare mentala.

Iata cum trebuie ingrijiti perusii:

Animalul tau de companie se sprijina, frecvent, cu capul de un perete sau de alta suprafata? Probabil ti se pare amuzant, dar acest gest poate ascunde o afectiune grava. Sa vedem despre ce posibile probleme ar putea fi vorba.

Tulburari ale creierului. Asta inseamna ca animalul tau de companie ar putea avea inflamatii in creier. Cainii tineri si cei de varsta mijlocie sunt mai frecvent diagnosticati cu aceasta boala decat cainii mai in varsta. Starea este mai putin prezenta la pisici. Alte simptome sunt: convulsii, dezorientare, comportament neobisnuit, energie scazuta, pierderea echilibrului si uneori febra.

Tulburari metabolice. Astfel de probleme pot fi ereditare, specifice rasei sau cauzate de varsta. Atat la caini, cat si la pisici, cele mai frecvente probleme sunt diabetul si hipotiroidismul.

Multi dintre noi am visat sa devenim veterinari, cand eram copii. Unii si-au implinit visul, altii au ales alte slujbe. Ce trebuie stiut e faptul ca aceasta meserie nu e deloc usoara, pentru ca oamenii care o practica au parte, zilnic, de multa suferinta si durere. Cum trec peste aceste neplaceri cotidiene? Salvand vietile animalelor de companie in fiecare zi. Sau, cel putin, incercand.

Medicii veterinarii vor face orice ca animalul tau sa fie bine. In plus, ar vrea sa citesti randurile de mai jos. Sunt importante  atat pentru tine,  cat si pentru animalul tau.

1. Anamneza e complicata. Si nu doar pentru ca pacientii nu pot vorbi. O pisica sau un caine nu-i pot spune unui doctor ce-i deranjeaza. Toate simptomele trebuie sa fie descrise de proprietar. Asa ca este foarte important sa raspunzi cu sinceritate la toate intrebarile veterinarului. De exemplu, poate ai uitat sa administrezi medicamentul prescris intr-o zi. Nu o sa-l minti pe veterinar de rusine sau de teama reactiei lui! Niciun profesionist nu te va critica pentru asta! El e acolo sa-ti ajute animalul!

Animalele de companie nu sunt foarte usor de intretinut, chiar daca par dragalase si prietenoase, deoarece pot fi pretentioase cand vine vorba de spatiul de locuit si nu numai. Iata de ce trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti o podea potrivita

1. Mocheta este optiunea potrivita daca aveti animale de companie si locuiti la casa, deoarece atenueaza socul exercitat asupra talpilor si genunchilor acestora. Cand alegeti o mocheta trebuie sa aveti grija ca aceasta sa fie protejata impotriva petelor, sa nu aiba peri mari sub forma de bucle (pentru a evita accidentele) si sa fie fabricata din fibra de poliester, deoarece acesta e rezistent la pete.

2. Parchetul laminat imita podelele de lemn si este format din 3 straturi, cel de suprafata (vizibil), facut din oxid de aluminiu, care poate lua orice forma si poate avea orice culoare, stratul de mijloc, facut din diferite materiale, cel mai comun fiind MDF (placi aglomerate de lemn sau pal), facut sa reziste la umezeala (contraindicat animalelor alergice la lipici sau alte substante componente) si stratul de baza, facut fie din carton, fie din plastic laminat, rezistent la umezeala ( contraindicat daca animalul de companie are astm).

Animalele de companie nu pot transmite, din pacate, cu voce tare, daca ceva e in neregula. Din acest motiv, un bun stapan trebuie sa cunoasca principalele simptome ale bolilor in cazul animalelor domestice.

Iata care sunt semnele care arata ca ar trebui sa-ti duci imediat animalul de companie la veterinar:

1. Refuzul de a manca. Daca animalul tau refuza sa manance mai mult de o zi, este un motiv serios sa mergi imediat la veterinar. Acelasi lucru trebuie sa faci, daca exista simptome precum oboseala, varsaturile sau refuzul de a bea. Lipsa poftei de mancare poate indica diferite afectiuni: infectie, tumori, boli gastrice ori ale cavitatii bucale sau paraziti.

Perusii sunt animale de companie placute, deoarece nu sunt greu de ingrijit, fiind, totodata, pasari foarte inteligente. Iata cum va puteti dresa perusul sa vorbeasca:

Petreceti mult timp in compania perusului, vorbind cu acesta si facandu-l sa simta in largul sau, tratandu-l ca pe un membru al familiei.

Alegeti momentul potrivit pentru a dresa perusul, atunci cand acesta este calm si isi poate indrepta toata atentia asupra actiunilor stapanului, deoarece daca pasarea este obosita si distrata nu va fi usor de dresat.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ca si restul animalelor de companie, pisicile se pot confrunta cu problema viermilor intestinali. Iata cum puteti...
Koi sunt o specie de pesti, cunoscuti si sub denumirea de crapi japonezi, ce sunt crescuti de...
Cand furnicile invadeaza mancarea animalelor de casa, acestea refuza sa o manance. Mai mult, prezenta insectelor in...
Chiar daca isi iubesc mult animalele de companie, stapanii acestora au de-a face cu o serie de...
Daca doriti sa va luati un animal de companie si optati pentru un acvariu cu pesti, iata...
Papagalii sunt vorbareti naturali. Afla cum ii inveti sa vorbeasca! Ei aleg cu usurinta cuvinte, spre deliciul...