Riscuri, antrenament

Lista articolelor despre riscuri si antrenament pe AflaCum.ro

Articole despre riscuri si antrenament

Citeste cele mai noi articole despre riscuri si antrenament publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre riscuri si antrenament, pe AflaCum.ro!

Sportul este sanatos si distractiv in masura in care iti place ceea ce faci. Daca nu te mai pasioneaza ca la inceput sportul practicat, este timpul sa nu iti mai irosesti vremea cu el. Inseamna ca a venit momentul sa te ocupi de altceva care iti place mai mult si iti aduce imai multe satisfactii.

Daca stai in dubiu si iti este greu sa renunti  la sport, iata cateva indicii clare ca ceea ce faci nu ti se potriveste.

Recunoaste semnele. Astepti cu nerabdare sa mergi la antrenament sau nu ai nici o tragere de inima sa te antrenezi? Daca ai ajuns sa cauti scuze ca sa eviti antrenamentele, inseamna ca sportul nu este pentru tine. Cantareste bine beneficiile sportului practicat si pune-le in balanta cu dezavantajele lui.

Pregatirea pentru un concurs de alergare presupune luni intregi de antrenament, insa exista anumite lucruri care trebuie facute cu o zi inainte, dupa cum urmeaza:

• Gasirea rutei de alergare pe site-ul concursului;

• Informarea cu privire la ora si locul intalnirii;

Antrenamentul cu greutati ajuta la dezvoltarea si intarirea musculaturii intregului corp. Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Folosirea greutatilor in mod corespunzator:  

Alegeti greutati pentru incepatori, ajustabile, pentru a putea adauga elementi pe parcurs.

Orice moment al zilei poate parea potrivit pentru a face sport, insa daca doriti sa va stabiliti un antrenament sanatos, atunci trebuie sa luati in calcul mai multe aspecte.

Iata cate sfaturi in acest sens:

Stabiliti momentul zilei in care sa faceti sport, in functie de cat de devreme sau de tarziu obisnuiti sa va treziti si cat de bine va odihniti peste noapte. Astfel puteti opta pentru a va face antrenamentul zilnic dimineata devreme, candva in timpul zilei sau seara tarziu.

Rezistenta la alergare se construieste in timp, prin perseverenta. Iata cateva sfaturi despre cum sa va antrenati pentru concursurile de alergare:

Cheia antrenamentului in primele etape ale pregatirii este sa o luati incet si usor. Daca va fortati prea tare de la inceput, riscati sa va accidentati si sa dezvoltati o aversiune pentru acest sport.

In primele 4 saptamani, antrenati-va de 3 ori pe saptamana. Ideea este sa va odihniti cate o zi intre alergari, deoarece acest lucru este foarte important in primele saptamani de antrenament. Alergati marti, joi si sambata si odiniti-va in celelalte zile.

Exista mai multe tipuri de exercitii fizice, care au diferite rezultate.

Daca doriti sa ardeti caloriile atunci este indicat sa optati pentru exercitii cardio. Acestea stimuleaza pulsul si ajuta la arderea grasimilor in intervale diferite, in functie de intensitatea exercitiilor.

Iata cum poate fi maximizata arderea caloriilor in timpul exercitiilor fizice cardio:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru ca exercitiile fizice incluse in programul zilnic de training sa fie benefice pentru organism este indicat...
Oricine face exercitii de acest fel iti va spune ca muschii abdominali sunt cel mai greu de...
Daca nu dispuneti de suficient timp pentru a alerga sau a merge la sala, puteti opta pentru...
Proaspetele mamici pot avea adesea, o stima de sine foarte scazuta, datorita kilogramelor in plus, acumulate in...
Oricine practica exercitii fizice, va recunoaste ca cel mai greu este sa iti lucrezi zona abdomenului. Numai...
Carnea de pui este printre cele mai simple de gatit si printre cele mai sanatoase surse de...