Sindrom, afectiune

Lista articolelor despre sindrom si afectiune pe AflaCum.ro

Articole despre sindrom si afectiune

Citeste cele mai noi articole despre sindrom si afectiune publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sindrom si afectiune, pe AflaCum.ro!

Sindromul gurii uscate sau xerostomia este o afectiune caracterizata prin senzatia de uscaciune si disconfort la nivelul cavitatii orale, care apare ca urmare a hiposalivatiei si reprezinta scaderea cantitatii de saliva, manifestandu-se in special in cazul persoanelor in varsta.

Aceasta trebuie tratata in primele luni de la instalare, deoarece poate duce la aparitia cariilor rampante (de natura agresiva si extinse in suprafata) si a halenei (mirosul neplacut al gurii). Iata cum puteti preveni sindromul gurii uscate:

Consumati 2 litri de apa pe zi, pentru a va mentine gura hidratata. Este indicat sa beti apa pe parcursul intregii zile, in inghitituri mici si sa mestecati cuburi de gheata, pentru a va hidrata in mod corespunzator.

Sindromul Prader-Willi (PWS) este o tulburare genetica care este diagnosticata in copilaria timpurie. Sindromul este cauzat de absenta unor gene intr-o anumita zona a cromozomului 15. Oamenii mostenesc, in mod firesc, o copie a acestui cromozom de la fiecare parinte. In cazul anumitor gene sunt activate doar copiile mostenite de la tata, de exemplu (copia paterna). PWS afecteaza dezvoltarea multor parti ale corpului, provoaca probleme de comportament si duce, adesea, la obezitate.

Cum sa identifici sindromul Prader-Willi. Simptome majore:

1. Slabiciune musculara. Muschii slabiti si lipsa tonusului muscular sunt printre simptomele de baza ale acestui sindrom. Musculatura slaba este,d e obicei, vizibila in zona trunchiului. Picioarele bebelusului pot fi inerte. In unele cazuri, chiar si intregul organism. De asemenea, plansul celui mic va fi slab, pierdut. Se intampla in cele mai multe carzui la nastere sau imediat dupa. Dupa cateva luni, slabiciunea musculara poate disparea.

Exista inca preconceptii la nivelul societatii moderne. Una dintre ele tine de cresterea baietilor. Multora dintre acestia li se spune inca din copilaria devreme ca trebuie sa se maturizeze si sa fie duri, ca emotiile sunt mai mult pentru fete. Aceste idei preconcepute ale multor parinti sunt gresite! Incetinesc/stopeaza dezvoltarea emotionala a baiatului, care va ajunge la maturitate nestiind cum sa isi exprime corect emotiile.

Specialistii sugereaza, prin intermediul unui studiu recent, ca baietii au nevoie chiar de mai multa afectiune ca fetele. Iata si motivele:

Creierul unui baiat se dezvolta diferit de cel al unei fete. In comparatie cu creierul unei fete, creierul masculin e mai greu si are un hipotalamus mai mare. Asta se intampla deoarece baiatul primeste o crestere a testosteronului in al treilea trimestru de sarcina, care, in afara de a-i mari greutatea creierului, asigura si o cantitate mai mare de muschi; lucru ce ajuta la forta fizica a baiatului, dar in acelasi timp il priveaza de anumite calitati precum autoreglarea emotiilor.

Hipotiroidismul este o afectiune care incapaciteaza glanda tiroida sa produca suficienti hormoni tiroidieni, afectand echilibrul normal al reactiilor chimice din organism si provocand alte probleme de sanatate cum ar fi obezitatea, infertilitatea si afectiunile cardiace sau articulare.

Iata care sunt semnele timpurii ale hipotiroidismului:

Oboseala si/sau scaderea nivelului de energie sunt cele mai timpurii semne ale acestei afectiuni, deoarece tiroida are legatura directa cu metabolismul, iar incetinirea acestuia oboseste intregul organism.  

Depresia este greu de inteles, cu atat mai mult daca aceasta ne afecteaza persoana iubita.

Iata 5 lucruri bine de stiut despre depresie:

1. Aceasta afectiune nu este un act voit. Daca iubiti pe cineva care sufera de depresie, trebuie sa stiti ca persoana respectiva nu a ales acest lucru. Depresia e adesea cauzata de anumite dezechilibre chimice de la nivelul creierului, asadar nimeni nu-si poate induce intentionat aceasta stare.  

Helicobacter Pylori este o bacterie specifica oamenilor, localizata la nivelul mucoasei stomacului, ce provoaca o serie de simptome, cum ar fi: balonarea, refluxul esofagian, constipatia, diarea, flatulenta si dureri abdominale acute.

Aceasta bacterie este cauza principala a gastritei, dar poate produce in timp ulcer, migrene, anxietate, depresie si boli cardiovasculare.

Persoanele afectate de Helicobacter Pylori pot fi tratate cu ajutorul antibioticelor, prescrise de un medic specialist. Nu este indicat sa va tratati de unii singuri, daca suferiti de aceasta afectiune.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Retentia de fluide reprezinta imposibilitatea organismului de a elimina excesul de apa si are o serie de...
Citeste prospectul medicamentului Sifrol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Sifrol este un...
Cand te doare stomacul, nu mai chef de nimic, pentru ca suferinta, fara a fi neaparat intensa,...
Anemia este o afectiune des intalnita ce poate crea probleme deosebit de serioase organismului. Persoanele cele mai...