Sistem operare, calculator

Lista articolelor despre sistem operare si calculator pe AflaCum.ro

Articole despre sistem operare si calculator

Citeste cele mai noi articole despre sistem operare si calculator publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sistem operare si calculator, pe AflaCum.ro!

Verificarea versiunii Windows a unui computer se realizeaza foarte usor, dupa cum urmeaza:

1. Deschideti casuta Run. O puteti accesa fie din meniul Start, fie apasand ⊞ Win+R.

2. Deschideti About Windows. Tastati winver si apasati ↵ Enter.

Daca sistemul de operare al calculatorului tau este Windows Vista si fie te-ai saturat de el, fie vrei sa instalezi alt tip de sistem de operare (mai nou si mai performant), dar nu stii cum sa-l dezinstalezi pe cel actual, vei afla imediat cum poti face acest lucru.

Asigura-te ca toate fisierele importante de pe calculator (poze, texte) sunt salvate pe spatii de stocare externe (memorii usb, cd-uri, dvd-uri, hard disk-uri externe).

Introdu cd-ul/dvd-ul de instalare al sistemului de operare pe care doresti sa-l instalezi, apoi da restart calculatorului (fara a scoate cd-ul/dvd-ul de instalare din el).

PC-ul este o necesitate in societatea secolului al XXI-lea. A devenit indispensabil, atat in cazul job-urilor de birou, cat si in multe activitati personale. Pentru a-l folosi cum se cuvine, trebuie sa inveti bine functiile sale. Chiar si pe cele mai putin populare, cum ar fi scurtaturile de tastatura. Acestea sunt esentiale pentru cei care vor sa lucreze rapid.

Mai jos, iti prezentam o lista cu scurtaturile de tastatura pe care le consideram cele mai importante.

COMENZI RAPIDE IN WINDOWS

Oboseala oculara afecteaza din ce in ce mai multi oameni, care prin natura meseriei petrec mult timp in fata unui computer, la serviciu si acasa. Iata cum puteti evita acest lucru:

1. Relaxarea ochilor
Folositi regula 20-6-20, atunci cand lucrati in fata unui computer, care consta in relaxarea ochilor timp de 20 de secunde, privind un obiect aflat la 6 metri distanta, dupa folosirea computerului timp de 20 de minute. Cel mai indicat este sa va uitati pe fereastra si sa priviti ceva din exterior.

Clipiti mai des decat in mod obisnuit, deoarece oboseala oculara apare atunci cand clipim mai rar, datorita fixarii ecranului unui computer, timp indelungat.

Cunoasterea versiunii Windows de pe un calculator sau laptop este necesara in vederea remedierii anumitor probleme sau pur si simplu pentru cultura generala a unui utilizator.

Iata cum se verifica acest lucru:

Deschideti casuta Run, din meniul Start sau apasand tastele ⊞ Win+R.

Oricui i se poate intampla sa-si uite parola computerului si sa nu reuseasca sa-l acceseze. Iata cum puteti accesa computerul personal daca v-ati uitat parola:

Pe ecranul de logare Windows schimbati utilizatorul pe alt administrator disponibil. De exemplu, daca aveti Windows 7, apasati "Ctrl + Del + Alt" si click pe "Switch User", pentru a schimba utilizatorul. Daca aveti Windows 8, in ecranul de login, dati click pe sageata din stanga imaginii de utilizator si va aparea o lista cu toti utilizatorii dosponibili in Winsows 8. Alegeti un cont de administrator a carui parola sa o retineti.

Tastati parola si apasati Enter pentru a accesa computerul.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O adresa de Protocol de Internet, cunoscuta simplu ca adresa IP reprezinta un identificator numeric asociat unui...
In zilele noastre majoritatea oamenilor petrec foarte mult timp in fata calculatorului. Acest lucru poate duce...
O camera web instalata intr-un calculator poate avea diferite intrebuintari. Aceasta poate fi folosita pentru videoconferinte, pe...
Setarea unei parole pe un computer cu sistem de operare Windows reprezinta un procedeu rapid si usor,...
Smartphone-ul a devenit un partener al vietii noastre, indiferent de sarcini, avand un rol important in activitatile...
Outlook Express este un editor de posta electronica care apartine sistemului de operare Windows, insa este diferit...