Telefon mobil, 5G

Lista articolelor despre telefon mobil si 5G pe AflaCum.ro

Articole despre telefon mobil si 5G

Citeste cele mai noi articole despre telefon mobil si 5G publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre telefon mobil si 5G, pe AflaCum.ro!

Telefonia mobila evolueaza pe zi ce trece, ca de altfel intreaga lume a electronicii! Asa se face ca de la retelele 4G, in doar cativa ani, vom ajunge la 5G!

Tehnologia 5G va permite utilizatorului sa descarce filme HD, sa vada continut 4k sau 8K  pe telefonul sau, in doar cateva secunde!

Ce reprezinta 5G?

Modul in care incarci telefonul este important pentru factura la energie electrica, siguranta ta, dar si pentru durata de viata a bateriei smartphone-ului. Bateriile utilizate in zilele noastre se bazeaza pe un numar precis de cicluri de incarcare. Astfel, pentru a dura mai mult, nu ar trebui sa incarci bateria 100% si nici sa o lasi sub 20 procente!

Greseli frecvente de incarcare a telefonului:

Iti lasi mereu incarcatorul in priza. Un incarcator consuma curent constant cand este in priza, chiar daca telefonul nu este conectat. In plus, transformatorul elibereaza caldura care se poate acumula incet si poate declansa chiar un incendiu! Daca nu incarci telefonul, deconecteaza incarcatorul de la priza.

Telefonul mobil este un mare purtator de microbi! In vremuri de coronavirus, acesta reprezinta un real pericol pentru sanatate, asa ca e necesar sa il mentii curat. Cea mai eficienta metoda de curatare a telefonului este oferita de un specialist in microbiologie.

Cum sa cureti telefonul mobil. Metoda microbiologului britanic Lena Ciric:

- scoate telefonul mobil de la incarcat si inchide-l;

Telefonul mobil este un accesoriu fara de care nu ne putem imagina lumea moderna! Utilitatea sa este evidenta, insa exista si o multime de elemente nocive legate de folosirea sa! Iata o lista de 5 actiuni gresite legate de telefonul mobil. Ele pot fi corectate, insa e nevoie de putina atentie si un dram de vointa.

5 greseli pe care cu totii le facem cand folosim telefonul mobil:

1. Dormi cu telefonul langa tine. Un mobil este practic un emitator/receptor electromagnetic. Asta inseamna ca emite unde radio. Desi nu a fost dovedit la nivel oficial, multe cercetari continua sa arate ca undele electromagentice emise de telefon afecteaza creierul , pe timp indelungat! In plus, o notficare zgomotasa in plina noapte iti poate strica somnul. Asadar, dormi cat mai departe de telefonul mobil! Lasa-l in alta camera , daca folosesti alarma de trezire a unui ceas normal. Daca folosesti alarma telefonului, macar tine-l, peste noapte, pe modul Avion!

Telefonul mobil are cele mai multe probleme din cauza aplicatiilor care consuma bateria. Mai mult, din pacate, unele aplicatii nu fac doar asta. Ele pot fura datele tale personale, inclusiv pe cele ale cardului bancar. Zeci de aplicatii periculoase apar in fiecare zi. Sunt atat de multe incat nici macar Google Play sau App Store nu pot tine ritmul cu ele. Asadar, siguranta dispozitivelor si a informatiilor private este in mare parte in mainile tale.

Cum sa protejezi telefonul. Care sunt aplicatiile de care trebuie sa scapi rapid:

1. Jocurile gratuite. Dezvoltarea unui joc costa foarte multi bani si necesita efort sustinut. Astfel ca, daca gasesti un joc gratuit, retine ca dezvoltatorii ascund ceva: ori au adaugat publicitate in aplicatie( aceasta va fi salvata automat in memoria cache si vei incarca memoria telefonului); fie acestia incearca sa fure si sa vanda informatiile tale personale. Asadar, daca doresti sa descarci un joc,  asigura-te ca este unul creat de o companie cunoascuta si citeste bine acordul de utilizator.

5G reprezinta generatia a cincea de tehnologie retele celulare fara fir, fiind succesoarea tehnologiei 4G. UIT IMT-2020 propune viteze de pana la 20 gigabiti pe secunda!

Retelele 5G au aparut, deja, in anumite zone ale lumii. In Romania, se estimeaza ca aceste retele vor putea fi folosite la inceputul anului 2020.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a stabilit conditiile si procedura pentru acordarea spectrului radio in benzile de frecvente de 700 MHz, 800 MHz, 1.500 MHz, 2.600 MHz si 3.400-3.800 MHz.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bateriile externe se aseamana destul de mult cu hard-disk-urile externe, iar greutatea lor variaza in functie de...
Sanatatea este de nepretuit, asadar trebuie intretinuta, deoarece o data pierduta, nu poate fi rascumparata cu toti...
In prezent, Samsung este una dintre cele mai mari firme producatoare de telefoane mobile. Noile modele au...
Unii oameni au probleme atunci cand invata, deoarece nu pot sa se concentreze asupra unei sarcini de...
Telefoanele mobile sunt micile gadget-uri de care am devenit, cu totii, dependenti in ultimele 2 decenii (poate...