Varza acra, muraturi

Lista articolelor despre varza acra si muraturi pe AflaCum.ro

Articole despre varza acra si muraturi

Citeste cele mai noi articole despre varza acra si muraturi publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre varza acra si muraturi, pe AflaCum.ro!

Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului.

Folosita la sarmale, varza calita sau consumata ca atare alaturi de alte muraturi, varza acra contine bacterii bune, de aceea acest aliment este considerat un probiotic natural.

Acidul lactic furnizat de bacteriile din varza murata prezinte o multime de beneficii pentru sanatate, ele ajutand organismul sa absoarba mai usor substantele nutritive.

Desi legumele isi schimba proprietatile gustative prin acrire sau murare, varza, gogonelele, castravetii murati si pepenele sunt o bomba de sanatate pentru ca detoxifica organismul, il apara de boli si il face mai rezistent impotriva virusilor.

In acest sens, s-a constatat ca femeile din Polonia care consuma aproximativ 30 kilograme de varza acra pe an au cu 50% mai putin boli de natura hormonala cum este cancerul la san.

Totodata s-a constatat ca gogonelele murate ataca virusii heptici, castravetii acrii combat diabetul si regleaza nivelul colesterolului, iar conopida murata stopeaza procesul de imbatranire.

Impreuna, legumele murate contin proprietati terapeutice extraordinare.

Pentru varza acrita in butoi, se foloseste un butoi din stejar care se opareste si se zvanta. Varza se pune la murat la mijlocul toamnei.

Ingrediente:

- mai multe verze indesate si sanatoase, in functie de necesitati

Daca nu sunteti mari consumatori de varza acra sau nu detineti suficient loc pentru depozitarea muraturilor in propria locuinta, o solutie practica este varza acra asezata in borcan.

In timp ce foile de varza acra pot fi folosite la prepararea sarmalelor, varza taiata fideluta poate fi folosita la prepararea unei salate de muraturi pe timpul iernii.

Ingrediente:

Muraturile, in special varza murata, trebuie pregatite si pastrate cu atentie! Altfel, se va produce o zeama ingrosata, vascoasa, numita in popor floare, zeama intinsa sau muraturi baloase. Se modifica in rau si gustul muraturilor. Pentru a evita aceasta neplacere trebuie sa urmezi cativa pasi simpli, dar importanti.

De ce fac muraturile si varza floare:

- sare insuficienta sau nepotrivita in saramura. Nu folosi niciodata sare iodata, ci doar sare grunjoasa!

Orice gospodina isi face timp pentru a pune muraturile. Varza, gogonelele si castravetii se afla printre clasicele legume din butoi. Pe langa acestea, poti adauga si alte bunatati, cum ar fi pepenele verde. Daca nu stii reteta de conservare la saramura pentru pepene, astazi iti dam o mana de ajutor.

Metoda 1. Pepeni intregi la butoi

Ai nevoie de:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Muraturile sunt asociate sezonului de iarna. Asta, in special, pentru ca se pun la conservat toamna, fiind...
De Craciun si de Revelion multi oameni au tendinta sa consume alcool peste masura. Fie ca bei...
O reteta de iarna perfecta pentru vegetarieni este mancarea de varza cu masline. Ingrediente: - o varza...
Iarna, cand se pune varza la murat, gospodinele obisnuiesc sa prepare mai des varza acra calita. Iata...
La fel de buna ca rata pe varza este si carnea de fazan pregatita cu varza acra. ...
Varza acra cu carne de vita sau porc se prepara in sezonul rece cand se pune varza...