Vin fiert, vin

Lista articolelor despre vin fiert si vin pe AflaCum.ro

Articole despre vin fiert si vin

Citeste cele mai noi articole despre vin fiert si vin publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vin fiert si vin, pe AflaCum.ro!

Sarbatorile de iarna au trecut, vremea rece se mentine! Asa ca vinul fiert ramane o optiune pentru multa lume. Daca vrei sa gusti un vin fiert pe care sa nu-l uiti niciodata, urmareste retetele de mai jos.

RETETA 1

Ai nevoie de:

Vinul fiert se consuma in sezonul rece in combinatie cu fructe de toamna (mere, gutui), dar si cu prune uscate.

La aceste ingrediente se pot adauga cuisoare, scortisoara si coaja de portocale sau lamaie.

In combinatie cu prune uscate, la vinul fiert se mai adauga urmatoarele ingrediente:

Azi iti propunem o reteta de vin mai putina cunoscuta in Romania. Ne referim la vinul de papadie. Nu e nicio gluma! Aceasta bautura delicata este excelenta pentru sanatate! Ajuta la eliminarea toxinelor din organism, imbunatateste metabolismul si creste pofta de mancare. De asemenea este un bun diuretic si coleretic.

Vin de papadie. Ingrediente:

- un borcan de un litru plin cu flori de papadie (cat mai proaspete, fara tulpini si frunze)ș

Romania este o tara binecunoscuta pentru vinurile sale de inalta calitate! Daca esti un degustator la inceput de drum, trebuie sa citesti acest articol. Iti vom prezenta 5 dintre cele mai bune vinuri romanesti.

Vinuri romanesti de inalta calitate:

1. Grasa de Cotnari. Vorbim despre, probabil, cel mai cunoscut tip de vin din Romania. E consumat atat de finii cunoscatori, cat si de catre consumatori de rand. Originar din regiunea istorica a Moldovei, acest vin este recunoscut pentru aromele sale intense de flori de salcam si fructe exotice. Grasa de Cotnari este un vin alb aflat pe lista celor mai vechi soiuri autohtone de struguri. Ofera un gust complex si rafinat, cu note echilibrate de flori albe, piersici si miere.

Vinul tau nu vrea sa se opreasca din fermentatie, desi i-a cam venit vremea pentru imbuteliere? Daca da, trebuie sa actionezi! Altfel, drojdia va continua sa produca gaze, iar presiunea va creste, ceea ce va duce la explozia sticlelor cu vin. Exista doua modalitati de a opri fermentatia: 1. prin adaugarea de substante chimice in vin (sulfiti, sorbat etc.); 2. utilizarea caldurii.

Azi te vom invata cum sa folosesti caldura pentru a opri vinul din fermentatie. Bautura va deveni, astfel, sigura pentru imbuteliere: drojdia si alte bacterii periculoase, precum Salmonella, Listeria si E. Coli, vor fi distruse.

Cum sa pasteurizezi vinul. Sterilizarea sticlelor:

Vinul se face, de obicei, din struguri, dar poate fi produs si din alte fructe, cum ar fi rosiile! Vinul de tomate iese usor fructat si gustos, cu o oarecare dulceata. Procesul de obtinere este lung, insa cu grija va fi unul de succes. Iata tot ce trebuie sa stii despre crearea vinului de tomate.

Vin de tomate. Ingrediente pentru circa 4 litri:

- intre 1,8 si 2,3 kg de rosii coapte(poti alege ce soi soresti. Cu cat rosiile sunt mai dulci, cu atat vinul iese mai bun);

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prepararea vinului este foarte simpla, in teorie. Drojdia se imbina cu mustul intr-un mediu care permite fermentarea....
Esti consumator de vin? Daca da, cu siguranta preferi vinurile de calitate. Stii, insa, cum sa faci...
Vinul trebuie imbuteliat cum se cuvine, indiferent daca e destinat consumului personal sau comercializarii. Recipientele ideale pentru...
Un vin bun, dupa o masa copioasa, e intotdeauna binevenit. Indiferent cat de ales ar fi vinul,...
Alegerea unui vin bun pare la indemna oricui, dar nu e chiar asa. multi se lasa pacaliti...
Romanii sunt mari amatori de must! Si bine fac, deoarece aceasta licoare dulce si aromata are o...