Legal

Ai nevoie de consultanta legala? Vrei sa stii de ce acte ai nevoie pentru anumite activitati? Urmareste sfaturile specialistilor nostri si vei afla ce documente sunt necesare pentru a obtine actul de identitate, pasaportul sau alte documente solicitate de functionarii din institutiile publice.

Martisorul este sarbatorit, in fiecare an, de 1 martie. Un snur impletit din doua fire, unul alb si altul rosu, anunta trecea de la iarna la primavara, fiind si vestitorul innoirii. Iata ce traditii sunt legate de aceasta veche sarbatoare.

Daca esti angajat, adica daca detii contract individual de munca, ai, cu siguranta, calitatea de asigurat in sistemul de sanatate, deoarece din salariul brut ti se opreste procentul stabilit prin lege pentru acest sector. Daca nu esti salariat, dar ai venituri din alte tipuri de contracte, cum ar fi cel de drepturi de autor, iti platesti singur sanatatea, pe baza declaratiei unice de venit. Odata ce ai platit, esti asigurat. Pentru a verifica, insa, daca banii tai ajung la timp in trezoreria statului, poti verifica foarte simplu calitatea de asigurat.

Vesti bune pentru crescatorii de porci din Romania! Guvernul a aprobat modificarea unei legi care le va aduce acestora bani in plus. Atentie, insa! Trebuie indeplinite anumite conditii!

Declaratia unica aferenta anului 2019 va fi depusa de persoanele fizice rezidente in Romania ce au realizat venituri extrasalariale in anul 2018 sau de cele estimeaza ca vor realiza venituri extrasalariale si in acest an. Declaratia trebuie depusa pana pe data de 15 martie 2019.

Romanii vor beneficia, in 2019, de 15 zile libere, conform Codulul Muncii. Acestea sunt reprezentate de sarbatori legale, adica zile in care nu se lucreaza. Din pacate, cateva dintre aceste zile sunt in weekend.

Ultima zi din an, noaptea de Revelion, dar si prima zi din noul an sunt pline de traditii si de superstitii. Despre cele din urma, vom vorbi in cele ce urmeaza. Daca vrei sa ai parte de noroc in anul ce vine tine cont de urmatoarele interdictii traditionale.

Ajunul Craciunului, ziua de dinaintea Nasterii Domnului, are semnificatii puternice in credinta crestina. Nu lipsesc, evident, traditiile si superstitiile legate de aceasta zi.

Accidentele rutiere sunt cauzate, de foarte multe ori, de conducerea autovehiculelor in stare de ebrietate. Desi soferii cunosc pericolele si pedepsele care se impun in cazul unei astfel de abateri, foarte multi sunt inconstienti si urca la volan sub influenta bauturilor alcoolice.

Vrei sa devii sofer? Nu e suficient sa cunosti Codul Rutier! E necesar sa fii si sanatos. Exista o serie de boli care interzic conducerea autoturismelor. Mai mult, unele dintre aceste afectiuni te impiedica sa mai urci la volan chiar daca esti un sofer cu experienta.

Vesti bune pentru profesorii din Romania! Incepand cu 1 decembrie, se va adauga salariului sporul de suprasolicitare ce va avea o valoare de 10%! Marirea este valabila pentru toate cadrele didactice.

Solutii pentru un invatamant modern si eficient in Romania? Foarte simplu , din punctul de vedere al guvernantilor: reducerea drastica a numarului de ore. Cel putin asa arata noul proiect al Educatiei initiat de ministrul Liviu Pop.

Cardul de sanatate este esential in societatea moderna. El dovedeste practic ca esti asigurat si astfel poti primi servicii gratuite medicale. Trebuie sa stii, insa, ca acest card expira, la fel cum se intampla si cu un card bancar, spre exemplu. Data expirarii este trecuta pe fata cardului.

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril sunt sarbatoriti, in fiecare an, pe data de 8 noiembrie. Cei doi sunt cunoscuti ca liderii cetelor de ingeri, nedespartiti de Dumnezeu. De asemenea, Mihail si Gavril sunt calauze ale sufletelor spre rai.

Pilonul II de pensii este acela in care peste 7 milioane de romani contribuie. Vorbim despre sistemul de pensii private obligatorii. Nu toti stiu la ce fond contribuie sau cat au acumulat, pana la acest moment! Asadar, astazi, iti aratam cum sa afli la ce administrator ai fost repartizat si cati bani ai in cont.

Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, cunoscut si ca Sfantul Dumitru- Izvoratorul de Mir, este considerat patronul pastorilor sau cel care desfrunzeste codrul si usuca toate plantele. Crestinii(ortodocsi si cataloci) il sarbatoresc pe 26 octombrie.

Legea 196/2018, cea care vizeaza organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, impune reguli dure pentru posesorii de locuinte din blocuri. Nerespectarea acestei legi va aduce sanctiuni fara precedent.

Inaltarea Sfintei Cruci, cea pe care a fost rastignit Iisus, este sarbatorita de crestini ortodocsi in fiecare an, pe 14 septembrie. Asa cum se intampla in cazul tuturor sarbatorilor crestine, s-au impamantenit anumite traditii/obiceuri si cu ocazia Sfintei Cruci.

La un moment dat, pentru o perioada de timp, orice persoana se poate afla intr-o situatie financiara dificila si de cele mai multe ori nu stie cum sa procedeze pentru a-si rezolva problemele.

Daca vrei sa iti reduci rata lunara la credit, dar si costul total al acestuia, sau ai nevoie de o suma suplimentara de bani, atunci poti apela la un credit de refinantare.

Schimbarea orei nu e pe placul nimanui. Corpul uman reactioneaza greu la astfel de modificari si macar pentru cateva zile e greu sa ne adaptam. Ne trezim mai dificil si ne simtim mai obositi. Tocmai pentru ca nemultumirea legata de schimbarea orei de vara s-a raspandit la scara larga pe Batranul Continent, dupa lungi dezbateri, Parlamentul European a luat o decizie radicala: eliminarea orei de vara!