Craciunita este asociata de majoritatea romanilor sarbatorii de Craciun. E firesc. Aceasta planta superba isi schimba culoarea frunzelor chiar in perioada marii sarbatorii a Nasterii Domnului. Ce poate unii nu stiu e faptul ca Euphorbia pulcherrima, asa cum este denumita stiintific Craciunita, poate fi pastrata, fara mari eforturi, nu doar de Craciun, ci pe tot parcursul anului.
Gradina
Esti gospodar si iti place sa faci singur lucrurile in gradina? Ai nevoie de sfaturi pentru a fi un gradinar perfect? Citeste articolele noastre si descopera cum poti face singur lucrurile pentru a avea o gradina perfecta. Dar inainte sa te apuci de treaba, achizitioneaza uneltele specifice unui gradinar!
Vrei sa ai rasaduri mari si frumoase chiar la inceput de primavara? E bine sa te ocupi inca de acum de plantarea in rasadnite. Dupa 15 ianuarie, e bine sa incepi plantarea rasadurilor pentru castraveti, ardei si vinete.
Iarna, activitatile din gradina nu lipsesc, dar sunt mai putine. Tocmai de aceea in aceasta perioada e ideal sa iti faci planul pentru perioada primavara-toamna. Iata cum ar trebui sa arate agenda destinata gradinii tale pentru anul in curs.
Te pregatesti de vacanta? Nu are cine sa-ti ude florile cat esti plecat? Nu iti face griji. Exista solutii prin care poti sa asiguri hidratarea plantelor cat vei fi departe de casa.
Gradina nu trebuie neglijata nici in timpul sezonului rece! Sunt destul activitati pe care trebuie sa le pui in aplicare chiar si cand frigul se asterne peste gospodaria ta. Si in ianuarie e de munca la gradina, dar totul tine de vreme.
Ai sesizat musuroaie in gradina? Nu iti dai seama ce le-a provocat? E foarte simplu. Sub pamant se afla un cuib sau mai multe de cartite. Aceste mici mamifere cu o vedere foarte slaba au un rol foarte important, despre care vom vorbi in cele ce urmeaza.
Rosiile sunt gustoase si sanatoase, insa pana ajung la maturitate au nevoie de multa ingrijire. Unul dintre procesele importante in dezvoltarea plantei este copilirea. Astazi, iti spunem cum sa copilesti rosiile pentru a avea o recolta sanatoasa si fara pierderi. Fara copilire, risti sa pierzi cel putin 20% din productie!
Gradina nu trebuie neglijata nici in timpul sezonului rece! Sunt destul activitati pe care trebuie sa le pui in aplicare chiar si cand frigul se asterne peste gospodaria ta. De exemplu, decembrie este o luna extrem de aglomerata pentru gradinari.
Capsunile sunt printre cele mai consumate fructe la nivel mondial! Cu siguranta, te delectezi cu ele, mai ales primavara, in sezonul lor. Dar cum ai reactiona daca ti-am spune ca poti avea capsuni din recolta proprie si pe timpul...iernii? Da, se poate! Tot ce trebuie sa faci este sa investesti intr-un solariu. Intr-un timp relativ scurt, aceasta decizie se va transforma intr-o afacere profitabila.
Locuiesti la casa? Atunci, cel mai probabil, detii o gradina superba in care diversitatea de culori bucura privirea oricui. Dar ce te faci cand, spre exemplu, copacul pe care l-ai plantat cu atat drag si de care te leaga atatea amintiri placute se imbolnaveste? Evident, nu vei sta cu mainile in san, privind cum pomul moare incet. Inainte de toate, trebuie sa inveti sa identifici semnele care arata ca un copac s-a imbolnavit.
Scortisoara nu lipseste din casa niciunei gospodine! Aroma si proprietatile sale formidabile pentru sanatate o fac indispensabila din bucatarie. Trebuie sa stii, insa, ca acest minunat condiment poate fi folosit cu succes si pentru ingrijirea plantelor!
Cartofii reprezinta un aliment de baza pentru majoritatea romanilor! Unii prefera doar sa-i cumpere si sa-i prepare, altii chiar ii cultiva. Daca ai hotarat sa ai propria recolta de cartofi, inseamna ca te pricepi. Ne intrebam, insa, daca stii cum se pastreaza cartofii dupa ce ii scoti din pamant. Daca nu, citeste sfaturile de mai jos.
Ai leandru acasa? Atunci trebuie sa stii ca n-are nevoie de mare ingrijire, cu exceptia perioadei toamna-iarna, cand e obligatoriu sa-l feresti de frig. Acesta este si motivul pentru care aceasta superba floare nu poate fi lasata in mediul extern in sezonul rece. Ne raportam, evident, la conditiile climatice din Romania.
Poate nu stiai dar poti planta pomi si pe timpul toamnei! Tocmai de aceea o sa gasesti in hipermarketuri si piete diverse soiuri de puieti care prind in aceasta perioada a anului. Astazi, iti spunem tot ce trebuie sa stii despre plantarea pomilor toamna.
Un pamant fertil inseamna plante sanatoase si luminoase. Insa pentru ca pamantul sa se mentina roditor, ai nevoie de un ingrasamant bun ce va hrani florile atat cat e necesar. Nu uita, asadar, sa aplici ingrasamantul, mai ales in perioada de vegetatie si de inflorire.
Ficusul este una dintre cele mai iubite plante de interior, deoarece schimba estetica locuintei, dar si purifica aerul. La capitolul ingrijire, e destul de pretentios. Se poate imbolnavi din cauza lipsei de lumina, a curentilor reci, a prafului sau a excesului de apa in timpul iernii.
Un alun in curtea casei sau in gradina inseamna, in primul rand, un aport extraordinar de oxigen. In al doilea rand, fructele acestui pom sunt excelente in tratarea problemelor la rinichi, precum calculii renali.
Ghimbirul este folosit frecvent de romani in bucatarie, atat pentru aroma sa iesita din comun, cat si pentru beneficiile pe care le aduce in organism. Ceea ce, probabil, nu stii este faptul ca poti creste ghimbirul la tine acasa, in ghiveci.
Legume proaspete si gustoase, iarna, din productie proprie? E posibil, daca te hotarasti sa construiesti o sera. Nu trebuie sa fie una de ultima generatie, care sa implice costuri majore. Poti construi o sera ingropata: e simplu si destul de ieftin.
In gradina ta superba locuiesc o multime de vietati minunate, care pun osul la sanatatea ecosistemului. Printre aceste fiinte, exista si unele care pot parea hidoase si pot fi considerate periculoase. In aceasta categorie intra si paianjenul mare cu dungi negre si galbene (lat. Argiope bruennichi).
Cele mai citite
Abonare