Pentru un piure de legume consistent, o combinatie favorabila este conopida cu cartofi.
Aperitive / Garnituri
Atunci cand esti pe fuga, o mica gustare, un aperitiv sau un sandwich este varianta ideala. Incearca antreuri rapide si sofisticate, in functie de timp, de dispozitie si de indemanare in arta gastronomica!
Pentru aceasta reteta se aleg vinete coapte, de marime mijlocie.
O reteta aperitiv ideala pentru vara sunt rosiile umplute cu franzela.
Pentru a realiza aceasta reteta se folosesc cateva bucati de dovlecei tineri si frumosi care se umple cu sufleu de branza.
Daca am aflat deja cum se prepara pirostii din aluat nedospit, iata si o reteta de pirosti cu aluat dospit.
Chiftelele cu linte se combina cu ceapa, zarzavat si condimente inainte de prajire.
O reteta mai putin cunoscuta de gospodine este mazarea batuta care se poate consuma singura sau in amestec cu fasole batuta.
O reteta gustoasa care poate fi servita ca aperitiv sau la sfarsitul mesei este placinta cu carne.
Vinetele cu branza la cuptor pot fi servite la dejun sau la cina, ca aperitiv.
Aceasta reteta se poate combina cu putina branza sarata ca sa fie mai buna.
Pentru reteta de pirosti nedospite, umplutura poate fi pregatita cu carne, branza, ciuperci, piure de cartofi amestecat cu ceapa prajita, creier etc.
Ca sa fie gata, mazarea verde trebuie sa fiarba aproximativ 30 de minute la foc iute.
Pentru piureul de urzici nu sunt bune decat urzicile foarte tinere, iesite la inceputul primaverii.
Coltunasii cu carne se pot prepara fierti, la cuptor dar se pot gati si prajiti in aluat de taitei, asa cum vedem din aceasta reteta.
O reteta preferata de romani este iahnia cu fasole. Iata cum se prepara:
Pentru o cina delicioasa si consistenta, sufleul de dovlecei este alegerea perfecta.
Cele mai citite
Abonare