Untul de arahide este un aliment bogat in proteine, ce va confera energie pentru intreaga zi, in vitaminele E, B3 si B6, in magneziu, fier, zinc si acid folic, precum si in grasimi sanatoase, care ajuta la scaderea colesterolului nociv, prevenind bolile de inima.
Aperitive / Garnituri
Atunci cand esti pe fuga, o mica gustare, un aperitiv sau un sandwich este varianta ideala. Incearca antreuri rapide si sofisticate, in functie de timp, de dispozitie si de indemanare in arta gastronomica!
Vrei sa ai pe masa de Paste oua decorate cu orez si colorant alimentar? Atunci vezi ce trebuie sa faci.
Inrosirea oualelor de Paste simbolizeaza in credinta ortodoxa mormantul lui Iisus Hristos care s-a deschis in noaptea Invierii.
Humusul cu ardei copt este o reteta care presupune un timp de prepapare mai indelungat, insa rezultatul final merita asteptat.
Omleta la cuptor cu rosii, busuioc si cascaval este o reteta ideala pentru un mic dejun sanatos si satios!
Orezul cu legume in stil chinezesc este o reteta rapida, delicioasa si usor de preparat.
Micul dejun ar trebui sa reprezinte principala masa a unei zile, de aceea noi va propunem reteta de toast cu ou, bacon, paine si cascaval.
Tarta cu spanac, branza si marar este o reteta usor de preparat, iar rezultatul este de-a dreptul delicios.
Placinta cu spanac este un preparat usor si sanatos, pe placul tututor.
O reteta delicioasa, rapida si satioasa este omleta la cuptor cu bacon, ceapa verde, branza, ardei si cascaval.
Pentru cei care au rabdare sa stea mai mult in bucatarie, pot incerca saratelele cu aluat frantuzesc.
Saratelele sunt o reteta aperitiv care poate fi preparata cu diferite ingrediente care desavarsesc gustul preparatului.
Covrigeii cu susan au marimea unei guri de pahar si sunt foarte gustosi.
Acest aluat fraged din unt este imbogatit cu smantana si are o consistenta mai elastica comparativ cu aluatul sfaramicios de tarta.
Un aluat de placinta simplu, fara unt, lapte sau ou poate fi preparat in casa in doar cateva minute.
Fie ca prepari tarte dulci sau sarate, aluatul de tarte se prepara dupa acelasi proces tehnologic si are o consistenta sfaramicioasa.
Pentru aceasta reteta se foloseste caimacul care se formeaza ca o pojghita pe suprafata laptelui fiert.
Acest aluat este ideal pentru aperitivele sarate si se prepara in cateva minute.
Folosit la prepararea placintelor, tartelor si a altor produse de patiserie, aluatul cu ulei este fraged si usor de obtinut.
Cele mai citite
Abonare