Aperitive / Garnituri

Atunci cand esti pe fuga, o mica gustare, un aperitiv sau un sandwich este varianta ideala. Incearca antreuri rapide si sofisticate, in functie de timp, de dispozitie si de indemanare in arta gastronomica!

Conopida se poate prepara la cuptor cu ciuperci si branza.

Lintea batuta se prepara similar cu fasolea uscata.

Aceasta reteta se poate combina cu putina branza sarata ca sa fie mai buna.

Pentru reteta de pirosti nedospite, umplutura poate fi pregatita cu carne, branza, ciuperci, piure de cartofi amestecat cu ceapa prajita, creier etc.

Ca sa fie gata, mazarea verde trebuie sa fiarba aproximativ 30 de minute la foc iute.

Pentru piureul de urzici nu sunt bune decat urzicile foarte tinere, iesite la inceputul primaverii.

Chiftelele de legume se pot prepara din varza dulce.

Coltunasii cu carne se pot prepara fierti, la cuptor dar se pot gati si prajiti in aluat de taitei, asa cum vedem din aceasta reteta.

O reteta preferata de romani este iahnia cu fasole. Iata cum se prepara:

Pentru o cina delicioasa si consistenta, sufleul de dovlecei este alegerea perfecta.

Clatitele cu carne se prepara la cuptor, la fel ca si clatitele cu branza.

Pentru coltunasi se face un aluat de taitei care se imparte in mai multe patrate si se umple cu branza.

Servite pe post de gustare sau de desert, clatitele cu branza sunt un deliciu.

Turta de praz se obtine din foi de aluat umplut cu praz si rumenit in forma.

Clatitele se pregatesc din aluat de clatite si umplutura dulce sau sarata.

In categoria preparatelor aperitiv intra si placintelele cu carne.

O reteta aperitiv care poate fi pregatita inclusiv pentru o masa festiva sunt pateurile umplute cu ficat.

Asemeni napilor si din telina se prepara piure in combinatie cu cartofi.

Pentru aceasta reteta este necesar sa folosim morcovi tineri numiti si carote.

Daca ai incercat chiftelele de legume, chiftelele de praz cu smantana sigur vor fi pe gustul tau.