Aperitive / Garnituri

Atunci cand esti pe fuga, o mica gustare, un aperitiv sau un sandwich este varianta ideala. Incearca antreuri rapide si sofisticate, in functie de timp, de dispozitie si de indemanare in arta gastronomica!

Crochetele de carne sunt un aperitiv usor de preparat, care se pot servi inclusiv la o masa festiva, in loc de clasicele chiftelute.

Piureul de spanac se poate fierbe singur si mixa cu lapte si unt, sau se poate fierbe in zeama de carne pentru a fi mai gustos.

Un aperitiv simplu de preparat, ce poate fi servit inclusiv la micul dejun sunt chiflele umplute.

Pentru aceasta reteta se foloseste franzela de 1-2 zile.

Drobul de miel, numit popular si cighir este o reteta traditionala de Paste.

Alivanca este o reteta care se prepara in Moldova si Bucovina de zeci de ani.

Budinca de clatite este o reteta usor de preparat, rapida si gustoasa.

Daca va plac chiftelele, incercati sa le preparati altfel decat dupa reteta clasica.

Turta de cartofi este un preparat culinar usor de realizat chiar si de catre gospodinele cu mai putina experienta in bucatarie.

Mamaliga la cuptor este o mancare in straturi la care se adauga o serie de ingrediente pentru a imbogati gustul preparatului final.

Balmusul este o reteta de mamaliga moale cu branza iute.

Mamaliga cu ochiuri este o reteta simpla si rapida, foarte apreciata de catre romani.

Aspicul se prinde mai repede daca in supa de carne si oase adaugati si foi de gelatina.

Mamaliga fiarta se poate combina cu diverse ingrediente pentru a-i imbogati gustul.

O reteta cu cartofi inedita sunt chiftelele de cartofi copti.

Pentru mamaliga prajita ai nevoie de aceleasi ingrediente ca la mamaliga fiarta in ceaun.

O reteta fara carne, dar ideala pentru lacto-vegerieni sunt chiftelele de cartofi cu branza si ou.

Aceasta reteta de mamaliga se prepara cu branza iute de burduf, iar dupa fierberea propriu-zisa, mamaliga fiarta se amesteca cu branza de burduf.

O alternativa a pateului de ficat sunt levarburstii preparati din ficat.

Daca pana acum stiai ca friganelele se obtin din paine inmuiata in lapte si ou si prajita in ulei, afla ca exista si altfel de friganele.