Bauturi

Afla cum se prepara cele mai faimoase cocktail-uri, cum se garniseste clasicul pahar de sprit sau cum sa iti impresionezi musafirii cu bauturi alese. Citeste ultimele retete de bauturi alcoolice si nealcoolice daca vrei sa iti incepi cu forta diminetile sau sa te rasfeti din plin cu o bautura fresh pe o zi torida!

O bautura de vara, tip cocktail este si acest punci de vin.

Compotul de gutui poate fi aromatizat cu scortisoara, vanilie sau cuisoare, in caz ca va plac bauturile calde cu diferite arome.

O bautura calda ideala pentru sezonul rece este punciul din ceai amestecat cu zahar, citrice si alcool.

Compotul de mere se poate prepara din orice soi de mere.

Crusorul este o bautura alcoolica, foarte apreciacta vara.

Crusonul de portocale este o bautura alcoolica de vara care se serveste rece.

Crusonul de fragi sau capsuni este un cocktail racoritor de vara care poate fi servit cu gheata.

Perele sunt fructe de vara si toamna zemoase si aromate.

Cuvantul grog se refera la o varietate de bauturi alcoolice.

Aceasta denumire are legatura cu un amiral din armata britanica pe nume Edward Vernon.

Acesta a introdus pe vasul regal o bautura slab alcoolizata cu bere si rom pe 21 august 1740. Vernon purta la acea vreme o haina de panza realizata dintr-o tesatura groasa numita Grog, drept pentru care Vernon a fost poreclit batranul Grog dupa materialul din care era confectionata haina. De atunci aceasta bautura se numeste grog, iar in unele parti ale lumii cum sunt Australia si Noua Zeelanda, cuvantul grog denumeste orice bautura alcoolica.

Iata cum se prepara grogul in zilele noastre:

Ingrediente:

- zahar
- rom
- lamaie taiata felii.

Mod de preparare:

Se fierbe apa in ceainic sau in alt vas anume pentru fiert apa si cand clocoteste se toarna In pahare, pe trei sferturi, avand grija sa punem cate o lingurita, ca sa nu se sparga paharul.

Se pune in fiecare pahar 2-3 bucati de zahar, dupa gust, ca pentru ceai si se amesteca, pana se topeste; deasupra se pune o felie de lamaie, iar pentru aceasta se toarna de un deget rom.

Se da la o parte de pe foc si se serveste cu flacara deasupra, inainte ca romul sa se amestece cu apa.

Vinul fiert se consuma in sezonul rece in combinatie cu fructe de toamna (mere, gutui), dar si cu prune uscate.

Kir-ul este o bautura alcoolica aromata datorita samburilor de cirese si caise folositi la prepararea sa.

O varianta a compotului de prune este chisalita de prune, specifica zonei Moldovei, dar si altor sate din Romania.

Pentru aceasta bautura alcoolica, se foloseste fructul unui arbore care creste in Asia si anume anasonul stelat.

Compotul de prune se poate face atat din fructe proaspete, cat si uscate. Iata cum se obtine compotul din prune uscate.

Visinata este o bautura alcoolica preparata vara din visine pentru zile reci. Este o bautura delicioasa, digestiva care se prepara foarte usor. Iata reteta:

Compotul de prune se realizeaza din aceleasi ingrediente ca si celelalte compoturi de fructe, cu apa si zahar.

Un lichior aromat, potrivit pentru doamne este lichiorul de cafea.

Preferat in sezonul rece, inclusiv in vremea sarbatorilor de iarna, cand se consuma citrice din abundenta, lichiorul de portocale este o bautura spirtoasa, cu gust dulceag, servita la desert in baloane.

Piersicile sunt niste fructe zemoase de vara care pot fi folosite in diverse combinatii.

Agrisele sunt niste fructe mici, rotunde si rosii din care se poate obtine compot, dar si alte preparate dulci.

Compotul de agrise se prepara astfel:

Ingrediente:

- 500 g agrise,
- 250 g zahar,
- un pahar de apa,
- vanilie.

Mod de preparare: