Usturoiul este unul dintre cele mai sanatoase alimente. Cu toate acestea, multe persoane se feresc sa il consume din cauza mirosului pe care il provoaca, mai ales in gura. Nu ar trebui sa procedezi asa! Cel putin, nu cand stai in confortul propriului camin! Exista solutii de a indeparta mirosul neplacut provocat de alicina, substanta de natura sulfuroasa existenta in usturoi.
Igiena
Chiar daca pare un lucru banal, multi trateaza superficial igiena personala, incepand de la spalatul pe dinti si pana la dusul zilnic. Din pacate, lipsa igienei adecvate este un factor important al aparitiei multor boli sau infectii. Afla principalele reguli despre igiena si tine la distanta microbii si virusii daca iti pasa de sanatate!
Servetelele umede si hartia igienica umeda au devenit foarte populare in ultimii ani. Pentru multe familii din intreaga lume sunt deja o necesitate. E drept ca reprezinta o versiune mai eleganta si mai practica a hartiei igienice obisnuite. Sunt, insa, hartia igienica umeda si servetelele umede mai igienice decat hartia clasica? Vom incerca sa aflam in cele ce urmeaza.
Ai auzit, cu siguranta, despre maseaua de minte. Nu suntem, insa, deloc siguri ca ai fost informat/a corect cu privire la aceasta componenta a danturii. Asta deoarece exista cateva mituri adanc impamantenite in mentalul colectiv despre maseaua de minte.
O toaleta publica nu reprezinta cel mai curat si mai placut loc, dar, uneori, suntem fortati sa o folosim. Fiind publice, aceste locuri sunt utilizate de o multime de oameni, lucru care favorizeaza inmultirea bacteriilor si a microbilor. Asadar, trebuie sa folosesti cu mare atentie o toaleta publica. Exista si cateva reguli in acest sens.
Dusul Navy(marina, in romana) este o metoda de spalare care foloseste o cantitate mult mai mica de apa decat dusul clasic! Acest tip de dus a fost dezvoltat in armata, mai exact in Marina. Scopul? Consumul echilibrat de apa dulce, astfel incat aceasta sa ajunga pe toata durata navigatiei!
Igiena dentara are un impact major asupra sanatatii. Tehnicile simple de periaj si diferitele produse cu pe care le folosiminca din copilarie ar putea sa nu fie, insa, suficiente pentru a mentine dantura sanatoasa! De aceea e bine sa tinem mereu cont de sfaturile stomatologilor! Exista anumite comportamente de igiena orala pe care ar trebui sa le introduci in rutina zilnica!
Respiratia urat mirositoare, cunoscuta si sub denumirea de halitoza(halena), afecteaza una din patru persoane din intreaga lume. Ea poate fi cauzata de o igiena orala precara sau de alti factori(probleme parodontale, afectiuni gastro-intestinale, tartru, tutun, gura uscata-xerostomie).
pH-ul vaginal poate varia in functie de varsta femeii, ciclul menstrual sau activitatea sexuala. Nu este necesar si nici recomandat sa iti cureti vaginul! Acesta se curata, in mod natural, singur, folosind o descarcare constanta de mucus care elimina sperma, bacteriile si sangele. In cazul in care treci printr-un dezechilibru al pH-ului vaginal sau suferi de o infectie, nu ezita sa consulti medicul ginecolog! De asemenea, ai la indemana si cateva metode de casa pentru echilibrarea pH-ului vaginal!
Corpul uman este alcatuit in proportie de 60% din apa. Astfel, e normal ca timpul petrecut in cada cu apa calda sa aiba beneficii pentru sanatate! Fa-ti timp sa faci o baie relaxanta in fiecare seara. Daca stii ca suferi de afectiuni ale pielii sau alergii, consulta medicul inainte de a schimba obiceiurile de igiena!
Periajul dintilor este unul dintre cei mai importanti pasi ai rutinei de igiena orala. Daca te speli, insa, pe dinti intr-un moment nepotrivit, s-ar putea sa faci rau danturii! Pare firesc sa periezi dantura imediat dupa micul dejun, insa nu e sanatos! Anumite alimente iti pot inmuia smaltul dentar, care, astfel, poate fi deteriorat prin periaj!
Obiceiurile sunt parte din viata fiecarui om. Cele comune sunt impartasite de majoritatea dintre noi. Ne vine in minte un exemplu celebru: bautul cafelei de dimineata. Foarte putine persoane nu au acest obicei. E, insa, o rutina sanatoasa? Vom vedea in cele ce urmeaza.
Vrei sa iti albesti dintii? Inainte de a lua o decizie, are trebui sa stii ca dintii naturali nu sunt perfect albi! Nuanta difera de la om la om, fiind oferita de dentina. Putem spune ca dintii naturali sunt , in mare masura, alb-galbui, culoarea fiind modificata in timp si de anumiti factori externi precum fumatul! Asadar, verifica necesitatea unui proces de albire inainte de a merge la medicul stomatolog. Nu e un deloc ieftin sa albesti dintii. Mai mult, procesul poate chiar afecta sanatatea dintilor!
Pudra de talc este un compus anorganic format din minerale, in principal magneziu si silice. De asemenea, contine hidrogen si oxigen. Toate ingredientele sunt amestecate intr-o pulbere fina. Pudra de talc are cateva intrebuintari: agent de uscare si antifrecare( se aplica pe diferite zone ale pielii impotriva transpiratiei), absorbant in cosmetice si alte produse de ingrijire personala, ingredient in anumite medicamente!
Iti doresti un dezinfectant parfumat cu o anumita aroma, insa nu gasesti ceva potrivit in comert? Nicio problema. Poti obtine propriul dezinfectant! AI nevoie de cunoscutul spirt(alcool sanitar) sau chiar un alcool mai puternic si cateva uleiuri esentiale cu proprietati antimicrobiene!
Circa 92% dintre adultii cu varsta cuprinsa intre 20 si 64 ani au parte de carii dentare! Pare o cifra uriasa, care ne condamna sa avem probleme cu dantura! Din fericire, cariile si alte afectiuni dentare pot fi evitate, daca aplicam igiena potrivita!
Poate nu realizezi, insa un sutien ar trebui spalat aproape la fel de frecvent precum chilotii! De ce? Acumuleaza bacterii si alte murdarii cu fiecare purtare. In cazul in care igiena sutienului nu este adecvata, te poti confrunta cu probleme ale pielii, precum acneea.
E normal sa te intorci acasa , dupa o zi de munca, epuizat/a. Nu te neglija, insa! Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci? Schimba-te de haine! Da jos hainele de serviciu si imbraca-te comod cu haine de casa. Altfel, s-ar putea sa te trezesti cu ceva probleme de sanatate!
Poate nu-ti dai seama, dar dintii tai nu sunt doar un element de decor, care te ajuta sa afisezi zambetul dorit. Aceste mici organe osoase sunt o piatra de temelie pentru sanatate! Nu doar ca nu poti manca bine fara dinti sanatosi, dar nici nu poti vorbi cum trebuie! Asadar, ingrijirea dintilor este esentiala. Daca o faci cum trebuie, s-ar putea sa fii scutit/a de vizitele la stomatolog.
Multi producatori de pasta de dinti si de apa de gura se lauda cu produsele lor care curata dintii si nu permit tartrului sa se depuna cu usurinta. Adevarul este ca tartrul dentar se depune, chiar daca te speli pe dinti cu regularitate. Printr-o buna igiena orala, procesul e incetinit , insa nu e eliminat. De aceea e recomandat sa faci detartraj o data pe an. In plus, poti dubla spalatul clasic al dintilor cu o reteta antitartru naturala.
Parul scurt reprezinta o optiune excelenta din mai multe motive! Ofera un look interesant, e usor de stilizat si se usuca rapid. Totusi, daca ai parul scurt, dar gras, este posibil sa te intrebi daca il speli suficient de des. Nu exista un raspuns simplu. Frecventa cu care vei spala podoaba capilara tine de textura sa!
Cele mai citite
Abonare