Cum sa slabesti fara dieta:
1. Alunga stresul. Stim. Nu exista medic care sa nu iti fi vorbit despre reducerea stresului. Probabil, te exaspereaza, deja, acest sfat, avand in vedere societatea agitata in care traiesti. Sfatul nu e, insa, o vorba-n vant. E necesar sa gasesti un echilibru, sa ai momente de relaxare, sa inveti sa te bucuri de lucrurile pozitive. In timpul liber, spre exemplu, creeaza-ti un obicei din a face miscare, exercitii fizice si chiar yoga. Prin meditatie, vei regla sistemul nervos, afectat de stresul cotidian. Iar seara cauta tot calmul de care esti capabil. Un organism linistit va avea nevoie de mai putina mancare si va depozita alimentele in mod diferit.
2. Hidrateza-te suficient si sanatos. Daca reusesti sa cresti consumul de apa si de alte bauturi cu un continut scazut de calorii, cum ar fi apa minerala sau ceaiul, vei putea sa iti controlezi apetitul. Creierul poate genera senzatia de foame, intr-un moment in care, de fapt, ti-e sete. De aici, e un pas mic pana la un consum exagerat de alimente, care, evident, va contribui la kilogramele in plus. De asemenea, hidratarea adecvata poate ajuta la digestie; deci, stai cu sticla de apa langa tine.
3. Consuma mai multe proteine. O astfel de obisnuinta alimentara te ajuta sa slabesti. Este recomandata consumarea a 20-30 grame de proteine la fiecare masa, acestea putand da satietate organismului si stabiliza zaharul din sange. Un mic dejun bogat in fibre si proteine te va ajuta sa te simti satul pentru o perioada mai lunga de timp si sa stai departe de gustarile nocive pana la pranz. Cum scriam si mai sus, consuma proteine si la celelalte doua mese ale zilei, pentru a maximiza cresterea musculara si a repara si preveni pierderea musculara pe masura ce imbatranesti.