Broccoli, ceai verde

Lista articolelor despre broccoli si ceai verde pe AflaCum.ro

Articole despre broccoli si ceai verde

Citeste cele mai noi articole despre broccoli si ceai verde publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre broccoli si ceai verde, pe AflaCum.ro!

Metabolismul este procesul prin care organismul transforma mancarea in energie. Rata metabolica de baza ajuta la buna functionare a organismului, cum ar fi regenerarea celulara, circulatia sanguina, respiratia si echilibrul hormonal, atunci cand se afla in repaos.

Exista o serie de factori carea influenteaza aceasta rata, cum ar fi varsta, genul, greutatea si alimentatia. Cu cat rata metabolica este mai rapida, cu atat indivizii sunt mai energici si mai activi.

Daca rata metabolica este lenta, pot aparea o serie de disfunctii cum ar fi oboseala, colesterolul marit, slabiciunea muschilor, pielea uscata, luarea in greutate, articulatiile inflamante, fluxul menstrual marit, depresia si pulsul slab. Asadar este important ca metabolismul sa fie accelerat, pentru a avea un corp sanatos.

O dieta benefica pentru sanatatea inimii este adecvata si pentru mentinerea sanatatii prostatei, aceasta constand in multe legume si fructe si in alimente cu grasimi benefice, evitand carnea rosie.

Iata ce trebuie sa consumati, pentru a avea o prostata sanatoasa:

Nucile braziliene provin din America de Sud si reprezinta o sursa considerabila de seleniu, important pentru sanatatea prostatei. Studiile arata ca un aport adecvat de seleniu, poate reduce riscul aparitiei cancerului de prostata. Nucile braziliene contin mult zinc, care ajuta, de asemenea, la buna functionare a prostatei. Datorita continutului mare de grasimi saturate, insa, este indicat sa le consumati in cantitati moderate.

Broccoli este una dintre legumele cele mai sanatoase pentru organsimul uman, acesta fiind indicat de medici pentru tratarea sau ameliorarea mai multor afectiuni. Mai jos gasesti o serie de retete prin care afli cum sa prepari broccoli!

Insa, inainte de a trece la cum se prepara broccoli, sa aflam si care sunt beneficiile pentru sanatate!

Astfel, broccoli contine cantitati mari de fitonutrienti, precum sulforafanul, cu proprietati anticancerigene. Studiile arata ca indolcarbinolul din brocoli impiedica dezvoltarea celulor cancerigene in prostata si inhiba producerea de antigen specific prostatei. Totodata consumul saptamanal de brocoli scade riscul aparitiei cancerului de tip III si IV, cu 40%. Insa, daca brocoli este gatit mai mult de 5 minute, proprietatile sale anticancerigene scad, asadar este indicat sa taiati brocoli in buchetele mici, pe care sa le lasati deoparte, timp de 5 minute, inainte de gatire. Acest lucru permite elementelor de prevenire a cancerului sa se formeze inainte de gatire, deoarece caldura denatureaza enzima ce permite ca procesul sa aiba loc. Pentru a accentua efectul curativ al brocoliului, puteti adauga ulei extravirgin de masline, usturoi proaspat si piper rosu.

Consumul de fructe si legume nu iti asigura o viata sanatoasa, daca nu stii cum sa profiti de beneficiile pe care acestea le pot aduce in organism.

Iata cele mai frecvente greseli pe care oamenii le fac atunci cand consuma anumite alimente(fructe, legume, carne etc):

1. Semintele de in. Oamenii gresesc, consumand semintele de in intregi sau in iaurt. Beneficiile acestor seminte sunt multiple doar daca le vei consuma in stare naturala, dar, in acelasi timp macinate. Foloseste o rasnita de cafea, apoi consuma produsul obtinut ca atare. Semintele de in sunt bogate in fibre, acizi esentiali Omega 3(sanatosi pentru inima) si lignani(fitochimicale ce au proprietati impotriva cancerului).

Nivelul marit al colesterolului sau hipercolesterolomia este o afectiune care poate cauza boli cardiovasculare si care nu tine cont de varsta, nationalitate sau gen, fiind cauzata de fumatul excesiv, circumferinta marita a taliei, alimentatia necorespunzatoare, lipsa de miscare, hipotiroidism si diabet.

Iata 10 superalimente care scad nivelul colesterolului:

1. Fulgii de ovaz sunt alegerea ideala pentru micul dejun, deoarece scad nivelul colesterolului, reducand absorbtia acestuia in sange si creand o senzatie de satietate prelungita.

Artrita este o afectiune, care duce la inflamarea incheieturilor. Exista 100 de tipuri diferite de artrita si de boli relationate cu aceasta, cele mai frecvente fiind osteoartrita, guta si artrita reumatida.  

Cele mai comune semne ale artritei sunt durerile, rigiditatea, inflamatia si umflarea si inrosirea incheieturilor afectate, iar simptomele pot avea intensitate diferita, in functie de tipul de artrita.

Aceasta boala poate cauza mobilitate redusa, slabirea muschilor si poate ingreuna activitatile zilnice, avand un impact major asupra calitatii vietii.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Obezitatea este o problema care afecteaza o mare parte din populatia globului, inclusiv copii si adolescenti. Aceasta...
O buna putere de concentrare este necesara pentru functionarea normala a creierului si pentru sanatatea acestuia pe...
O alimentatie echilibrata trebuie sa contina neaparat fibre, vitamine, minerale si alti nutrienti. Iata 10 alimente hranitoare,...
Ciroza ficatului este cauzata de deteriorarea ficatului in timp, fiind o boala cronica progresiva in care tesutul...
In prezent, din ce in ce mai multi oameni adopta o alimentatie sanatoasa, fiind foarte atenti la...
Arterele sunt vase de sange care transporta sangele incarcat cu oxigen de la inima la diferite tesuturi...