Bucatarie, greseli gatit

Lista articolelor despre bucatarie si greseli gatit pe AflaCum.ro

Articole despre bucatarie si greseli gatit

Citeste cele mai noi articole despre bucatarie si greseli gatit publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bucatarie si greseli gatit, pe AflaCum.ro!

Orice gospodina, oricat ar fi de priceputa, greseste, la un moment dat, ceva in bucatarie. Un surplus de condimente sau ingrediente ingramadite intr-un singur recipient - doar doua greseli larg raspandite. Pentru a limita erorile de gatit, tine cont de sfaturile de mai jos.

Iata cele mai frecvente greseli facute in bucatarie:

1. Nu tii cont de temperatura carnii. Nu pune carnea la gatit direct de la frigider! E indicat ca aceasta sa fie la temperatura camerei pentru a se gati uniform. Scoate carnea din frigider cu jumatate de ora inainte de a a o pune la gatit.

Detaliile fac diferenta , spune o veche zicala. E valabila cam in toate domeniile, inclusiv in bucatarie, acolo unde intotdeauna vrei sa gatesti cea mai buna mancare preferata. Iata o lista de greseli ce par marunte, dar care fac diferenta atunci cand gatesti.

Adaugi ulei in apa, cand prepari paste. Unele persoane adauga ulei in apa, atunci cand fac paste. Procedeaza astfel fie pentru a opri apa din fiert, fie pentru a impiedica pastele sa se lipeasca. Cu toate acestea, e bine sa renunti la acest obicei, daca-l ai. Explicatie: pastele cu ulei nu se vor mai imbina cu sosul pe care-l vei adauga la final.

Strecori pastele si le clatesti. Cand pastele sunt gata, cei mai multi inlatura apa in care au fiert acestea. Nu arunca toata apa, deoarece se pierde din aroma! In plus, daca adaugi sos, imbinarea se va face mult mai usor, daca pastele sunt umede. De asemenea, este lesne de inteles ca nu e bine sa clatesti pastele fierte! La fel, in aceasta situatie, sosul si pastele nu se intrepatrund!

Orice om traieste bucuria de a manca, insa putini dintre noi au si placerea de a petrece mai mult timp in bucatarie pentru a gati. De aceea au aparut trucuri ce reduc semnificativ acest timp si chiar ofera un gust mai bun mancarii.

Iata o lista de sfaturi gastronomice, care te vor ajuta fie sa gatesti mai rapid, fie sa cureti repede si eficient suprafetele murdare din bucatarie:

1. Pulverizator de zahar. Ai o reteta care necesita zahar pudra, dar nu ai asa ceva in bucatarie? Poti sa obtii pudra din zahar normal. Pune zaharul intr-o moara de condimente(bine curatata, in prealabil) si macina zaharul pana obtii pudra de care ai nevoie.

Iti place sa gatesti? Esti o gospodina priceputa? Vrei sa ai mereu alimente proaspete? Atunci o sa tii cont de aceste trucuri adunate din bucatariile gospodinelor. Garantam ca iti vor usura munca.

Intr-un alt articol(apasa aici pentru a-l citi), iti prezentam trucuri numai bune pentru activitatea ta din bucatarie. Am mai descoperit cateva, pe care vrem sa ti le impartasim

1. Legume mai crocante. Pune legumele in apa rece, inainte de a le gati. Ai grija sa fie si o jumatate de cartof in apa respectiva.

Iti place sa gatesti? Esti o gospodina priceputa? Atunci o sa te incante sfaturile de mai jos. Nu te altceva, dar iti vor usura munca in bucatarie.

1. Marinarea carnii. Pentru eficienta maxima, marineaza carnea in bere blonda, amestecata cu sare, sos de soia si piper.

2. Sare in exces. Daca ai scapat prea multa sare in ciorba, cufunda in oala o bucata de tifon in care ai pus cateva linguri de orez. Acesta va absorbi sarea in exces.

Ai o bucatarie mica in care simti ca nu ai loc sa faci nimic, ca te sufoci? N-ar trebui sa fie deloc asa. O bucatarie mica poate sa fie la fel de functionala ca una mare. Cel mai probabil, nu ai organizat spatiul asa cum se cuvine. Poti oricand sa regandesti totul. Iti oferim cateva idei.

1. Profita din plin de spatiul pe verticala. Foloseste toti peretii bucatariei. Nu este recomandat sa imbraci bucataria in mobila si dulapuri suspendate. In schimb, poti folosi rafturi si etajere deschise. Rafturile din sticla sunt de asemenea o solutie. Transparaneta inseamna spatiu.

2. Axeaza-te pe alb, fara sa instalezi monotonia(nu renunta complet la culorile preferate). Combina culorile cu inox. Inoxul prin luciul sau ofera spatialitate.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gospodinele au destule batai de cap, atunci cand trebuie sa curete legumele. Clasicul cutit consuma nervi si...
Unii oameni gatesc, din placere, mancaruri complicate si variate. Altii o fac mai mult din nevoie, ca...
Bucatariile se dovedesc adesea a fi neincapatoare, oricat de mari ar fi. Pentru a evita acest neajuns,...
Produsele de curatare din comert nu sunt intotdeauna cea mai buna solutie pentru mentinerea curateniei in bucatarie!...
Adesea bucatariile pot fi neincapatoare, deoarece tindem sa adunam in ele multe lucruri inutile. Iata 15 articole...
E debandada mare in bucatariile gospodinelor din Romania. Doar e perioada Craciunului! Vase murdare, lucruri pe care...