Bulion, carne vita

Lista articolelor despre bulion si carne vita pe AflaCum.ro

Articole despre bulion si carne vita

Citeste cele mai noi articole despre bulion si carne vita publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bulion si carne vita, pe AflaCum.ro!

Astazi, iti prezentam o reteta care se prepara din batrani, mai ales in zona Ardealului. Ne referim la ciorba de burechite, o mancare traditionala care va fi gata cam in doua ore. Gospodinele sa ramana, asadar, pe receptie.

Ingrediente:

- 300 grame de carne de vita macinata de 2 ori prin sita fina;

O gospodina veritabila nu concepe sa nu prepare bulion in sezonul cald. Pare o munca migaloasa, care necesita mult timp, insa nu e deloc asa, daca esti o persoana organizata. Exista o metoda prin care, in jumatate de ora, poti obtine cel mai bun bulion!

Ai nevoie de:

- rosii bine coapte si sanatoase(daca ai posibilitati, foloseste rosii de gradina).

Exista o serie de alimente, ce trebuie excluse din alimentatie, deoarece sunt daunatoare pentru sanatate, putand provoca diferite boli.

Iata 7 alimente care trebuie evitate:

1. Rosiile in conserva sunt contraindicate, deoarece cutiile de aluminiu contin chimicale, ce pot produce boli de inima, diabet si obezitate.

In categoria legumelor umplute cu radacinoase prajite in bulion intra rosiile, ardeii si vinetele.

Acestea se pot umple cu tocatura de legume – morcovi, radacinoase albe, ceapa – prajite in ulei si acoperite cu sos de rosii sau bulion.

Pentru legumele umplute, mai intai se prepara tocatura de radacinoase si sosul de rosii in bulion.

Bulionul se poate obtine atat din rosii, cat si din ardei grasi sau din gogosari. Ardeii dulci si rosii sunt un concentrat natural de vitamine (A si C), de aceea pot fi folositi iarna la diferite mancaruri, atunci cand in comert nu mai gasim ardei proaspeti de gradina.

Din punct de vedere nutritiv, ardeii rosii contin vitamina C in cantitate de 5-6 ori mai mult decat lamaile. Bulionul de ardei grasi sau de gogosari rosii se obtine din legume proaspete si sanatoase.

Mod de preparare:

Rosiile in bulion se obtin din patlagele mici si coapte, dar inca tari si sanatoase.

Ingrediente:

- 4 kg rosii
- sare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O mancare usor de preparat pentru zilele de post se prepara din hribi cu sos si verdeata. ...
Pentru chiftelele cu sos de rosii se foloseste doar carne de vita sau in amestec cu porc...
Pentru friptura se alege totdeauna o rata tanara. Bobocul de rata se poate pregati fie cu varza...
Fritptura vanatoreasca este un amestec de carne de vita macra cu praz si condimente. Ingrediente: - un...
Pentru amatorii de peste conservat, ruladele mici cu sardele sunt o optiune savuroasa pentru pranz sau cina,...
Pentru rulada umpluta cu ficat se foloseste carne de vita. Ingrediente: - un kg carne de vaca,...