Carne vita, bulion

Lista articolelor despre carne vita si bulion pe AflaCum.ro

Articole despre carne vita si bulion

Citeste cele mai noi articole despre carne vita si bulion publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carne vita si bulion, pe AflaCum.ro!

Astazi, iti prezentam o reteta care se prepara din batrani, mai ales in zona Ardealului. Ne referim la ciorba de burechite, o mancare traditionala care va fi gata cam in doua ore. Gospodinele sa ramana, asadar, pe receptie.

Ingrediente:

- 300 grame de carne de vita macinata de 2 ori prin sita fina;

Carnea de vita se marineaza pentru imbogatirea aromei si pentru fragezire. Exista mai multe retete de marinare. Secretul este sa alegi ingredientele potrivite in functie de metoda de gatire si de tipul de carne.

Marinada - principii de baza:

- un element acid – otet, vin, suc de lamaie, iaurt sau sos de soia (ajuta la fragezire).

Iti prezentam, astazi, o salata speciala, care merge in orice sezon, desi este o traditie pe masa de Revelion a romanilor. Ne referim la salata Perla Neagra.

Salata Perla Neagra. Ai nevoie de:

- 200 grame de carne de vita;

O gospodina veritabila nu concepe sa nu prepare bulion in sezonul cald. Pare o munca migaloasa, care necesita mult timp, insa nu e deloc asa, daca esti o persoana organizata. Exista o metoda prin care, in jumatate de ora, poti obtine cel mai bun bulion!

Ai nevoie de:

- rosii bine coapte si sanatoase(daca ai posibilitati, foloseste rosii de gradina).

Exista o serie de alimente, ce trebuie excluse din alimentatie, deoarece sunt daunatoare pentru sanatate, putand provoca diferite boli.

Iata 7 alimente care trebuie evitate:

1. Rosiile in conserva sunt contraindicate, deoarece cutiile de aluminiu contin chimicale, ce pot produce boli de inima, diabet si obezitate.

In categoria legumelor umplute cu radacinoase prajite in bulion intra rosiile, ardeii si vinetele.

Acestea se pot umple cu tocatura de legume – morcovi, radacinoase albe, ceapa – prajite in ulei si acoperite cu sos de rosii sau bulion.

Pentru legumele umplute, mai intai se prepara tocatura de radacinoase si sosul de rosii in bulion.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rosiile in bulion se obtin din patlagele mici si coapte, dar inca tari si sanatoase. Ingrediente: -...
O reteta simpla cu legume este mancarea de gulii cu bulion de rosii. Ingrediente: - 6 gulii...
O mancare usor de preparat pentru zilele de post se prepara din hribi cu sos si verdeata. ...
Pentru chiftelele cu sos de rosii se foloseste doar carne de vita sau in amestec cu porc...
Pentru friptura se alege totdeauna o rata tanara. Bobocul de rata se poate pregati fie cu varza...
Fritptura vanatoreasca este un amestec de carne de vita macra cu praz si condimente. Ingrediente: - un...