Masline, rata

Lista articolelor despre masline si rata pe AflaCum.ro

Articole despre masline si rata

Citeste cele mai noi articole despre masline si rata publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre masline si rata, pe AflaCum.ro!

O reteta delicioasa cu sos rosu si carne de pasare este rata cu masline.

Ingrediente:

- o rata mijlocie,
- o lingura de untura,
- 4 cepe,
- o lingurita de faina,
- o lingura de bulion,
- 200 g masline,
- sare.

Prazul cu masline reprezinta o reteta pe care multi credinciosi romani o asimileaza postului dinainte de Craciun. In realitate, aceasta minunatie culinara este potrivita pentru oricine doreste sa se hraneasca sanatos, dar fara carne, indiferent de motiv(esti vegetarian sau doar vrei sa faci o pauza de la consumul de carne). Sunt multe retete de praz cu masline. Noi credem ca ti-o vom prezenta azi pe cea mai tare dintre ele!

Praz cu masline. Ingrediente:

- 3 tije de praz cat se poate de tinere;

Uleiul de masline este considerat, pe buna dreptate, cel mai sanatos ulei alimentar. Are beneficii mai multe decat orice alt  produs din aceasta zona, de la clasicul ulei de floarea-soarelui pana la uleiul de rapita! Stim, insa, cum sa alegem un ulei de masline calitativ? Pentru ca da: nu orice sticla pe care scrie ulei de masline contine un produs de calitate!

Cum sa alegi uleiul de masline:

- virgin / extravirgin. Aceste doua tipuri sunt cele mai sanatoase, dar si cele mai scumpe. Contino multime de grasimi mononesaturate , polifenoli si antioxidanti puternici! Aceste doua tipuri de ulei sunt facute din masline strivite, apoi presate pentru a se obtine uleiul;

Iti prezentam, astazi, o salata speciala, care merge in orice sezon, desi este o traditie pe masa de Revelion a romanilor. Ne referim la salata Perla Neagra.

Salata Perla Neagra. Ai nevoie de:

- 200 grame de carne de vita;

Ciorba de rata se aseamana la gust cu cea de pui, insa e nevoie de mai multa rabdare in pregatirea ei. Daca e preparata cum trebuie,  va oferi un gust de neuitat!

Ingrediente Ciorba de rata:

- maruntaie de rata (aripi, tartita, gatetc);

Daca vrei sa-ti impresionezi invitatii sau vrei sa mananci o delicatesa, incearca reteta piept de rata cu portocale.

Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1/2 piept de rata
- 3 portocale
- 1-2 linguri de miere
- putin unt (cca 25 grame)
- 2 linguri de soia
- 50 ml coniac (poti folosi si un wiski bourbon, daca nu ai coniac)
- sare
- piper.

Mod preparare reteta Piept rata cu portocale:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O mancare de legume delicioasa pentru vegetarieni sau pentru o zi de post este prazul cu masline. ...
Pentru aceasta reteta cu sos rosu se folosesc 3 porumbei tineri, masline si diverse condimente pentru gust. ...
Gasca pe varza este cel putin la fel de gustoasa ca si rata pe varza. Iata cum...
Rata umpluta si servita cu garnitura de castane este o specialitate care poate fi preparata in week-end...
Carnea de pasare in general este foarte buna cu garnitura de legume, iar rata nu face exceptie....
Pentru reteta de rata pe varza se poate folosi atat varza dulce, cat si murata. Noi va...