Naut, patrunjel

Lista articolelor despre naut si patrunjel pe AflaCum.ro

Articole despre naut si patrunjel

Citeste cele mai noi articole despre naut si patrunjel publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre naut si patrunjel, pe AflaCum.ro!

Salata de naut cu patrunjel este simplu de preparat, delicioasa si sanatoasa. De asemenea, aceasta salata poate fi chiar o mancare consistenta, deoarece proteinele din naut ii dau satietate.

Ingrediente:

- 250 grame naut;

Patrunjelul este o planta legumicola foarte folosita in bucataria romaneasca, atat pentru frunzele sale, cat si pentru radacina. Dupa umila noastra parere, orice gospodar care are si o palma de pamant ar trebui sa puna macar 2-3 randulete de patrunjel. Recomandam plantarea patrunjelului in cele doua variante ale sale: de frunze si de radacina.

Cum sa cultivi patrunjel in gradina. Patrunjel de radacina:

- seamana patrunjelul in luna martie, intr-o zi placuta, fara precipitatii;

Patrunjelul se poate pastra si cateva luni bune la congelator. Din pacate, aceasta metoda diminueaza proprietatile patrunjelului cu 15-20%. Exista, insa, o metoda mai eficienta de pastrare a patrunjelului! Timp de o luna il vei putea folosi fara sa fii nevoit/a sa-l ingheti! Lesne de inteles ca verdeata nu isi va pierde mai deloc din beneficii!

Cum sa pastrezi patrunjelul verde timp de o luna. Ai nevoie de:

- o lingura de bicarbonat de sodiu;

Patrunjelul este una dintre cele mai folosite plante in bucataria romaneasca si nu numai. Pe langa aroma si gustul pe care frunzele/radacina le ofera mancarii, patrunjelul aduce si foarte multe beneficii in organism. Despre patrunjel in raport cu sanatatea umana, in materialul de mai jos.

Beneficiile consumului de patrunjel:

- antioxidant. Patrunjelul e plin de flavonoide si vitamine(A, C), avand astfel un rol de curatare a sangelui si de luptator impotriva radicalilor liberi

Folosesti multa verdeata in mancarurile tale preferate? Daca da, atunci, probabil, iti faci adevarate stocuri de marar , patrunjel si alte plante cu arome unice. Ce te faci, insa, cand acestea se ofilesc si isi pierd mirosul? Probabil, le arunci....Exista, insa, din fericire, o metoda prin care sa pastrezi in stare proaspata, cel putin doua saptamani, verdeturile tale preferate.

Cum sa pastrezi verdeata proaspata mai mult timp:

- indeparteaza frunzele vestejite si tulpinile lezate;

Vrei o garnitura gustoasa, usor de preparat si cu o culoare atragatoare? Iti recomandam piureul de morcovi cu praz si cu patrunjel. 

Ingrediente:

- 7- 8 morcovi mari(circa 1,5 kg);

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rinichii au rolul de a elimina substantele toxice si fluidele in exces din organism. Uneori, din cauza...
Ciorba de linte si naut cu afumatura - o minunatie culinara, pe care daca n-ai incercat-o, pana...
Astazi, iti prezentam o salata foarte gustoasa si deloc costisitoare in aceasta perioada a anului: salata de...
Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele...
Patrunjelul reprezinta o bomba de vitamina C, fiind de 4 ori mai bogat in acest compus organic...
In perioadele de post, trebuie sa acorzi o atentie sporita alimentatiei, deoarece consumul deficitar al unor substante...