Obiceiuri nesanatoase, alimentatie

Lista articolelor despre obiceiuri nesanatoase si alimentatie pe AflaCum.ro

Articole despre obiceiuri nesanatoase si alimentatie

Citeste cele mai noi articole despre obiceiuri nesanatoase si alimentatie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre obiceiuri nesanatoase si alimentatie, pe AflaCum.ro!

Orice masa ar trebui sa reprezinte un adevarat aliat pentru sanatate. Din pacate, nu prea se intampla, din cauza obiceurilor negative pe care multi dintre noi le au imediat ce au terminat de mancat. 

Iti prezentam o lista de 5 lucruri pe care nu e bine sa le faci imediat dupa ce ai luat masa.

1. Fumatul. O tigara dupa masa actioneaza precum 10 tigari fumate pe stomacul gol! Aproape tot corpul este implicat in timpul procesului digestiv activ. In acest timp, nicotina va fi absorbita cu o forta dubla, sporind, astfel, toate efectele sale nocive. In plus, e dovedit ca tutunul poate bloca absorbtia de vitamine si minerale, inclusiv calciu si vitaminele C si D. Ideal ar fi sa sa renunti complet la fumat. Daca nu reusesti si te ghidezi dupa autoironica expresie Dupa o masa copioasa, o tigara canceroasa, ar fi bine sa te abtii. Nu ti se va intampla nimic rau, daca astepti 20 minute dupa masa!

Miscarea ecologica a cucerit milioane de oameni din intreaga lume. Se promoveaza ingrijirea mediului in general si a propriei sanatati. Astfel, apar zeci de noi obiceiuri cotidiene. Din pacate, multe dintre ele, urmate orbeste, fac mai mult rau decat bine. Iata cateva exemple in acest sens.

Obiceiuri aparent sanatoase, dar care cauzeaza probleme:

Folosirea protectiei solare in fiecare zi. Pana nu de mult, oamenii foloseau protectie solara doar in timpul vacantelor. In zilele noastre, multe persoane o folosesc chiar si atunci cand ies pentru scurt timp din case. Problema este ca unele substante chimice din creme ar putea fi absorbite de piele. Nu exista inca o estimare exacta a riscurilor, asa ca expertii recomanda utilizarea de protectie solara pe baza de minerale in locul alternativelor. Explicatia? Mineralele, precum oxidul de zinc sau dioxidul de titan,creeaza o bariera fizica pe piele, care reflecta lumina soarelui. Nu se dizolva si nu se absorb, deci sunt mai sigure si mai eficiente.

Omul modern traieste intr-o societate in care totul se misca intr-un ritm coplesitor. Tocmai de aceea nu e simplu sa duci o viata sanatoasa. Spre exemplu, e posibil sa nu prea ai timp sa gatesti, iar alimentele facute repede si nesanatos pot deveni rapid o ispita. Exista, din fericire, cateva trucuri care te vor ajuta sa reduci/renunti la mancarea nesatoasa, de tip junk food.

Cum sa mananci sanatos cu minimum de efort:

1. Adauga fasole alba in urmatorul smoothie. Cele doua pare ca nu se potrivesc. Nu e deloc asa! Poti completa curcubeul alimentar dintr-un smoothie folosind boabe de fasole. Acestea vor oferi organismului tau multi macronutrienti si proteine. Asadar, data viitoare cand amesteci diferite fructe, nu uita de fasolea magica!

Unele actiuni cotidiene aparent inofensive pot avea efecte secundare negative pe termen lung pentru pielea noastra. De exemplu, consumul de carne rosie poate accelera procesul de imbatranire. La fel si lipsa protectiei solare de interior. Iata o lista de actiuni banale care pot determina aparitia ridurilor.

Obiceiuri cotidiene care iti pot crea riduri:

1. Guma de mestecat. Multi dintre cei care mesteca sistematic guma dezvolta riduri in jurul gurii. Medicii explica; atunci cand mesteci, it suprasoliciti muschii, iar acest lucru poate produce linii fine si riduri in jurul gurii.

Ai o durere de dinti? Ai suferit o interventie chirurgicala la nivelul gurii? Esti in varsta si dintii nu prea te mai ajuta? Sau poate ai gingiile inflamate? Daca te afli intr-una dintre aceste situatii, cu siguranta ai probleme mari in a te hrani. Astazi, te invatam cum sa mananci atunci cand nu poti mesteca alimentele.

Cum si ce sa mananci cand nu poti mesteca si/sau inghiti:

- consuma alimente cremoase sau lichide – paste, terci, fructe moi si supe trecute prin blender;

Ai auzit, probabil, de Eugenia Davidasvili, cunoscuta ca Djuna (Giuna). Ea a devenit celebra datorita tratamentelor sale foarte eficiente, dar si a acuratetei diagnosticelor sale.

Astazi, o sa va prezentam alimentele intocmai cum le-a clasat celebra Djuna(nascuta in 1949, decedata in 2015). Aceasta a clasificat alimentele in 3 mari categorii:

1. carne, peste, zeama de carne, oua, fasole (bob), ciuperci, nuci, floarea soarelui (seminte), vinete.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gustarile dintre mese pot atrage dupa sine cresterea in greutate si implicit o serie de afectiuni. Iata...
Poti sa pierzi in greutate si fara sa urmezi o dieta! Pentru asta trebuie sa iti schimbi...
Este foarte important ca alimentatia copiilor sa fie una sanatoasa si echilibrata, pentru ca acestia sa se...
O mare parte din populatie se confrunta cu problema kilogramelor in plus si multi oameni incearca diferite...
Multa lume desconsidera mancarea de post deoarece optiunile ar fi limitate si de aceea mare parte renunta...
Pierderea in greutatea poate fi destul de dificila, insa merita din plin, deoarece ajuta la imbunatatirea sanatatii...