Prune uscate, prune

Lista articolelor despre prune uscate si prune pe AflaCum.ro

Articole despre prune uscate si prune

Citeste cele mai noi articole despre prune uscate si prune publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre prune uscate si prune, pe AflaCum.ro!

Orezul cu prune uscate este un preparat dulce care se poate servi ca desert la masa de pranz sau la cina.

Ingrediente:

- 250 g prune uscate,
- 3 linguri zahar,
- 1/2 ceasca orez,
- o lingura unt.

Vinul fiert se consuma in sezonul rece in combinatie cu fructe de toamna (mere, gutui), dar si cu prune uscate.

La aceste ingrediente se pot adauga cuisoare, scortisoara si coaja de portocale sau lamaie.

In combinatie cu prune uscate, la vinul fiert se mai adauga urmatoarele ingrediente:

Compotul de prune se poate face atat din fructe proaspete, cat si uscate. Iata cum se obtine compotul din prune uscate.

Ingrediente:

- 250 g prune uscate,
- 3 linguri zahar,
- coaja de lamaie,
- apa cat se cere.

Prunele sunt fructe foarte cunoscute in Romania pentru proprietatile lor minunate(amintim doar ca stimuleaza memoria si previn bolile de inima). Putini stiu, insa, cum se culeg prunele. Daca esti interesat, iti spunem noi. In primul rand, depinde cum doresti sa folosesti prunele! Daca le aduni pentru consum sau pentru a face vestita tuica.

Culesul prunelor pentru consum:

- in aceasta situatie, prunele se culeg cu mana, fruct cu fruct. Astfel, nu se vor deteriora si vor putea fi consumate in stare buna.

Placinta de prune reprezinta un desert minunat, indiferent de sezonul in care o consumi. Sigur, e mai putin costisitor sa prepari asa ceva pe timp de vara, cand prunele sunt mai ieftine pe taraba sau chiar le ai in gradina, daca locuiesti la curte!

Ingrediente:

- un kg de prune;

Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor alimente pline de vitamine sunt la indemana oricui. In sezonul rece, se gasesc mai rar si sunt mai scumpe. Exista, insa, o metoda, prin care poti avea fructe si legume pe timp de iarna, fara sa cheltuiesti sume mari. Vorbim despre congelare.

Mai jos iti prezentam o lista cu legumele si fructele care rezista cel mai bine procesului de congelare:

1. Morcov. Da morcovii pe razatoarea mare, pune-i intr-o punga ermetica si introdu-i in congelator. In cazul in care vrei sa faci un amestec de legume, toaca morcovii cubulete, opareste-i si dupa ce se racesc baga amestecul la congelator.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii de stiinta din Berlin au descoperit ca oamenii care consuma zilnic cel putin sase prune proaspete...
O reteta foarte apreciata in sezonul rece este dulceata de prune brumarii. Ingrediente: -1 kg prune,...
Prunele verzi sunt uneori folosite la acrirea ciorbelor, dar pot constitui ingredientul principal si in cazul dulcetii. ...
Compotul de prune se realizeaza din aceleasi ingrediente ca si celelalte compoturi de fructe, cu apa si...
Magiunul, numit in popor si povidla se obtine de obicei din prune.Iata cum poti prepara magiun de...
Marmelada din prune se realizeaza din fructe si zahar care gelifica. Aceasta se mananca la micul dejun...