Somn, odihna

Lista articolelor despre somn si odihna pe AflaCum.ro

Articole despre somn si odihna

Citeste cele mai noi articole despre somn si odihna publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre somn si odihna, pe AflaCum.ro!

Circa 30% din populatia planetei sufera de insomnie cronica. Numarul persoanelor care folsoesc somnifere creste odata cu varsta. Insomniile nu apar din senin. Ele sunt efecte ale stresului, ale anumitor afectiuni si nu numai. Exista chiar si mici obisnuinte cotidiene care iti pot strica somnul!

7 cauze mai putin cunoscute ale insomniei:

1. Lenjeria de pat sintetica. Lenjeria de pat din materiale naturale este mai rece si ofera o mai buna respirabilitate . De asemenea, acest tip de lenjerie absoarbe mai bine umezeala. In schimb, lenjeria de pat sintetica mentine caldura, devenind motivul transpiatiilor excesive de peste noapte. Din aceasta cauza, te vei tot foi in timpul noptii si, pe langa somnul neodihnitor, s-ar putea sa te trezesti cu ceva iritatii pe piele...

Somnul este esential pentru sanatatea organismului uman. In genere, specialistii spun ca e nevoie de o odihna de 7-8 ore pe noapte. Din punctul de vedere al astrologiei, fiecare semn are un numar prestabilit de ore de somn. Sa vedem despre ce este vorba.

Berbec. Pentru aceasta zodie de foc sunt suficiente 6-7 ore de somn pe noapte. E un nativ plin de energie, asa ca nu e un capat de tara daca nu-si face somnul de dupa-amiaza.

Taur. Aces semn de pamant este recunoscut pentru munca asidua pe care o depune. Din cauza asta, nici cu somnul nu se omoara. In jur de 5 ore, doarme in fiecare noapte.

Oamenii de stiinta au aflat aproape totul despre comportamentul uman. Inclusiv, despre cel din timpul somnului. Mai exact, ne putem da seama ce fel de om esti, in functie de pozitia corpului tau in timp ce dormi.

In imaginea atasata materialului, ai 6 pozitii ale corpului din timpul somnului. Vezi in care te incadrezi( sau de care te apropii) si apoi urmareste explicatiile de mai jos.

1. Daca dormi intr-o parte cu picioarele indoite(in unghi de 45-50 grade) si cu genunchii aliniati, esti o persoana calma si de incredere. Nu ti-e teama de viitor si putine lucruri ti se pot reprosa. Zambesti chiar si in cele mai grele zile de iarna si te poti adapta cu usurinta la aproape orice schimbare ce apare in viata ta.

Somnul in timpul zilei ajuta la incarcarea bateriilor, sporind puterea de concentrare si imbunatatind memoria. Iata cum puteti avea un somn odihnitor peste zi:

1. Incercati sa dormiti intre orele 12-15, deoarece in acest interval nivelul melatoninei este foarte ridicat si energia este foarte scazuta.

2. Dormiti numai 10-20 de minute, pentru a va odihni suficient si a evita ameteala atunci cand va treziti.

Orice om care adopta un stil de viata sanatos stie ca trebuie sa doarma intre 7 si 8 ore pe noapte. Nici mai mult , nici mai putin. In ambele situatii, adica si daca te odihnesti prea mult si daca o faci prea putin, in mod regulat, o sa ai parte de probleme de sanatate. Despre lipsa somnului si ce cauzeaza acest obicei am mai vorbit. Hai sa vedem, in schimb, ce se poate intampla cu organismul tau daca dormi prea mult.

Dormi mai mult de 8 ore pe noapte? Poti intampina aceste probleme:

1. Crestere in greutate. Diferite studii arata ca atat perioadele scurte, cat si cele lungi de somn pot provoca diabet si obezitate. Nu e neaparat o regula, dar medicii sustin ca ne miscam mai putin decat ar trebui, motiv pentru care ne ingrasam. Ne trezim prea tarziu si nu avem timp de activitati fizice.

Esti pasionat de pescuit, dar esti novice in domeniu? Ai vrea sa prinzi si peste mai mare cu undita, nu doar fate? In acest caz, azi iti impartasim cateva sfaturi despre pescuitul la somn. Nu e usor nici pentru profesionisti, asa ca tine cont de aspectele pe care le vei citi in acest articol.

Cum sa pescuiesti som. Sfaturi importante:

Alege locul potrivit. Ce inseamna asta? Pai este vorba despre un set de factori:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Somnul este un proces esential pentru buna functionare a organismului. E necesar sa dormi intre 7 si...
Insomnia si somnul nelinistitor reprezinta probleme reale intr-o societate in care cei mai multi dintre noi ne...
Somnul de slaba calitate afecteaza sanatatea. Probabil stim cu totii asta. Totusi, circa 35% dintre adulti dorm...
Te trezesti brusc noaptea din cauza unor zgomote neobisnuite? Daca da, nu e cazul sa te panichezi....
Supararea nu e buna niciodata, d-apai inainte de somn! Daca atunci cand esti treaz/a, ai solutii pentru...
Foamea are efecte negative asupra oricarui om. Capacitatea de concentrare si eficienta scad, iar daca exagerezi cu...