Somn neodihnitor, somn

Lista articolelor despre somn neodihnitor si somn pe AflaCum.ro

Articole despre somn neodihnitor si somn

Citeste cele mai noi articole despre somn neodihnitor si somn publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre somn neodihnitor si somn, pe AflaCum.ro!

Somnul de slaba calitate afecteaza sanatatea. Probabil stim cu totii asta. Totusi, circa 35% dintre adulti dorm mai putin de 7 ore pe seara, in medie! Stresul si grijile sunt principalii vinovati pentru episoadele de somn neodihnitor sau pentru cele de insomnie. Putem, din fericire, imbunatati calitatea somnului, eliminand din rutina zilnica anumite obiceiuri!

Obiceiuri cotidiene care iti pot afecta calitatea somnului:

Mergi la culcare fara sa iti oferi momente de relaxare. La sfarsitul unei zile complicate, iti doresti sa pui capul pe o perna si sa dormi! Totusi, ar fi bine sa creezi un spatiu intre ziua stresanta si noaptea de odihna. Fa asta, apeland la anumite ritualuri de seara. Poti incerca sa citesti cateva pagini sau sa gusti ceva usor. Orice te relaxeaza e binevenit. Astfel, somnul va fi mai prodund si mai odihnitor!

Orice om care adopta un stil de viata sanatos stie ca trebuie sa doarma intre 7 si 8 ore pe noapte. Nici mai mult , nici mai putin. In ambele situatii, adica si daca te odihnesti prea mult si daca o faci prea putin, in mod regulat, o sa ai parte de probleme de sanatate. Despre lipsa somnului si ce cauzeaza acest obicei am mai vorbit. Hai sa vedem, in schimb, ce se poate intampla cu organismul tau daca dormi prea mult.

Dormi mai mult de 8 ore pe noapte? Poti intampina aceste probleme:

1. Crestere in greutate. Diferite studii arata ca atat perioadele scurte, cat si cele lungi de somn pot provoca diabet si obezitate. Nu e neaparat o regula, dar medicii sustin ca ne miscam mai putin decat ar trebui, motiv pentru care ne ingrasam. Ne trezim prea tarziu si nu avem timp de activitati fizice.

Esti pasionat de pescuit, dar esti novice in domeniu? Ai vrea sa prinzi si peste mai mare cu undita, nu doar fate? In acest caz, azi iti impartasim cateva sfaturi despre pescuitul la somn. Nu e usor nici pentru profesionisti, asa ca tine cont de aspectele pe care le vei citi in acest articol.

Cum sa pescuiesti som. Sfaturi importante:

Alege locul potrivit. Ce inseamna asta? Pai este vorba despre un set de factori:

Te simti inconfortabil sa stai dezbracat/a cand te afli acasa? Ar trebui sa elimini orice inhibitie si chiar sa dormi fara haine pe tine. Nu e o gluma! Oamenii de stiinta au descoperit beneficiile dormitului in pielea goala.

Cum te ajuta somnul fara haine:

1. Imbunatateste calitatea spermei. O noua cercetare arata ca, dormind fara haine, un barbat poate imbunatati calitatea spermei. O pereche de boxeri(chiloti, pantaloni etc) prea stransi pe corp va creste temperatura in zona testiculelor, iar asta poate afecta calitatea spermei. In schimb, daca in timpul zilei alegi sa porti lenjerie cat mai lejera, iar noaptea sa dormi dezbracat, vei imbunatati calitatea spermei cu 25%, conform respectivului studiu.

Circa 30% din populatia planetei sufera de insomnie cronica. Numarul persoanelor care folsoesc somnifere creste odata cu varsta. Insomniile nu apar din senin. Ele sunt efecte ale stresului, ale anumitor afectiuni si nu numai. Exista chiar si mici obisnuinte cotidiene care iti pot strica somnul!

7 cauze mai putin cunoscute ale insomniei:

1. Lenjeria de pat sintetica. Lenjeria de pat din materiale naturale este mai rece si ofera o mai buna respirabilitate . De asemenea, acest tip de lenjerie absoarbe mai bine umezeala. In schimb, lenjeria de pat sintetica mentine caldura, devenind motivul transpiatiilor excesive de peste noapte. Din aceasta cauza, te vei tot foi in timpul noptii si, pe langa somnul neodihnitor, s-ar putea sa te trezesti cu ceva iritatii pe piele...

Una dintre marile probleme ale omului din societatea moderna este insomnia. Stresul cotidian, problemele sociale si o alimentatie improprie sunt cele mai frecvente cauze ale somnului neodihnitor. Pe termen lung, insomnia poate duce la afectiuni mult mai grave. Pentru a evita aceste probleme, e necesar sa tratezi tulburarile de somn. Medicii recomanda tratamentul clasic(medicatia specifica).

Ca alternativa la medicamentele care pot provoca dependenta si alte tulburari ai cateva plante. Tot ce trebuie sa faci este sa plasezi planta in apropierea patului pe timp de noapte. Sa vedem despre ce flori care influenteaza pozitiv somnul este vorba:

Aloe Vera. De obicei, aceasta planta are rol estetic, fiind folosita, din plin, in industria frumusetii. In egala masura, aloe vera este foarte buna si impotriva insomniilor. Pe timp de noapte, aceasta planta elimina o cantitate sporita de oxigen, care, e demonstrat stiintific, ajuta la imbunatatirea calitatii somnului!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Insomnia si somnul nelinistitor reprezinta probleme reale intr-o societate in care cei mai multi dintre noi ne...
Te trezesti brusc noaptea din cauza unor zgomote neobisnuite? Daca da, nu e cazul sa te panichezi....
Supararea nu e buna niciodata, d-apai inainte de somn! Daca atunci cand esti treaz/a, ai solutii pentru...
Foamea are efecte negative asupra oricarui om. Capacitatea de concentrare si eficienta scad, iar daca exagerezi cu...
Oamenii isi creeaza obiceiuri in orice zona a vietii. Nici somnul nu face exceptie. Din pacate, aceste...
Sa slabesc in timp ce dorm?! Te-ai putea intreba asta cu zambetul pe buze, crezand ca e...