Unitate centrala, calculator

Lista articolelor despre unitate centrala si calculator pe AflaCum.ro

Articole despre unitate centrala si calculator

Citeste cele mai noi articole despre unitate centrala si calculator publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre unitate centrala si calculator, pe AflaCum.ro!

In cazul in care nu ai mai curatat calculatorul de 2-3 luni, daca acesta emite zgomote neobisnuite sau daca vezi ca s-a strans o combinatie de praf si scame pe partea externa a ventilatorului, inseamna ca o curatare a acestuia este necesara. Ce trebuie sa faci tu, vei afla imediat.

Aduna-ti cateva instrumente : o surubelnita, pentru a indeparta suruburile si pentru a putea desface unitatea centrala, servetele, un compresor de aer (unul mic! Mare atentie: nu folosi aspiratorul in locul acestuia) si o pensula.

Inchide calculatorul, scoate-l din priza si decupleaza toate cablurile si aparatura conectata la unitatea centrala (monitor, boxe, tastatura, mouse, stick-uri, imprimanta, alte cabluri).

PC-ul este o necesitate in societatea secolului al XXI-lea. A devenit indispensabil, atat in cazul job-urilor de birou, cat si in multe activitati personale. Pentru a-l folosi cum se cuvine, trebuie sa inveti bine functiile sale. Chiar si pe cele mai putin populare, cum ar fi scurtaturile de tastatura. Acestea sunt esentiale pentru cei care vor sa lucreze rapid.

Mai jos, iti prezentam o lista cu scurtaturile de tastatura pe care le consideram cele mai importante.

COMENZI RAPIDE IN WINDOWS

Verificarea versiunii Windows a unui computer se realizeaza foarte usor, dupa cum urmeaza:

1. Deschideti casuta Run. O puteti accesa fie din meniul Start, fie apasand ⊞ Win+R.

2. Deschideti About Windows. Tastati winver si apasati ↵ Enter.

Oboseala oculara afecteaza din ce in ce mai multi oameni, care prin natura meseriei petrec mult timp in fata unui computer, la serviciu si acasa. Iata cum puteti evita acest lucru:

1. Relaxarea ochilor
Folositi regula 20-6-20, atunci cand lucrati in fata unui computer, care consta in relaxarea ochilor timp de 20 de secunde, privind un obiect aflat la 6 metri distanta, dupa folosirea computerului timp de 20 de minute. Cel mai indicat este sa va uitati pe fereastra si sa priviti ceva din exterior.

Clipiti mai des decat in mod obisnuit, deoarece oboseala oculara apare atunci cand clipim mai rar, datorita fixarii ecranului unui computer, timp indelungat.

Cunoasterea versiunii Windows de pe un calculator sau laptop este necesara in vederea remedierii anumitor probleme sau pur si simplu pentru cultura generala a unui utilizator.

Iata cum se verifica acest lucru:

Deschideti casuta Run, din meniul Start sau apasand tastele ⊞ Win+R.

Oricui i se poate intampla sa-si uite parola computerului si sa nu reuseasca sa-l acceseze. Iata cum puteti accesa computerul personal daca v-ati uitat parola:

Pe ecranul de logare Windows schimbati utilizatorul pe alt administrator disponibil. De exemplu, daca aveti Windows 7, apasati "Ctrl + Del + Alt" si click pe "Switch User", pentru a schimba utilizatorul. Daca aveti Windows 8, in ecranul de login, dati click pe sageata din stanga imaginii de utilizator si va aparea o lista cu toti utilizatorii dosponibili in Winsows 8. Alegeti un cont de administrator a carui parola sa o retineti.

Tastati parola si apasati Enter pentru a accesa computerul.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In zilele noastre majoritatea oamenilor petrec foarte mult timp in fata calculatorului. Acest lucru poate duce...
O camera web instalata intr-un calculator poate avea diferite intrebuintari. Aceasta poate fi folosita pentru videoconferinte, pe...
Depunerile de praf pot incetini si pot strica anumite componente ale unui computer. Iata ce puteti face...
Xbox 360 este un sistem de jocuri video si de divertisment superior oferind publicului cele mai bune...
Pentru a transfera muzica gratuit de pe iPod la un calculator poti folosi programul SharePod. Iata cum...
Ai observat ca in ultimul timp calculatorul porneste foarte greu, se incarca greu, merge greu pe internet? ...