Vacanta mures, vacanta

Lista articolelor despre vacanta mures si vacanta pe AflaCum.ro

Articole despre vacanta mures si vacanta

Citeste cele mai noi articole despre vacanta mures si vacanta publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vacanta mures si vacanta, pe AflaCum.ro!

Calatoria noastra prin tara continua! Ajungem , astazi, in judetul Mures, acolo unde romanii, maghiarii si sasii convietuiesc, creand un mix de traditii, pe care suntem singuri ca vei dori sa le cunosti. Asadar, daca ai hotarat sa mergi in vacanta in aceasta zona superba, iata care sunt principalele atractii.

Obiective turistice in Mures:

Sighisoara este locul perfect pentru amatorii de istorie. Orasul reprezinta unul dintre putinele cetati medievale care inca sunt locuite din Europa. Sighisoara se afla la 55 km de Targu Mures si la 120 km de Brasov. Una dintre legendele locului spune ca in cetate a locuit tatal lui Vlad Tepes, Vlad Dracul. Cetatea este construita pe 2 nivele de catre colonistii sasi in secolul al XII-lea. Pe primul nivel, au fost amplasate casele, turnurile breslelor mestesugaresti si zidurile inalte de14 metri. La al doilea nivel, poti merge si pe Scara Scolarilor, pentru a ajunge la Biserica din Deal, la cimitirul vechi si la Scoala de aici. Daca te nimeresti la final de iulie in Sighisoara(27-29), vei putea sa participi la celebrul Festival Medeval.

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este judet de granita. Pe aici se poate trece in Republica Moldova. Judetul Vaslui reprezinta, insa, si un vechi teritoriu al Romaniei. Aici, traditiile s-au pastrat peste timp, iar muzeele si celelalte obiective turistice ale locului o demonstraza din plin.

Obiective turistice in Vaslui:

Muzeul Judetean Stefan cel Mare din Vaslui. In muzeul dedicat marelui domnitor moldovean, vei putea vedea obiecte si documente ce dateaza din Antichitate si pana in Epoca Moderna, obiecte gasite pe teritoriul judetului. In plus, muzeul judetean mai cuprinde sectii de etnografie, de arta populara si de arta moderna.

Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact in judetul Tulcea. Datorita pozitionarii sale , Tulcea este un conglomerat de nationalitati si de traditii. Romani, turci, lipoveni, greci si aromani convientuiesc in aceasta fascinanta zona a tarii noastre.

Obiective turistice in Tulcea:

Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii este unica in Europa. Aici, vei trai intr-un colt de natura in pura, cu stuf, pasari si animale specifice. Imaginile din Delta iti vor ramane pentru totdeauna in minte.

Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia. Diversitatea socioculturala asigura zonei un farmec aparte, incepand chiar cu orasul resedinta al judetului, Timisoara sau orasul de pe Bega, asa cum mai e cunoscut.

Obiective turistice in Timis:

Timisoara este unul dintre cele mai frumoase si vechi orase al Romaniee. Aici, circula cu mandrie vorba Banatu-i fruncea! Timisoara este construita pe ruinele unor asezari antice, apoi pe cele ale unor cetati fortificate. In oras, poti vizita diverse obiective precum: Bastionul Maria Therezia, ce face parte din Cetatea Medievala a Timisoarei; cel mai amplu ansamblu de cladiri istorice din tara noastra, a caror arhitectura este influentata de barocul vienez, dar si multe parcuri superbe, ceea ce i-au conferit Timisoarei renumele de Mica Viena, Podul Eiffel, de peste Prut, ce construit de celebrul inginer francez Gustave Eiffel, constructorul Turnului Eiffel din Paris; Salina Susesi , cunoscuta pentru tratamentele bolilor respiratorii.

Judetul Teleorman e situat in sudul Romaniei si face parte din regiunea istorica Muntenia. Teleormanul e si teritoriu de granita. Romania e despartita de Bulgaria, in aceasta zona, prin intermediul Dunarii. Exista aici o multime de monumente istorice , cetati medievale, conace, dar si cateva rezervatii naturale ce impresioneaza. Asadar, o multime de motive sa vizitati Teleormanul!

Alexandria. Incepem calatoria noastra cu orasul de resedinta al judetului Teleorman – Alexandria. Desi vorbim despre un oras relativ nou(intemeiat in secolul al XIX-lea), aici au fost gasit urme ale locuirii inca din paleolitic! Alexandria a fost locuita permanent chiar si in Evul Mediu sau in perioada daco-romana! Poti vizita in oras: Muzeul Judetean Teleorman, catedrala Sfantul Alexandru(aici e inmormantat domnitorul Alexandru Dimitrie Ghica, fondatorul orasului), monumentul ridicat in memoria taranilor ucisi in timpul Rascoalei din 1907, monumentult dedicat eroilor morti in timpul Primului Razboi Mondial.

Turnu Magurele a reprezentat un important port din Lunca Dunarii. Orasul dateaza inca din epoca romana. Turnu Magurele a fost intesat de cetati inca din perioada romana. Pe ruinele vechilor cetati a fost ridicata o noua cetate, in timpul domniei lui Mircea cel Batran. Azi, se mai pot vedea o parte din zidurile cetatii medievale. De asemenea, legendele spun ca sub poarta cetatii exista un tunel vechi de peste 2.000 de ani, caree leaga cele doua maluri ale Dunarii.

Judetul Suceava este situat in regiunea istorica Bucovina, fiind considerat de multi romani si nu numai unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania. Aici, istoria si traditiile se intrepatrund perfect intr-o tesatura de obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi!

Obiective turistice in Suceava:

Suceava. Incepem periplul nostru prin orasul de resedinta al judetului. Suceava este unul dintre vechile orase din nord-estul tarii. S-au gasit in zona dovezi ale locuirii sale inca din perioada paleoliticului! Daca ajungi in oras nu rata obiective precum: Casa Memoriala Simion Florea Marian, Ruinele Palatului Domnesc si statuile lui Stefan cel Mare si Petru Musat, Complexul medieval Zamca, Muzeul Satului Bucovinean, Manastirea Zamca, Muzeul Etnografic Hanul Domnesc, Planetariul si Parcul Central.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Periplul nostru prin eterna si fascinanta Romanie continua. Poposim, astazi, in Salaj, judetul care se suprapune pe...
Judetul Satu Mare face parte din regiunea istorica Maramures, fiind un judet de granita. Aici, convietuiesc romani,...
Continuam periplul nostru prin Romania si ne oprim, azi, in judetul Olt, unul dintre cele mai bogate...
Mergem, astazi, in Moldova, mai exact in judetul Neamt, acolo unde, cu siguranta, orice turist va fi...
Mergem, astazi, sud-vestul tarii, in judetul Mehedinti, acolo unde Dunarea creeaza un peisaj de vis si ne...
Periplul nostru prin locurile de basm ale Romaniei continua in judetul Maramures, una dintre cele mai frumoase...