Zahar, faina

Lista articolelor despre zahar si faina pe AflaCum.ro

Articole despre zahar si faina

Citeste cele mai noi articole despre zahar si faina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre zahar si faina, pe AflaCum.ro!

Astazi, iti prezentam o prajitura aromata si pufoasa, pe care o poti prepara la orice ocazie. Reteta nu e deloc dificila, iar gustul este garantat, chiar si in cazul celor mai mofturoase persoane. Ne referim la pandispan cu nuca.

Ingrediente:

- 8 oua;

Prajitura cu mere si biscuiti este o adevarata delicatesa. Daca nu ai preparat-o inca, nu stii ce ai pierdut! Mai jos ai ingredientele si modul de preparare ;)

Blat:

- un cub de margarina(1/5 dintr-un pachet de margarina de 250 grame);

Zaharul este unul dintre alimentele de care omul modern se teme! Se intampla, deoarece pe toate canalele de informare, medicii nutritionisti si nu numai vorbesc despre pericolele consumului de zahar. In realitate, nu e chiar asa! Zaharul procesat, in varianta sa cea mai cunoscuta de zahar alb, poate dauna, mai ales in urma consumului exagerat. In schimb, exista zaharuri sanatoase, cum ar fi melasa(aliment obtinut din trestie de zahar sau sfecla de zahar), de care organismul are nevoie.

Consumate cu moderatie, zaharurile bune satisfac pofta de dulce, calmeaza si chiar pot impiedica procesul de ingrasare. Altfel spus, o cantitate moderata de zahar in fiecare zi e chiar necesara. Iata ce se poate intampla in organismul tau daca renunti definitiv la consumul de zahar:

1. Parul creste mai lent. E adevarat ca prea mult zahar rafinat nu face bine parului. In schimb, consumul de melasa ajuta la cresterea podoabei capilare. Trestia de zahar este un diuretic natural si ajuta la eliminarea toxinelor si a excesului de sare din organism, usurand munca rinichilor. Atunci cand rinichii nu functioneaza corect, pot aparea complicatii grave, inclusiv caderea parului . Adauga, asadar, putina melasa in dieta zilnica pentru a avea un par stralucitor si sanatos.

Zaharul este aliment de baza, insa se poate trai fara el. In cazul in care, din varii motive nedorite, acest produs nu s-ar mai gasi pe rafturile magazinelor, am avea cu ce sa-l inlocuim. Iata care sunt cei mai sanatosi inlocuitori pentru zaharul rafinat, care, stim cu totii, nu e tocmai bun pentru organism, mai ales in cantitati exagerat de mari.

Cu ce poti inlocui zaharul:

Mierea nu e doar dulce, ci si un aliment sanatos pentru organism! Nu e chiar cum cred unii un adevarat miracol care vindeca multe boli, insa e clar mai sanatos decat zaharul. Iata ce proprietati are mierea naturala:

Consumul regulat de zaharuri rafinate poate produce numeroase probleme de sanatate. Fructele contin, la randul lor, zahar, dar ofera mai multa valoare nutritiva sub forma de vitamine si fibre. Asadar, macar ocazional e de preferat sa inlocuiesti zaharul clasic cu cel pe care ti-l ofera diferitele fructe! Despre toate acestea, in materialul de mai jos.

Cum sa inlocuiesti zaharul rafinat cu cel din fructe:

Fa un piure de fructe. Pune o banana, ceva smochine si papaya/alt fruct exotic intr-un robot de bucatarie si amesteca pana cand obtii o pasta uniforma. Poti coace fructele putin inainte, daca doresti. Adauga piureul obtinut in retetele preferate, ca inlocuitor de zahar! Daca o reteta necesita, spre exemplu, o ceasca de zahar, poti folosi o jumatate de cana de piure.

Orice gospodina/gospodar are in bucataria sa macar o punga de faina. Ii va folosi pentru diverse preparate, precum painea de casa, taiteii sau chiar prajitura preferata. Stim, insa, cum sa alegem faina potrivita nevoilor noastre? Pentru ca da, faina nu e toata la fel! Exista tipuri de faina, fiecare buna pentru un anumit preparat!

Codul de pe ambalajul fainii te ajuta sa iti dai seama ce ar trebui sa alegi. Exista faina 650, 550, 450 si 000. Ce reprezinta aceste cifre? Rafinarea fainii! Cu cat faina este mai rafinata, mai procesata, mai slaba din punct de vedere nutritiv, cu atat codul de trei cifre de pe pachet este mai mic (merge spre 000). Sa vedem ce spune fiecare cod in parte:

Faina 650.Vorbim despre cea mai putin rafinata faina de pe piata. Are un aspect mai inchis la culoare, dar si cel mai mare continut de proteine! Este foarte potrivita pentru produsele de panificatie(paine, pizza etc)

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Zaharul e folosit, in mare masura, in alimentatie. Indulceste si astfel da un gust mai bun alimentelor....
Pericolul numit zahar este prezent in fiecare aliment/bautura dulce. Si ca orice exces, consumul de zahar produce...
Insomnia poate fi provocata de o stare mentala nepotrivita, dar si de alimentatie. Mai jos iti prezentam...
Placintele ardelenesti sunt printre cele mai iubite produse de patiserie din Romania. Nu stim, insa, cate gospodine...
Tortul Dobos e o prajitura minunata cu origini maghiare. Se spune ca ar fi fost inventat de...
Ai mancat vreodata pere impachetate? Daca nu, e timpul sa o faci. Sunt foarte gustoase si se...