Business & Legal

Afla ce trebuie sa faci pentru a face un business de succes, pentru a avea o cariera stralucitoare sau pentru a castiga mai multi bani. Afla care sunt conditiile legale pentru obtinerea unor acte sau achizita unui imobil.

Bani Cariera Legal

Autorizatia de construire/constructie reprezinta actul care ofera cetatenilor dreptul de a construi, precum si de a consolida sau repara o constructie, deja, existenta. Actul este eliberat de primarie in baza unui dosar ce cuprinde o serie de avize si acorduri.

Legea rezervistilor voluntari, ce va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2017, stabileste modul de recrutare si selectie a rezervistilor voluntari, precum si drepturile materiale care le vor reveni acestora. Orice roman cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 de ani poate deveni rezervist  pe baza de voluntariat.

O petitie reprezinta modalitatea de a strange adeziunile si semnaturile unui public larg cu scopul de a rezolva o problema de natura sociala, economica, educationala etc. Petitia va fi, apoi, inaintata institutiei care poate solutiona problema respectiva.

Banii au devenit, ne place sau nu, un mijloc fara de care omul modern nu se poate descurca. Fie ca suntem angajati sau angajatori, muncim cu totii sa castigam bani. Scopul? Cresterea nivelului de trai si imbunatarirea permanenta a vietii.

Transportul in comun din Bucuresti nu este gratuit, chiar daca mai multe voci(unele foarte cunoscute) ne-au transmis ca asa ar trebui sa fie. In aceste conditii, trebuie sa va achizionati carduri de calatorie, indiferent daca circulati cu RATB  , cu Metrorex sau cu ambele.

Chiar si un venit modest poate fi gestionat in asa fel inca sa economisiti bani. Iata cateva strategii de planificare a bugetului lunar:

Reciclarea este o metoda ecologica de a economisi resursele naturale, prin care puteti castiga bani, in mod cinstit, fara prea mult efort.

Planificarea bugetului lunar al familiei va poate ajuta sa tineti sub control cheltuielile si sa economisiti bani.

Cele mai distractive si exotice locuri de munca sunt cele de pe vasele de croaziera, deoarece membri echipajului sunt platiti pentru a  petrece luni intregi pe vapoare luxoase, care calatoresc in jurul lumii, vizitand locuri uimitoare.

Criza economica mondiala a cauzat falimentarea unui numar substantial de firme si companii si implicit, intrarea in somaj a multor persoane.

Daca doriti sa cumparati bijuterii de aur si nu sunteti sigur de autenticitatea acestora, puteti efectua urmatoarele teste:

Gradul de rudenie este legatura bazata pe descendenta unei persoane din alte persoane si inseamna ca mai multe persoane au un ascendent comun, iar afinitatea inseamna legatura care se stabileste intre un sot si rudele celuilalt sot.

Suma de bani primita de la stat o data cu incetarea activitatii in munca este o grija pentru viitorii pensionari.

Telurile reprezinta niste impliniri masurabile, pe care oamenii le realizeaza depunand un anumit efort si care au la baza vise si sperante.

Tehnologia moderna si retelele de socializare permit oricui sa verifice reputatia unei persoane, descoperind detalii personale si informatii din trecutul acesteia.

Multe femei aleg sa fie casnice, pentru a se putea ocupa mai bine de copii si de casa sau deoarece sunt obligate de soti sa faca acest lucru.

Alegerea unei cariere poate parea complicata, insa este un lucru foarte simplu, daca luati in calcul toate optiunile si va acordati un timp de gandire.

Gestionarea bugetului lunar poate fi un lucru destul de dificil. Iata cum puteti sa va impartiti bugetul folosind metoda plicului: 

Cei interesati de un credit imobiliar clasic, pentru constructia unei case sau pentru achizitia unui teren au aplicat in 2014 pentru imprumuturi cu valori mai mari decat in anul precedent, reiese din statisticile realizate de portalul de comparatii credite Vreaucredit.ro.

Cardul national de sanatate este un instrument de acces la serviciile medicale din sistemul de sanatate publica.